Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 89-77: Με φόρα από τη «διαβολοβδομάδα» οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 89-77: Με φόρα από τη «διαβολοβδομάδα» οι «ερυθρόλευκοι»

Μετά το 2/2 στο απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, ο Ολυμπιακός επικράτησε και του Προμηθέα στο ΣΕΦ με 89-77, για την 18η αγωνιστική της Basket League και έφτασε τις 50 σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το αήττητο σερί του διατήρησε ο Ολυμπιακός στην Basket League, επικρατώντας του Προμηθέα Πάτρας στο ΣΕΦ με 89-77 για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πίτερς (16π.) και Φαλ (13π.) οι πρώτοι σκόρερ για τους Πειραιώτες που έκαναν τη δουλειά και πήραν τη νίκη, χωρίς να ανεβάσουν τρομερά την απόδοσή τους. Απίθανο επίτευγμα από τους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν τις 50 διαδοχικές νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή του ματς με σκοπό να «καθαρίσει» γρήγορα και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, με τους Βεζένκοφ και Φαλ να αναλαμβάνουν τα ηνία της επίθεσης και να φέρνουν από νωρίς τους γηπεδούχους σε απόσταση ασφαλείας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 15 (22-7) μετά από τρίποντο του Αϊζάια Κάνααν, για να ακολουθήσει ένα επιμέρους 4-10 στη συνέχεια από τους Πατρινούς, μέχρι το φινάλε της περιόδου για το 26-17.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στον Ρέντη: Δύο χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού για να εμψυχώσουν τους παίκτες πριν την ΑΕΚ (vids)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πίτερς έφερε τη διαφορά στους 13 (30-17), με τον Ολυμπιακό ωστόσο να δείχνει σημάδια χαλαρότητας, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ και τα ποσοστά των Πειραιωτών έξω από τα 6,75μ. έπεσαν αισθητά. Οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως ανέβασαν την απόδοσή τους και με πρωταγωνιστή τον Τόμασον μείωσαν στους 8 για το 35-27, με τους Λαρεντζάκη και Λούντζη να αναλαμβάνουν σε εκείνο το σημείο και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο +12 (42-30).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα για τα πρώτα 5 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και προηγήθηκαν με 14 (51-37), οι Πατρινοί όμως με τον Μουράτο και τον Ντάνγκουμπιτς να οδηγούν την επίθεση, έτρεξαν ένα επιμέρους 6-17 για να μειώσουν σε απόσταση αναπνοής 57-54 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν τη διάθεσή τους να μην επιτρέψουν στον Προμηθέα να πιστέψει πως θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο και με καλάθια των ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έκαναν το 74-63 στο 35′ «καθαρίζοντας» το ματς, για να έρθει το τελικό 89-77.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-30, 59-54, 89-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ