Κύμη – Κόροιβος Αμαλιάδας 62-60

Κύμη – Κόροιβος Αμαλιάδας 62-60

Ο Θαντ ΜακΦάντεν πήρε πάνω του τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις και οδήγησε την Κύμη στη νίκη (62-60) κόντρα στον Κόροιβο, ο οποίος είδε τον Λάνγκφορντ να αστοχεί σε δύο βολές στο 1" που θα έστελναν το ματς στην παράταση.

Με τον Θαντ ΜακΦάντεν να ξυπνάει στο τέλος και να… βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά η Κύμη συνέχισε την απίστευτη πορεία της φέτος και επικράτησε με 62-60 του Κοροίβου στη Χαλκίδα, κάνοντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου πήγε να «κλέψει» το παιχνίδι στο τέλος και να «σφραγίσει» την παραμονή της, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Κύμη μπήκε με γκάζια στο παιχνίδι πιέζοντας ασφυκτικά τον Κόροιβο στην άμυνά της και προηγήθηκε με 16-11 στο 6΄.

Μάλιστα στο 9’ η διαφορά είχε φτάσει στους 7 πόντους (20-13 στο 9’) με τους Ευβοιώτες να δείχνουν πως έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση.

Κι όμως. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα, ανάγκασαν την Κύμη να κάνει κακές επιθέσεις, περιόρισαν τη δράση του ΜακΦάντεν και με σερί 10-0 προσπέρασαν με 20-23 στο 12’.

Ο προπονητής των γηπεδούχων Γιάννης Καστρίτης πήρε ταϊμ άουτ, άλλαξε τελείως τη φιλοσοφία στην άμυνα της ομάδας του και έδωσε εντολή να γυρίσει η μπάλα, ώστε να βρεθεί ο ελεύθερος παίκτη που θα σουτάρει.

Έτσι οι Ευβοιώτες με τον Τσαγκαράκη να είναι εύστοχος από την περιφέρεια έκαναν επιμέρους σκορ 16-1 (!) και προηγήθηκαν με 36-24 στο 18’ βάζοντας το παιχνίδι ξανά στο δικό τους ρυθμό, ενώ το πρώτο μέρος τελείωσε με 40-26 για την Κύμη που είχε μάλιστα 6/10 τρίποντα!
Οι γηπεδούχοι είχαν και στο τρίτο δεκάλεπτο τον έλεγχο, αν και ο Κόροιβος έδειχνε πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν τον τρόπο να μειώσουν περισσότερο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως έκαναν την αντεπίθεσή τους. Η κύμη προηγήθηκε με 53-40 στο 29’ και στη συνέχεια έπαθε μπλάκ άουτ!

Οι Ευβοιώτες έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ήταν αργοί στις αμυντικές τους αντιδράσεις, έκαναν κακές επιθέσεις και ο Κόροιβος με τον Πόσλεϊ να είναι ασταμάτητος με σερί 16-0 πέρασε μπροστά με 53-56 στο 36’! οι γηπεδούχοι είχαν να βάλουν καλάθι 6 ολόκληρα λεπτά!

Το ματς έγινε θρίλερ με τον ΜακΦάντεν στο 1.08’ να ισοφαρίζει σε 60-60 και στα 38’’ ο Αμερικανός να αστοχεί και στα 23’’ ο Σπυροδωνίδης να κάνει λάθος. Στα 6’’ ο ΜακΦάντεν πάλι έδωσε προβάδισμα με 62-60 και στο 1’’ ο Λανγκφορντ κέρδισε φάουλ από τον Κάιζερ.

Όμως ο Αμερικανός του Κοροίβου αστόχησε στην πρώτη βολή και ουσιαστικά το ματς χάθηκε, μια και αστόχησε και στη δεύτερη, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν τίποτε.

Από την Κύμη οι Τσαγκαράκης (11π.), Τζόουνς (8π.) και ΜακΦάντεν (10π.) στο τέλος ήραν οι καλύτεροι, αλλά παραλίγο να την… πατήσει.

Από τον μαχητικό Κόροιβο που πάλεψε ως το τέλος αλλά προδόθηκε από τα λάθη του οι Πόσλεϊ (12π.), Κάρσον (14π.) και Χάινς 9(11π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 40-26, 53-41, 62-60.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ