Πασάρει, σπάει κοντέρ και γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός

Πασάρει, σπάει κοντέρ και γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός

Νέο επιθετικό σόου προσέφερε ο Ολυμπιακός που έβαλε 103 πόντους και μοίρασε 35 ασίστ, το δεύτερο υψηλότερο νούμερο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε θέαμα και σκορ σε άλλη μια αναμέτρησή του στην Basket League, επικρατώντας με 103-75, για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η υψηλή παραγωγικότητα που άγγιξε το 59.4% στα σουτ (45.7% στο τρίποντο), οδήγησε σε υψηλό νούμερο ασίστ για τους ερυθρόλευκους με 10 παίκτες να μοιράζουν έστω μια τελική πάσα!

Διαβάστε επίσης: Κασναφέρης: «Πιο πιθανό είναι να βγάλω εγώ μαλλιά παρά να ολοκληρωθούν τα playoffs»

Πρώτο ήταν ο συνήθης ύποπτος Κώστας Σλούκας που επανήλθε σε… δημιουργικές εμφανίσεις, ενώ ο άποντος απόψε Τόμας Γουόκαπ προσέθεσε άλλες 6 ασίστ. Χαρακτηριστικό είναι πως επίσης οι δύο φόργουορντ της ομάδας είχαν 6 α΄σιστ (Βεζένκοφ 4, Πίτερς 2), ενώ ο Μπόλομποι προσέφερε άλλες τρεις.

Ο τρόπος παιχνιδιού που έχει εισάγει ο Ολυμπιακός με τον περιορισμό της ντρίπλας, τα συνεχή κοψίματα στη ρακέτα αλλά και τις κινήσεις από την weak side και την base line (χαρακτηριστική κίνηση του Παπανικολάου), είναι ιδανική για παιχνίδι συνεργασιών και για παίκτες που έχουν το κεφάλι ψηλά όταν παίζουν. Αν προσθέσουμε και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ήταν λογικό ο αριθμός αυτός να εκτοξευθεί στις 35!

Ωστόσο παρά το εντυπωσιακό νούμερο, η επίδοση αυτή είναι η δεύτερη υψηλότερη με τις 38 να είναι το απόλυτο ρεκόρ που αντέχει περίπου τρεις δεκαετίες, από το μακρινό 1994 και την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού με το… αστρονομικό 129-69 κόντρα στους Αμπελόκηπους και με τον θρυλικό Σάσα Βολκόφ να μοιράζει εκείνη τη βραδιά 11 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ