Το dejavu του Σλούκα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Το dejavu του Σλούκα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Σλούκας καλείται να δώσει για ακόμη μια φορά «μάχη» με τον χρόνο, προκειμένου να φωνάξει «παρών» σε ένα ντέρμπι «αιωνίων».

Έπειτα από ένα «σκληρό» ντέρμπι όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ με 73-70, κάνοντας έτσι το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην έδειξαν το πρόσωπο που αναμενόταν, ωστόσο στο τέλος της ημέρας πήραν αυτό που μετράει (το ροζ φύλλο αγώνα), στρέφοντας πλέον το βλέμμα τους στο Game 2 της σειράς, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ (8/6, 21:15).

Εκεί όπου οι Πειραιώτες θα στοχεύσουν στη νίκη η οποία θα τους φέρει μια… ανάσα από τον φετινό τίτλο της Basket League.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, το «εσωτερικό επιτελείο» υποστήριξης, ο ρόλος του Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ

Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να παραταχθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, χωρίς την παρουσία ενός από των ηγετών τους. Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα με τον πολύπειρο άσο των ερυθρόλευκων να ταλαιπωρείται τις τελευταίες ώρες από γαστρεντερίτιδα, κάτι το οποίο του στέρησε το δικαίωμα να λάβει μέρος στη σημερινή προπόνηση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ο Σλούκας είχε γαστρεντερίτιδα ήδη από την Κυριακή (4/6), αλλά έσφιξε τα δόντια και έδωσε το παρών στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Εκεί αγωνίστηκε μάλιστα για 25’16» μετρώντας 12 πόντους (2/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Ωστόσο αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας γκάρντ θα κληθεί να δώσει «μάχη» με τον χρόνο, προκειμένου να δώσει το παρών σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα ο Σλούκας είχε βρεθεί ξανά στο μπλοκάκι των αμφίβολων για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League στις 19 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ. Τότε αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στην γάμπα, με την συμμετοχή του να ήταν αμφίβολη ακόμη και λίγες ώρες πριν δοθεί το πρώτο τζάμπολ.

Όμως ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε δηλώνοντας κανονικά «παρών» στην 12αδα του Ολυμπιακού, με τον ίδιο να τελειώνει το ματς με 3 πόντους (1/5 σουτ, 6 ασίστ, 2 λάθη) και τους ερυθρόλευκους τότε να επικρατούν με 76-74 επί του Παναθηναϊκού για το 6ο σερι διπλό στο ΟΑΚΑ και την 12η διαδοχική νίκη σε ντέρμπι.

Πλέον ο Κώστας Σλούκας καλείται να πράξει το ίδιο. Να νικήσει τον χρόνο και να φωνάξει «παρών» σε ακόμη ένα ντέρμπι «αιωνίων» το οποίο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την έκβαση των φετινων τελικών της Basket League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ