Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Το… χτύπημα της κόμπρας επέστρεψε (vids)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Το… χτύπημα της κόμπρας επέστρεψε (vids)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μετά από μια περίοδο κάμψης, στα τελευταία ματς σουτάρει και πάλι με ποσοστά… Στεφ Κάρι και δίνει σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό όταν η μπάλα καίει.

Τη φετινή σεζόν ο Λαρεντζάκης είναι ένας παίκτης κομβικός για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Έρχεται από τον πάγκο στην second unit και δίνει τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάχη για κάθε κατοχή, βουτιές για κάθε αμφισβητούμενη μπάλα, άπειρο μπασκετικό ξύλο και deflections θα έκαναν τον… Ρικ Πιτίνο περήφανο.

Στο παλμαρέ του φέτος έχει βάλει και την απειλή από τα 6.75. Τόσο σαν spot shooter, τελειώνοντας υποδειγματικά φάσεις που βγαίνουν από το περιβόητο passing game των ερυθρόλευκων, όσο και σουτ εκτός λογικής και συστήματος, που ξεκολλάνε την ομάδα όποτε χρειαστεί. Το λεγόμενο… χτύπημα της Κόμπρας.

Διαβάστε επίσης: «Μονομαχία Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα»

Μετά από ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, ήρθε μια αρκετά παρατεταμένη αγωνιστική κοιλιά για τον διεθνή γκαρντ. Στα 10 προηγούμενα ματς σούταρε μόλις 7/29 τρίποντα, που μεταφράζεται σε ένα κάκιστο 24.1%. Η διάθεσή του και η προσφορά του στις λεγόμενες «μη μετρήσιμες» κατηγορίες ήταν όμως πάντα παρούσα, γεγονός που του εξασφάλιζε ενεργό πόστο στο ροτέισον του Μπαρτζώκα.

Τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό ωστόσο είναι πως εδώ και τρεις αγωνιστικές η «κόμπρα» ξύπνησε και πάλι, και αρχίζει να δαγκώνει. Στα ματς κόντρα σε Αρμάνι, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου έχει 10/15 τρίποντα (66.6%), ενώ στα τελευταία δύο είναι σχεδόν… άχαστος με 8/10 σουτ (80%).

Ειδικά στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ήταν το… φυτίλι που έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ. Ξεσήκωσε τους οπαδούς με τα μεγάλα τρίποντα, παρέσυρε τους συμπαίκτες του με την κατάθεση ενέργειας και μαζί με τον ΜακΚίσικ, υπέγραψαν ένα τεράστιας σημασίας ροζ φύλλο στη μάχη για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Σε μια χρονική περίοδο που ο Γουόκαπ ίσως χρειαστεί αποφόρτιση ενόψει του φινάλε της σεζόν και ο Σλούκας ακόμα δεν είναι στο 100% μετά το πρόβλημα με τον μυϊκό σπασμό στη μέση που τον ταλαιπώρησε, ο Λαρεντζάκης φωνάζει παρών (μαζί με ΜακΚίσκ) και δίνει βάθος στον πάγκο και ποιοτικά λεπτά ξεκούρασης στους λεγόμενους βασικούς. Φέτος έχει συνολικά σε 28 ματς 16:25 λεπτά συμμετοχής με 8.1 πόντους (43.8% στο τρίποντο), 2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ, με PIR 7.3

Αν ισχύει πως μια ομάδα είναι τόσο καλή όσο οι τελευταίοι (στην ιεραρχία) παίκτες της, τότε μια ματιά σε παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης εξηγεί τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού και τις δουλειάς που γίνεται από το προπονητικό τιμ του κόουτς Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ