Ο Μπολομπόι γύρισε τον… διακόπτη και κάνει τη διαφορά

Ο Μπολομπόι γύρισε τον… διακόπτη και κάνει τη διαφορά

O Tζόελ Μπολομπόι έχει βρει τα πατήματά του και πλέον κάνει αυτά για τα οποία τον απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα τραυματισμών το τελευταίο διάστημα, τα οποία μάλιστα έχουν έρθει… μαζεμένα, κάτι που είναι κυρίως θέμα κούρασης, όπως τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πέραν των τραυματισμών του Σάσα Βεζένκοφ (στο Game 2) και του Κώστα Παπανικολάου (στο Game 3), ο Έλληνας τεχνικός έχει να διαχειριστεί και εκείνον του Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός χτύπησε στον ημιτελικό του Final Four με τη Μονακό και από τότε ουσιαστικά δεν έχει επιστρέψει. Εκεί είναι που μπαίνει στην εξίσωση ο Τζόελ Μπολομπόι.

Ο πρώην σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν ήταν σε… καλό φεγγάρι εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα ο Μπλακ να τον ξεπεράσει στο ροτέισον και να είναι η δεύτερη επιλογή πίσω από τον Μουστάφα Φαλ. Ο τραυματισμός του όμως άλλαξε τα δεδομένα και ο Μπόλομποϊ έπρεπε να βγει εκ νέου μπροστά.

Ο 29χρονος ψηλός χρειαζόταν να κλείσει δυναμικά τη σεζόν και για να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους, αλλά και για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με το πέρας της σεζόν μένει ελεύθερος και όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά το μέλλον του.

Το πρώτο δείγμα του Μπολομπόι με τον ΠΑΟΚ και η σειρά με τον Παναθηναϊκό

Τα πράγματα λοιπόν άλλαξαν από τη σειρά με τον ΠΑΟΚ. Όλα ξεκίνησαν στο δεύτερο ματς της όπου ο Μπόλομποϊ έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ, έχοντας μεγάλη συνεισφορά στο να γίνει το 2-0. Ακολούθησε το τρίτο παιχνίδι με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ. Εμφανίσεις που του γύρισαν την ψυχολογία ενόψει και των τελικών.

Εκεί ο Αμερικανός σέντερ δείχνει τον λόγο που τον επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να πλαισιώσει τον Φαλ. Ποτέ δεν ήταν ο σταρ ή ο μεγάλος σκόρερ, όμως ξέρει πολύ καλά να κάνει τα μικρά πράγματα που είναι απαραίτητα για να έρχονται οι νίκες. Και όταν βρει ρυθμό, τα κάνει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.

Έτσι και τώρα. Στο πρώτο ματς έπαιξε δέκα λεπτά έχοντας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ, μαζί με ένα μπλοκ. Καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και σωστές κινήσεις στην επίθεση. Ακολούθησε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ που βρήκε περισσότερο χρόνο, καθώς ο Φαλ είχε κάνει νωρίς δύο φάουλ. Σε περίπου 18′ λοιπόν είχε 6 πόντους και 5 ριμπάουντ, δίνοντας μεγάλες μάχες με Παπαγιάννη και Γκουντάιτις.

Για να φτάσουμε στο χθεσινό παιχνίδι όπου έπαιξε 15 λεπτά. Είχε μόλις 4 πόντους οι οποίοι προήλθαν αμφότεροι από άλεϊ ουπ κάρφωμα σε συνεργασία με τον Σλούκα. Μάζεψε 6 ριμπάουντ και φιλοδώρησε τους αντιπάλους του με 4 τάπες! Δεν ήταν όμως μόνο τα νούμερα. Όλη η συνολική του παρουσία ήταν κυριαρχική. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Δηλώνοντας για ακόμη μία φορά παρών.

«Προσπαθώ να μπω στο παρκέ και να έχω επιρροή στον αγώνα. Ο κόουτς έκανε rotation για να δώσει ενέργεια και να αλλάξει τον ρυθμό. Κατάφερα να κάνω δύο μεγάλα μπλοκ και να καρφώσω. Το επόμενο βήμα ήταν πως ο κόσμος πήρε ενέργεια, τα πράγματα πήγαν όπως τα θέλαμε και απογειωθήκαμε», δήλωσε μετά το ματς και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει τις υψηλές… πτήσεις για όσο ακόμα κρατήσει η σειρά των τελικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ