Ξεχάστε όσα ξέρατε για την Basket League: Αλλάζουν όλα!

Ξεχάστε όσα ξέρατε για την Basket League: Αλλάζουν όλα!

Δρομολογούνται οι αλλαγές για μια νέα Basket League από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σήμερα (11/5) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει των ημιτελικών των πλέι οφ της Basket League, με τους προπονητές και αρχηγούς των τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ) να δίνουν το παρών για να μιλήσουν.

Σε κάποια στιγμή τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε κάτι που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι ένα νέο format το οποίο οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής σχεδιάζουν για τη νέα σεζόν.

Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διευθετηθούν και οι λεπτομέρειες. Ωστόσο, στόχος είναι να αυξηθούν τα παιχνίδια και να γίνει το η λίγκα πιο θελκτική στο «μάτι» του θεατή. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα ισχύει, εφόσον το σχέδιο προχωρήσει.

Τρεις γύροι, συν τα πλέι οφ

Το τωρινό format είναι ιδιαίτερα απλό. Οι 12 ομάδες αγωνίζονται εντός και εκτός σε 22 αγωνιστικές, με την τελευταία να υποβιβάζεται στην Elite League. Οι οκτώ πρώτες προκρίνονται στα πλέι οφ και με βάση το πλάνο θέσεων 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5 παλεύουν σε σειρές αγώνων για μια θέση στα ημιτελικά κλπ.

Αυτό το μοτίβο ουσιαστικά θα αλλάξει, καθώς οι άνθρωποι της Basket League έχουν καταλάβει πως τα 22 ματς είναι πολύ λίγα, ειδικά για τις ομάδες που δεν καταφέρνουν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Συνεπώς η αλλαγή που προκρίνεται και προτείνεται είναι η εξής:

Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από τρεις γύρους, με τους δύο πρώτους να διεξάγονται κανονικά όπως και τώρα με αγώνες εντός και εκτός, και όλοι εναντίον όλων. Στη συνέχεια οι ομάδες 1-6 θα παίζουν μεταξύ τους, επίσης σε διπλά παιχνίδια, για να αποφασιστεί η τελική τους κατάταξη, όπου από τους δύο πρώτους θα προκύψει και το ζευγάρι των τελικών. Κάτι που σημαίνει πως καταργούνται οι ενδιάμεσες σειρές. Σε παρόμοιο «σκηνικό» θα βρεθούν και οι ομάδες 7-12, που βέβαια θα έχουν απλά ένα επιπλέον γύρο όπου θα αποφασιστεί και ποιος θα υποβιβαστεί.

Με τις παραπάνω αλλαγές οι ιθύνοντες του ΕΣΑΚΕ θεωρούν πως «θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς», όπως σχολίασε και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στις δηλώσεις του. Φυσικά όπως αναφέραμε θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Δ.Σ. και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ