Ο Ταβάρες, ο Τάρλατς και ο Φασούλας

Ο Ταβάρες, ο Τάρλατς και ο Φασούλας

Το δίδυμο Μιλουτίνοφ-Φαλ που θυμίζει άλλη εποχή και ο τρόπος για να «χτυπηθεί» ο Έντι Ταβάρες από τους «πύργους» του Ολυμπιακού.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επιστρέφει στον Ολυμπιακό για να συνθέσει μαζί με τον Μουσταφά Φαλ ένα δίδυμο ψηλών που οι Πειραιώτες είχαν να δουν εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Σέρβος σέντερ, όπως είχε δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα, έδωσε τα χέρια με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και συμφώνησε έτσι ώστε να φορέσει ξανά τη φανέλα με τον «δαφνοστεφανωμένο» μετά από τρία χρόνια διαμονής στη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Σενάριο από την Ισπανία για τον 26χρονο εξτρέμ Χόρχε ντε Φρούτος

Η απόκτηση του Μιλουτίνοφ σε συνδυασμό με την παρουσία του Φαλ στον Ολυμπιακό δημιουργεί αυτομάτως ένα δίδυμο στη θέση «5» για την ομάδα του Μπαρτζώκα που δεν διαθέτει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μιλάμε για… δεινοσαύρους, μιας και η σωματοδομή των δύο μοιάζει αρκετά, ωστόσο τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά διαφέρουν και κατά κάποιον τρόπο ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Ο μεν Φαλ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυριαρχήσει ανά πάσα στιγμή και στις δυο πλευρές του παρκέ και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να παίξει άμυνα, να ποστάρει στην επίθεση, αλλά και να πασάρει σωστά, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για έναν παίκτη του ύψους του που είναι και αυτό που τον έχε κάνει να ξεχωρίσει τα τελευταία δύο χρόνια στον Ολυμπιακό υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Μιλουτίνοφ από την άλλη είναι παίκτης που παρά το ύψος του μπορεί να παίξει κι εκείνος με μεγάλη ευκολία το Pick n’ Roll. Ταυτόχρονα, μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο από το ζωγραφιστό, ενώ ίσως τεχνικά να είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Φαλ. Ο «Μιλού» έχει μεγαλύτερο ρεπερτόριο στην επίθεση, ενώ αν και είναι αρκετά καλός αμυντικός και rim protector, δεν είναι και εκείνος στο επίπεδο του Φαλ, που και φέτος αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο κάτω από τις μπασκέτες.

Ο Ολυμπιακός μας είχε συνηθίσει σε μια άλλη προσέγγιση στη θέση «5» μέχρι φέτος, αφού ο Φαλ συμπληρωνόταν από παίκτες όπως ο Μάρτιν και ο Ζαν Σαρλ τα προηγούμενα χρόνια και ο Μπλακ κατά κύριο λόγο φέτος.

Με τους λεγόμενους «δίδυμους πύργους» ο Ολυμπιακός αποκτάει μια πολυτέλεια στη θέση του σέντερ. Με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ να μοιράζονται (θεωρητικά) τα λεπτά στους αγώνες της Euroleague οι Πειραιώτες θα έχουν σχεδόν πάντα στο παρκέ έναν ψηλό-σημείο αναφοράς. Και σε παιχνίδια όπως αυτά κόντρα σε ομάδες επιπέδου Ρεάλ Μαδρίτης, όπου απέναντι θα βρίσκεται ο… μπαμπούλας Έντι Ταβάρες, πάντα πάνω στον θηριώδη σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι θα είναι ένας αντίπαλος του ίδιου επιπέδου και των ίδιων κυβικών, πράγμα πολύ σημαντικό για τα μεγάλα ματς.

Για την ιστορία. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε στο δυναμικό του δύο τέτοιου είδους παίκτες στη θέση του σέντερ ήταν όταν αγωνίζονταν στους «ερυθρόλευκους» ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Ντράγκαν Τάρλατς. Από το 1993 ως το 1999 όταν και συνυπήρξαν στους Πειραιώτες, κατέκτησαν μαζί πρωταθλήματα, κύπελλα, συμμετείχαν σε Final 4 και είχαν ως αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού το 1997 στη Ρώμη, υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ