Ο Προμηθέας στο Champions League!

Ο Προμηθέας στο Champions League!

Ο Προμηθέας εξασφάλισε την τρίτη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και μαζί το ένα από τα τρία εισιτήρια που δικαιούται η Ελλάδα για το BCL!

Με τη νίκη επί του Λαυρίου ο Προμηθέας εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ό,τι κι αν γίνει στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής. Όμως το πιο σημαντικό για την ομάδα της Πάτρας είναι ότι «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στα πλέι οφ!

Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι ομάδες που μετέχουν στην πρώτη φάση των πλέι οφ και ηττώνται, κατατάσσονται στις θέσεις 5-8 της τελικής κατάταξης ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στον πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης που καταρτίστηκε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Προμηθέας θα παίξει στην πρώτη φάση των πλέι οφ με τον έκτο της βαθμολογίας, που μπορεί να είναι η ΑΕΚ, το Λαύριο ή η Κύμη. Αν χάσει και αποκλειστεί, τότε ως τρίτος της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα πάρει την υψηλότερη θέση του 5-8 στην τελική κατάταξη. Δηλαδή θα βγει πέμπτος (όλα αυτά θεωρώντας δεδομένο ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συνεχίσουν και μετά την πρώτη φάση των πλέι οφ).

Σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πατρίκ Κομνηνού, η Ελλάδα δικαιούται τρία εισιτήρια για το Basketball Champions League της επόμενης σεζόν, δύο για την κανονική περίοδο κι ένα για τον τρίτο προκριματικό. Δεδομένου ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν στην Ευρωλίγκα, οι άλλες τρεις ομάδες της πρώτης πεντάδας της τελικής κατάταξης θα παίξουν στο BCL.

Και καθώς ο Προμηθέας δεν μπορεί πλέον να τερματίσει πιο χαμηλά από την 5η θέση, τότε μπορεί να πανηγυρίζει από τώρα την παρθενική παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μεγάλη υπόθεση και για τον σύλλογο, αλλά και για την Πάτρα ολόκληρη.

Ό,τι διαβάσατε παραπάνω μπορεί να ανατραπεί μόνο αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να παίξει του χρόνου στο BCL, οπότε ο 5ος της τελικής κατάταξης θα χάσει αυτό το δικαίωμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ