O Παναθηναϊκός φωνάζει για τον Παπαγιάννη- Για τον Γιασικεβίτσιους δεν φώναξε ποτέ… κανείς (vids)

O Παναθηναϊκός φωνάζει για τον Παπαγιάννη- Για τον Γιασικεβίτσιους δεν φώναξε ποτέ… κανείς (vids)

Το 2009 το φάουλ του Γιασικεβίτσιους στον Παπαλουκά στον πρώτο τελικό δεν το σφύριξε κανείς και ο Παναθηναϊκός έκανε μπρέικ, ενώ σήμερα λένε ότι του Φαλ είναι φάουλ στον Παπαγιάννη...

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμη μια νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 76-74, παρέμεινε πρώτος και αήττητος στην Basket League, ενώ διεύρυνε το σερί του επί του «αιώνιου» αντιπάλου στο 12-0. Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασαν από το ΟΑΚΑ για έκτη συνεχόμενη φορά σε όλες τις διοργανώσεις και το μεγάλο ερώτημα είναι που θα σταματήσει αυτό το ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ωστόσο, οι πράσινοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία για την τελευταία φάση του ματς. Συγκεκριμένα, με το σκορ να είναι 76-74 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, ο Ντέρικ Γουίλιαμς έκανε το drive, όμως αστόχησε και ο Παπαγιάννης δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ με την μπάλα να βγαίνει εκτός και να είναι για τους φιλοξενούμενους με δέκατα του δευτερολέπτου να απομένουν.

Από πλευράς Παναθηναϊκού λοιπόν, υπάρχουν διαμαρτυρίες για φάουλ του Μουσταφά Φαλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ με τον Έλληνα σέντερ, με τους ρέφερι όμως να μην σφυρίζουν κάτι. Η φάση αυτή λοιπόν φέρνει στις… μνήμες μια αντίστοιχη περίπτωση πριν από 14 χρόνια, όταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε διείσδυση στην τελευταία φάση του ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους του κάνει πεντακάθαρο φάουλ στο λέι απ. Όπως μπορεί να δει κανείς και από το ριπλέι είναι ξεκάθαρη η παράβαση και μπροστά στα μάτια των ρέφερι που όμως δεν είδαν τη φάση…

Τότε λοιπόν, το φάουλ του Λιθουανού στον Έλληνα γκαρντ του Ολυμπιακού δεν είχε σφυριχτεί ποτέ, κανείς δεν… φώναξε ποτέ για εκείνη τη φάση και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο Φάληρο στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, έκανε το μπρέικ και τελικά πήρε το πρωτάθλημα. Εκείνο το 69-67 υπέρ του τριφυλλιού ήταν η απόλυτη «κλοπή» σε ένα σαφώς πιο σημαντικό παιχνίδι από το σημερινό, όπου ουσιαστικά έχει κριθεί και η βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δείτε τη φάση στο φινάλε του βίντεο: 

Δείτε τη φάση που διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ