Γιώργος Μπαρτζώκας: Ο… Φέργκιουσον του Πειραιά

Γιώργος Μπαρτζώκας: Ο… Φέργκιουσον του Πειραιά

Ενας προπονητής που απολαμβάνει να φτιάχνει ωραίες μπασκετικές παρέες που πρώτα απ' όλα να χαίρονται οι ίδιοι αυτό που κάνουν στο γήπεδο και κατ' επέκταση ο κόσμος, όπως έγινε κατά κόρον εφέτος.

Θεωρείται και είναι ένας εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης. Αλλωστε οι συνάδελφοί του στις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας τον έχουν ψηφίσει την τελευταία διετία ως τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, δεν το λες και λίγο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από νεαρή ηλικία δεν έκρυβε ποτέ τα συναισθήματά του αλλά και το τι ομάδα είναι καθώς λάτρευε τον Ολυμπιακό και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεχίζει να το κάνει.

Διαβάστε επίσης: Εκλεψε την παράσταση η Μπερίλ ΜακΚίσικ: Ο χορός στην ερυθρόλευκη γιορτή (vid)

Μάλιστα σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» είχε παραδεχτεί ότι θα του άρεσε να γίνει ο… Αλεξ Φέργκιουσον του Πειραιά.

Ηδη έχει φτάσει τα 5,5 (συνολικά) χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού στις δύο θητείες του και τη νέα σεζόν θα περάσει τον μύθο Γιάννη Ιωαννίδη που είχε κοουτσάρει (συνολικά) 6 χρόνια στην ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά μετά τον «Ξανθό» υπάρχει τέτοιο μπιζάρισμα από τον κόσμο προς τον προπονητή της ομάδας, επισκιάζοντας κάθε παίκτη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το χαίρεται, αλλά από την άλλη πλευρά με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, ο ίδιος αποδίδει (πάντα) τα εύσημα στους παίκτες του και δεν κρατάει τίποτε για τον εαυτό του.

«Οταν είμαστε σε μία ομάδα, μας αρέσει κάποιος που είναι αλλού. Είναι σίγουρο όμως ότι αν έρθει κάποιος θα πετύχει αυτά που πέτυχαν αυτοί που είναι εδώ; Μένω σε αυτό. Δεν θα ήθελα κανέναν άλλο εκτός από τους παίκτες μου.

Αυτή τη χρονιά η ομάδα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Εκτίμησα τη συνεκτικότητα που υπήρχε μεταξύ των ανθρώπων. Οι άνθρωποι, ακόμα κι αν είναι οι καλύτεροι άνθρωποι, δεν είναι απαραίτητο ότι ταιριάζουν μεταξύ τους. Υπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικές ηλικίες. Καταφέραμε η ομάδα να είναι πολύ συμπαγής στα αποδυτήρια. Ηταν μια ευτυχής συγκυρία, αλλά και προσπάθεια, γιατί η ομάδα δεν χτίστηκε σε μια χρονιά. Ο Νίκος Λεπενιώτης, ο Χρήστος Μπαφές, ο Αντώνης Κατσίκης, οι φυσιοθεραπευτές, οι γυμναστές, είχαμε έναν κοινό στόχο και ήμασταν μαζί στα δύσκολα και στα εύκολα. Ταυτόχρονα μέσα στη χρονιά αντιμετωπίσαμε δύο μεγάλα προβλήματα υγείας, με τον γυμναστή μας τον Ανδρέα και τον Χρήστο (Μπαφέ), τα οποία επειδή ευτυχώς κατέληξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μας έδεσαν ακόμα περισσότερο», δήλωνε λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του ματς.

Φεύγοντας από το γήπεδο έστειλε ένα φιλί στην εξέδρα όταν πλέον είχαν πέσει και κροτίδες δίπλα του καθώς νωρίς νωρίς είχε «δροσιστεί» από τους… ανεγκέφαλους της εξέδρας, αυτούς τους λίγους που πρώτα – πρώτα δεν σέβονται την ίδια τους την ομάδα και την ιστορία της και «πληγώνουν» με μανία το νέο της (για 49 χρόνια) σπίτι, το δικό της.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας πριν αρχίσει ο αγώνας σκουπιζόταν από τα νερά και τις μπίρες και πάλι καλά θα μπορούσε να πει, καθώς παλαιότερα κάποιος… μάγκας του είχε ρίξει και ούρα!!!

«Κόουτς γιατί τέτοιο μένος εναντίον σου;» τον ρώτησαν οι εκπρόσωποι του Τύπου και αυτός και πάλι ψύχραιμα τοποθετήθηκε: «Θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους ανθρώπους. Αυτούς που το οργανώνουν και το υλοποιούν. Το οποίο σε τελική ανάλυση δεν τους βγήκε και σε καλό. Από την αρχή της χρονιάς, χωρίς πραγματικά να προκαλέσω, έβλεπα πανό να βρίζουν τη μάνα μου, η οποία είναι και στα τελευταία της. Δεν ενοχλούσε κανένα. Ή ότι όλο μας το σώμα μυρίζει μπίρες, κόκα κόλες, νερά σήμερα. Πρέπει να μη μιλάμε για αυτό; Αν πρέπει να μη μιλάμε και να είμαστε ευχαριστημένοι με το να συμβαίνει, οκ. Εγώ θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Αν υπάρχει ένας επικοινωνιακός μηχανισμός που με διάφορους τρόπους με στοχοποιεί, σε τελική ανάλυση δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

Οι παρέες
Ενας προπονητής που απολαμβάνει να φτιάχνει ωραίες μπασκετικές παρέες που πρώτα απ’ όλα να χαίρονται οι ίδιοι αυτό που κάνουν στο γήπεδο και κατ’ επέκταση ο κόσμος, όπως έγινε κατά κόρον εφέτος.

«Το στυλ μπάσκετ που παίξαμε φέτος με καλύπτει απόλυτα. Ηταν αυτό που φαντάστηκα, να παίζουμε καλά και στις δύο πλευρές. Να βελτιώνονται οι παίκτες μέσα στη χρονιά και για αυτό αξίζουν εύσημα και στους συνεργάτες μου. Να είμαστε συμπαγείς στα αποδυτήρια. Να είμαστε πρώτοι στις ασίστ, γιατί αυτό δείχνει ομαδικότητα. Πέρα από τους πολύ καλούς Ελληνες που έχουμε, που είναι και οι ηγέτες της ομάδας, πιστεύω ότι η ιστορία του Ολυμπιακού άλλαξε με τον Φαλ και τον Γουόκαπ. Εχω κοουτσάρει και στο εξωτερικό και ξέρω πολύ καλά ότι οι ξένοι παίκτες αδειάζουν μετά την EuroLeague και δεν σκέφτονται το εγχώριο πρωτάθλημα. Ηταν μέχρι το τέλος 100% συγκεντρωμένοι να βοηθήσουν την ομάδα και είναι αλτρουιστές, δεν νοιάζονται για τα στατιστικά τους.

Σε μια διαδρομή που κάνουμε έχουμε μεγάλες αποτυχίες και μεγάλες επιτυχίες. Το ζήτημα είναι να ζούμε λίγο έντονα τη διαδρομή. Μετά από όλη αυτή η αδρεναλίνη 10 μήνες, τώρα θέλουμε λίγο να ηρεμήσουμε», συνέχισε στις δηλώσεις του ο κόουτς του Ολυμπιακού που θα πρέπει να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα και θα το κάνει με τους προέδρους, τους αδελφούς Αγγελόπουλους που όπως ήταν φυσικό και αυτοί αποθεώθηκαν από τους φίλους της ομάδας.

Με το δικό τους τρόπο, κατάφεραν να χτίσουν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα και με καπετάνιο τον Γιώργο Μπαρτζώκα να την οδηγήσουν στο πιο όμορφο λιμάνι, τροπαιούχο.

Πηγή:In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ