Το αδιανόητο 49-0 και οι ερυθρόλευκοι… υπερασπιστές του (vids)

Το αδιανόητο 49-0 και οι ερυθρόλευκοι… υπερασπιστές του (vids)

Ο Ολυμπιακός το ξανάκανε! Μετά από την πολύ δύσκολη εκτός έδρας επικράτηση στο Περιστέρι, πέρασε δια πυρός και σιδήρου και από την έδρα του Κολοσσού στη Ρόδο. Κοινός παρονομαστής των δύο εμφανίσεων τα δύο απίστευτα νικητήρια τρίποντα των Γουόκαπ και Βεζένκοφ, με το σερί νικών των ερυθρόλευκων να φτάνει πλέον το 49-0

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει καλομάθει τους οπαδούς του. Παρουσιάζει μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη ομάδα, με ρόλους, χημεία και υψηλό μπασκετικό IQ. Αυτό που πραγματικά όμως ξεχωρίζει, είναι η σκληράδα (πνευματική και σωματική) των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μια ομάδα «πεινασμένων σκυλιών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τόμας Γουόκαπ. Πιστή στο refuse to lose DNA της που σφυρηλατήθηκε την τελευταία δεκαετία και παρά τις αποχωρήσεις κομβικών παικτών, φαίνεται πως «μεταγγίζεται» σε κάθε νεοφερμένο, Έλληνα ή ξένο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0: Ξέσπασαν και έκαναν πάρτι οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα της Basket League, έχοντας 16 φέτος. Αν μάλιστα ανατρέξουμε βαθύτερα, και στην περσινή σεζόν, συνυπολογίζοντας και τους αγώνες Κυπέλλου, το ρεκόρ αυτό φτάνει στο απίστευτο 49-0!!

Στην λαμπερή του αυτή πορεία φέτος, μοίρασε αρκετές «κατοστάρες» και έπαιξε ωραίο, επιθετικό μπάσκετ. Μόνο τρεις φορές μπορούμε να πούμε ότι ζορίστηκε. Και αν για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η δυσκολία είναι αναμενόμενη, τότε οι νίκες σε Περιστέρι και Ρόδο είναι πραγματικά κομβικές.

Κόντρα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός τα βρήκε πραγματικά σκούρα και χρειάστηκε το τεράστιο buzzer beater του Τόμας Γουόκαπ, με εκτέλεση μετά από ντρίπλα και πιεζόμενος, υπό το βλέμμα του μετρ του είδους, Kill Bill.

 

 

Στη Ρόδο, σε ένα παιχνίδι με πανομοιότυπη εξέλιξη, ο ρόλος του… σωτήρα πήγε σε ένα πιο γνώριμο πρόσωπο τη φετινή σεζόν. Ο μπόμπερ των Πειραιωτών που ήταν σε δαιμονιώδη μέρα πίσω από τα 6.75, βρέθηκε μόνος του στην γωνία με 5.6’’ να απομένουν, σηκώθηκε και πέτυχε το έβδομο τρίποντο του στην αναμέτρηση (7/10), δίνοντας τη νίκη και σφραγίζοντας εν πολλοίς την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ