Το «τρικ» του Μπαρτζώκα, η επιστροφή του γνωστού ΜακΚίσικ και ο συγκλονιστικός Σλούκας (vids)

Το «τρικ» του Μπαρτζώκα, η επιστροφή του γνωστού ΜακΚίσικ και ο συγκλονιστικός Σλούκας (vids)

Η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του 3ου τελικού, ο ΜακΚίσικ που θύμισε τον γνωστό του εαυτό με τον Παναθηναϊκό και ο «στρατηγός» Σλούκας.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό της Basket League την περασμένη Κυριακή (11/06) στο ΣΕΦ και πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, «διέλυσε» τον αντίπαλό του και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, με εξαίρεση ένα διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου, το μπάσκετ που έχουν παίξει όλη τη σεζόν και πιάνοντας τα κανονικά τους στάνταρ απόδοσης δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στον «αιώνιο», με το τελικό +23 να τα λέει όλα για την εικόνα του αγώνα. Η επιστροφή στην… κανονικότητα λοιπόν εξηγείται από κάποια χαρακτηριστικά του τρίτου τελικού.

Διαβάστε επίσης: Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Άλλο το ενδιαφέρον και άλλο η… συμφωνία

Η απόφαση «κλειδί» του Μπαρτζώκα

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βλέποντας τον αγώνα και τις ομάδες να επιστρέφουν στο παρκέ, είδαμε πως στην πεντάδα του Ολυμπιακού βρίσκονταν ταυτόχρονα ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Άλεκ Πίτερς, κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές τη φετινή σεζόν. Αντιθέτως ο Κώστας Παπανικολάου είχε μείνει στον πάγκο, με την ενημέρωση λίγο αργότερα να έρχεται σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» στη γάμπα. Ο «Πάπ» δεν μπορούσε να επιστρέψει και ο κόουτς Μπαρτζώκας επέλεξε να ρίξει στο παρκέ και στη θέση «3» τον Άλεκ Πίτερς και όχι κάποιον από τους ΜακΚίσικ ή Λαρεντζάκη.

Με την κίνηση αυτή, ο Ολυμπιακός απέκτησε στην ίδια πεντάδα δύο ψηλούς που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να τραβηχτούν μακριά και να απειλήσουν από το τρίποντο. Το έκανε σε εκείνο το διάστημα και ο Βεζένκοφ και ο Πίτερς. Μπορεί ο Αμερικανός να μην πήρε πολλές προσπάθειες και να τελείωσε το ματς με μόλις τρεις πόντους, αλλά η παρουσία τους και μόνο έφτανε για να αναγκάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού να αφήσει τεράστιους χώρους κοντά στο καλάθι. Και ο Ολυμπιακός είχε τον κατάλληλο παίκτη για να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Η κομβική παρουσία του Σλούκα

Πιθανότατα να μην υπάρχει καλύτερος στην Ευρώπη σε αυτό από τον Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ, που τόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, είδε τους χώρους που του ανοίχτηκαν και έδωσε… ρεσιτάλ. Παίζοντας άριστα το Pick and Roll, πότε με τον Μπολομπόι και πότε με τον Φαλ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και ρόλο εκτελεστή, είτε τελειώνοντας τις φάσεις μέχρι μέσα είτε σουτάροντας. Απολογισμός; 14 πόντοι και 7 ασίστ για τον διεθνή γκαρντ που ήταν το Α και το Ω στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο γνωστός ΜακΚίσικ

Στους δύο πρώτους τελικούς είναι αλήθεια πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό. Αυτόν που έδειξε σε μεγάλο διάστημα της Euroleague μέσα στη χρονιά και αυτόν που μας έχει συνηθίσει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο τελικό ο Αμερικανός είχε 0/2 σουτ με 0/1 δίποντα και 0/1 τρίποντα ενώ έδειχνε και διστακτικός στο να πάρει πάνω του προσπάθειες και τα σουτ που δεδομένα του έδινε ο Παναθηναϊκός. Στο ΟΑΚΑ παρόμοια εικόνα με 3 πόντους (0/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα) και την κακή απόφαση στο τέλος του αγώνα και την τελευταία επίιθεση που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Την Κυριακή όμως η ιστορία ήταν διαφορετική. Ο ΜακΚίσικ ήταν και πάλι απελευθερωμένος, πήρε αρκετές προσπάθειες, δεν φοβήθηκε τα σουτ και ήταν εκείνος που πολλές φορές άναψε τη «σπίθα» στο ΣΕΦ με τις ενέργειές του. Τελείωσε με 11 πόντους (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και ήταν καταλυτικός στη νίκη του Ολυμπιακού και στο 2-1 της σειράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ