Ολυμπιακός: Δεν χάνεται με τίποτα το πλεονέκτημα έδρας

Ολυμπιακός: Δεν χάνεται με τίποτα το πλεονέκτημα έδρας

Μετά τη νίκη της Αρμάνι επί της Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός είναι ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κανονική περίοδο της Euroleague. Απομένουν ακόμα πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή της με τη «μάχη» να επικεντρώνεται στο ποιες ομάδες θα μπουν στην οκτάδα. Φυσικά όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει και κάτι όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή, όντας η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στην… postseason της διοργάνωσης. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον ακολουθεί ως ο δεύτερος σύλλογος που θα συνεχίσει στα πλέι οφ με κάθε επισημότητα.

Επόμενος στόχος για τους Ερυθρόλευκους δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. Ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την πρόκριση της ομάδας στο Final Four του Κάουνας. Όπως ακριβώς είχε γίνει πέρσι και στα ματς με τη Μονακό. Όπου το πέμπτο και καθοριστικό ματς για τη σειρά έγινε στο ΣΕΦ που… έβραζε.

Ο Ολυμπιακός, η Φενέρ και τα δεδομένα για το πλεονέκτημα

Η ήττα της Φενέρ από την Αρμάνι Μιλάνο φέρνει ακόμα πιο κοντά τον Ολυμπιακό σε αυτό το… μπόνους. Οι Τούρκοι είναι πλέον στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 17-12. Όντας πια δύο νίκες πίσω από την τρίτη και τέταρτη θέση (Μπαρτσελόνα και Μονακό αντίστοιχα) που κρατούν αυτή την στιγμή το πλεονέκτημα.

Παράλληλα το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη απέχει τρεις νίκες από τη δεύτερη Ρεάλ και τέσσερις από τους Πειραιώτες. Πρακτικά λοιπόν αυτό σημαίνει πως οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται να κάνουν απλά μία νίκη, έστω 1/5 δηλαδή, για να το έχουν και επίσημα στα χέρια τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Ολυμπιακός διατηρεί την ισοβαθμία των δύο ομάδων με το μέρος του, μετά τις νίκες σε ΣΕΦ και Κωνσταντινούπολη. Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν πως είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να μην έχει εκείνος το πλεονέκτημα. Η μόνη περίπτωση είναι να ηττηθεί σε όλα τα παιχνίδια, και παράλληλα να κάνει το 5/5 η τουρκική ομάδα.

Συνεπώς όλα βρίσκονται στο χέρι του Ολυμπιακού όσον αφορά αυτή την παράμετρο. Μετά θα μπορέσει να κοιτάξει την τελική του θέση στη βαθμολογία. Και στο τέλος της κανονικής περιόδου να μάθει τον αντίπαλο τού οποίου και θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο για να βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν στο Final Four και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

To πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

24/3 Παρτίζαν-Ολυμπιακός

29/3 Ολυμπιακός-Βιλερμπάν

31/3 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

6/4 Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός

13/4 Ολυμπιακός-Μπασκόνια

Το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε:

24/3 Φενέρμπαχτσε-Ζάλγκιρις Κάουνας

29/3 Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε

31/3 Μπασκόνια-Φενέρμπαχτσε

6/4 Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Έφες

13/4 Ερυθρός Αστέρας-Φενέρμπαχτσε

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ