Ολυμπιακός : Κάιλ «ντύσου» και πάλι… Κιμ

Ολυμπιακός : Κάιλ «ντύσου» και πάλι… Κιμ

Ο Ουίλτζερ καλείται και πάλι να μπει στα…. παπούτσια του Τιλί, να παίξει για μερικές ημέρες ως μοναδικό τεσσάρι και να γίνει αργότερα το στήριγμα του Πρίντεζη στο «4».

Όσα κοσμοϊστορικά συμβαίνουν φέτος στον Ολυμπιακό σχετικά με τον θέμα των τραυματισμών τα έχουμε συζητήσει εδώ μέσα και με το παραπάνω. Το φοβερό στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων» είναι ότι έχει συμβεί στο «4».

Η ομάδα του Πειραιά στα μέσα της σεζόν προχώρησε στην απόκτηση του Κάιλ Ουίλτζερ, καθώς στο πρώτο ματς της Ευρωλίγκας και δη απέναντι στην παλιά του ομάδα, ο Κιμ Τιλί υπέστη σοβαρό τραυματισμό που θα τον άφηνε κοντά στους 4 μήνες εκτός. Ο Καναδός λοιπόν κλήθηκε να μπει στα… παπούτσια του Γάλλου και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε και άσχημα. Τουλάχιστον επιθετικά ήταν μία αξιόπιστη λύση, αν και στην άμυνα, οι αντίπαλοι προπονητές πάντα «χτυπούσαν» το αδύναμο κορμί του και τα βαριά του πόδια, για να… βλάψουν τον Ολυμπιακό.

Ο Κάιλ Ουίλτζερ λοιπόν άργησε να πάρει τις ευκαιρίες του στην Ευρωλίγκα και είδε την Α1, όπως και αναμενόταν, την δίοδό του για τον αγωνιστικό ρυθμό που έπρεπε να αποκτήσει.

ΣΤΗΝ Α1 ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ «ΜΠΟΜΠΕΡ»

Από την έβδομη αγωνιστική και έπειτα, ο Κιμ Τιλί πρόλαβε να παίξει συνολικά 24 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, έχοντας χαμηλό μέσο όρο λεπτών (9:38 ανά ματς), που οφείλονται στον μικρό χρόνο συμμετοχής στην αρχή της ευρωπαϊκής του καριέρας και εννοείται στην επιστροφή του Τιλί στην αγωνιστική δράση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λοιπόν στην Ευρωλίγκα ο Καναδός φόργουορντ να παίζει ελάχιστα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στην διοργάνωση (2:38 με Φενέρ, 6:36 με Ερυθρό Αστέρα, 3:11 με Αρμάνι και 7:18 με Βαλένθια), με το ουσιαστικό «βάπτισμα πυρός» του να είναι απέναντι με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ.

Εκεί σε 14:18 έδειξε στον προπονητή του πως μπορεί να τον υπολογίζει και σιγά σιγά να του αυξάνει τον χρόνο συμμετοχής του. Στο επόμενο ματς είχε 10 πόντους στην Μπάμπεργκ, αλλά ελέω της άμυνας του πέρασε στο παρκέ μόλις για 11:57.

Στην Α1 ήταν ένας πραγματικά τίμιος «μπόμπερ» από τα 6,75μ. Δεν το λέμε και τυχαία αυτό. Σκεφτείτε ότι όντας λίγο πιο πάνω σε λεπτά συμμετοχής από τους Αρσενόπουλο (5:42), Μπόγρη (09:12) και Τολιόπουλο (11:21), ο  Κάιλ πρόλαβε σε 14:14 ανά ματς πρόλαβε να έχει 15/36 τρίποντα. Αριθμός που σύμφωνα με τις 12 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, μεταφράζεται σε περίπου 1,25/3 τρίποντα ανά ματς. Διόλου άσχημο αν παρατηρήσει κανείς πως ας πούμε ο Τόμπσον είχε σε 18 ματς 18/55 δηλαδή 1,12/3,43 προσπάθειες . «Value for money» ο Καναδός που έφτασε στο… ταβάνι απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα όπου και σταμάτησε στους 17 πόντους με 4/5 τρίποντα σε 17:40.

Την ίδια ώρα από την 10 αγωνιστική της Ευρωλίγκας έως και την 23η, πήγαινε καλά επιθετικά έχοντας 6 πόντους μέσο όρο με το θετικότατο 18/38 τρίποντα. Αναμενόμενα η επιστροφή του Τιλί από την 24η αγωνιστική και έπειτα περιόρισε τον χρόνο, αν και νωρίτερα πρόλαβε να έχει 5 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΥΙΛΤΖΕΡ ΣΕ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΥΙΛΤΖΕΡ ΣΤΗΝ Α1

Ο ΚΙΜ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Από την άλλη ο Κιμ Τιλί κατάφερε στο πρώτο του.. πέρασμα στην ζωή των Πειραιωτών να παίξει ελάχιστα. Στην Ευρωλίγκα καθόλου και στην Α1 με τον Παναθηναϊκό και ένα ματς στη Λάρισα με τον τοπικό Φάρο για το Κύπελλο, στην πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού για τη σεζόν. Στο Κύπελλο είχε λοιπόν 9 πόντους με 3/3 τρίποντα, ενώ απέναντι στους «πράσινους» και στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ ήταν άποντος με μόλις μία προσπάθεια για σουτ.

Ο τραυματισμός του και η αποκατάσταση στο τραύμα του πήγε καλύτερα από ότι περιμέναν όλοι στον Πειραιά και η επανεμφάνισή του έγινε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό και την Ευρωλίγκα στις 3 Μαρτίου. Εκεί σε 12 λεπτά συμμετοχής έδειξε πως ο Ολυμπιακός μπορεί επάνω του να στηρίξει πολλά αναφορικά με την δύναμη που βγάζει στη ρακέτα και το πως μπαίνει σε κάθε φάση. Πέτυχε ένα δίποντο σε αιφνιδιασμό, αλλά το σημαντικότερο ήταν τα 5 ριμπάουντ του (2 επιθετικά), η τάπα στον Γκιστ αλλά και τα γρήγορα του πόδια που έκλεισαν «τρύπες» στα μετόπισθεν.

Για να βρει ρυθμό και αυτός έπρεπε να παίξει στην Α1. Αρα ποιος θα την… πλήρωνε; Ο Κάιλ Ουίλτζερ.

Ο Τιλί δηλώθηκε στην Α1 αντί του Καναδού και πραγματοποίησε δεύτερο… ντεμπούτο, δύο μέρες μετά το ΟΑΚΑ, στο ματς Ολυμπιακός-Άρης. Έμεινε στο παρκέ 22 λεπτά, είχε 8 πόντους, ενέργεια και 2/4 τρίποντα. Σημάδια που έφεραν σίγουρα ικανοποίηση στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, καθώς ο Γάλλος ήταν από τους παίκτες «κλειδιά» στον σχεδιασμό του το καλοκαίρι.

Ο Τιλί «έτρωγε» τον χρόνο του Ουίλτζερ και στην Ευρωλίγκα και έτσι σε 10 παιχνίδια (3 ως βασικός με τον τραυματισμό του Πρίντεζη) έπαιξε 16:08 ανά παιχνίδι, όντας λίγο πιο ουσιαστικός από την περιφέρεια με 8/14 τρίποντα, με λιγότερη συμμετοχή όμως σε κομμάτια που ο Ολυμπιακός τον είχε ανάγκη, δηλαδή στα ριμπάουντ, όπου και είχε 2,4 «σκουπίδια» σε κάθε ματς.

Το υγρό στο γόνατό του που είχε μαζευτεί όμως, έμελλε να είναι και το καθοριστικό για να τελειώσει τη σεζόν του κάπως… άδοξα.

Η καταπόνηση του ποδιού του, ανάγκασε την επίσπευση της αρθροσκόπησης του (είχε κανονιστεί για το καλοκαίρι) και ο Σφαιρόπουλος έβλεπε και πάλι τον Γάλλο να μπαίνει στα… πιτς, την περίοδο που και ο Πρίντεζης περνάει το δικό του μαρτύριο με το πρόβλημα στο πόδι του (σ.σ. δύο κάλοι του έχουν κάνει τη ζωή κόλαση. Μόνο στον Ολυμπιακό αυτά).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΙΛΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΙΛΙ ΣΤΗΝ Α1

 

ΞΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Σιγά λοιπόν μη συνεχιζόταν εύκολα για τον Ολυμπιακό λοιπόν η σεζόν. Ο τραυματισμός του Τιλί, μοιραία ανάγκαζε τους «ερυθρόλευκους» σε μία ακόμα αλλαγή και έχοντας τον Ουίλτζερ ήδη στο ρόστερ τους, έπρεπε να τον επανενεργοποιήσουν στην Α1. Μετά τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα, ο Γάλλος τέθηκε και πάλι νοκ άουτ και ο Ουίλτζερ για λίγο καιρό είναι και το μοναδικό «τεσσάρι» του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου είναι οι παίκτες που θα επωμιστούν το βάρος στη θέση του πάουερ φόργουορντ στην ομάδα του Πειραιά, καθώς ο Πρίντεζης θα ξεκουράζεται και θα μπαίνει σε… mood τελικών. Και το κυριότερο όλων; Ο Ουίλτζερ θα  αναγκαστεί να παίξει παραπάνω από ότι περίμενε στο «4», αφού και ο Τόμπσον είναι εκτός της Α1 και ο Παπανικολάου προέρχεται από τις τενοντίτιδες στα γόνατά του, αιτία που θα αναγκάσει το τεχνικό τιμ να μην τον ζορίσει και τόσο, ανάλογα τις συνθήκες που θα βρεθούν μπροστά του.

Από την άλλη, ο Καναδός φόργουορντ πλέον είναι πιο ψημένος. Γνωρίζοντας πως πλέον τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και μετά λεπτά του να ανεβαίνουν, σίγουρα θα είναι καλύτερος και θα μπορεί να προσφέρει παραπάνω.

Ήδη με τη Ζαλγκίρις έδειξε θετικά σημάδια, ενώ κανείς δεν έχει παράπονο στο ΣΕΦ με τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που δουλεύει στις προπονήσεις. Στο χέρι του είναι να κάνει ένα αξιόλογο photo finish. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την τελική διάγνωση που έθετε οff τον Τιλί, η Βαλένθια έκανε «κρούση» στον Ολυμπιακό για να πάρει τον Ουίλτζερ. Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να προχωρήσει αυτή η περίπτωση και ευτυχώς δεν έμειναν χωρίς πάουερ φόργουορντ, στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ