Ο ελληνικός φάκελος στα χέρια του Μπαρτζώκα και η υπόθεση του Βούκτσεβιτς

Ο ελληνικός φάκελος στα χέρια του Μπαρτζώκα και η υπόθεση του Βούκτσεβιτς

Οι ελληνικές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά και ποιες από αυτές μπορεί να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό, που αναζητεί παίκτες με ελληνικό διαβατήριο.

Ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA αλλά και του Κώστα Σλούκα που κατέληξε στον Παναθηναϊκό, προχωράει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, με τους Πειραιώτες να «σκανάρουν» την αγορά (και) για παίκτες με ελληνικό διαβατήριο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Τόμας Γουόκαπ που απέκτησε το ελληνικό διαβατήριο και θα είναι διαθέσιμος και για την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελεί τον έναν παίκτη που θα καλύψει εσωτερικά αυτό το κενό, ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδος είναι δεδομένο ότι χρειάζεται να προσθέσουν ακόμα τουλάχιστον έναν στο ρόστερ τους, καθώς οι περιορισμοί στο ελληνικό πρωτάθλημα σχετικά με τη συμμετοχή των ξένων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Διαβάστε επίσης: Ποιά η στάση του Ολυμπιακού για Μίροτιτς και το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού

Στην αγορά η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πολλοί πρωτοκλασάτοι Έλληνες που μπορούν να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις για παίκτες που μπορούν να απασχολήσουν, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο και άλλοι… καθόλου την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Ο ομογενής γκαρντ αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό την πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού. Ακόμα και πριν την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα βρισκόταν στο παρασκήνιο, ενώ μετά τις εξελίξεις με τον νυν παίκτη του Παναθηναϊκού, βρέθηκε ακόμα περισσότερο στη συζήτηση, μιας και η περίπτωση του ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό ενώ φυσικά διαθέτει και το διαβατήριο. Ωστόσο όπως είναι γνωστό ο Ντόρσεϊ έχει συμβόλαιο με τη Φενέρ, η οποία υπολόγιζε στον Σλούκα και πλέον μοιάζει δύσκολο να τον αφήσει να φύγει.

Νικ Καλάθης

Ακόμα ένας παίκτης της Φενέρ που έχει συμβόλαιο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ωστόσο ο Νικ μοιάζει πιο πιθανό από όλους να αποχαιρετήσει την τουρκική ομάδα και να αναζητήσει τον επόμενο προορισμό στην καριέρα του. Μετά την απόκτηση του Γκος ωστόσο το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός και με τον Καλάθη φαίνεται δύσκολο, ακόμα κι αν ο παίκτης μείνει τελικά ελεύθερος.

Γιώργος Τανούλης

Ο Τανούλης που ανήκει στον Προμηθέα απασχολεί τον Ολυμπιακό εδώ και αρκετό καιρό, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν στενά τον παίκτη μήνες. Αγωνίζεται στο «5», όμως είναι ευέλικτος για το ύψος του και αρκετά καλός σουτέρ, για αυτό τον λόγο και τόσο στον Προμηθέα, αλλά και στην Εθνική Νέων έπαιζε και «4». Πρόκειται για ένα σημαντικό πρότζεκτ για το ελληνικό μπάσκετ και θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, μιλάμε όμως για ένα νεαρό παιδί χωρίς εμπειρία από το υψηλό επίπεδο.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Το όνομα του 26χρονου φόργουορντ ήρθε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Ο Χαραλαμπόπουλος, που αγωνίζεται στην Ιταλία με τη φανέλα της Πεζάρο, έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο παιχνίδι του από όταν αποχώρησε από το λιμάνι και με τον Ολυμπιακό να ψάχνει Έλληνες παίκτες, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε σύντομα να ντύνεται ξανά στα «ερυθρόλευκα».

Τρίσταν Βούκσεβιτς

Ο γιος του παλαίμαχου παίκτη του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκσεβιτς, διατηρεί και ελληνικό διαβατήριο μαζί με το σερβικό από την πλευρά του πατέρα του (έχει και σουηδικό από την πλευρά της μητέρας του) και ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5» ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην Αμερική καθώς επιλέχθηκε στο Νο. 42 του draft του NBA από τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς και μάλιστα αγωνίζεται στο Summer League του Λας Βέγκας με τη φανέλα των «μάγων».

Δημήτρης Φλιώνης

Ο νεαρός Έλληνας γκαρντ, έχει σχετικά μικρό buy-out από την ΑΕΚ, συνδέθηκε κι εκείνος πρόσφατα με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και αποτελεί μία περίπτωση που θα μπορούσε να απασχολήσει. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ, μέτρησε 7,1 πόντους και 3,6 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 21:50″ λεπτά συμμετοχής στην Basket League.

Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης υπάρχουν ελεύθεροι στην αγορά, ωστόσο δεν προκύπτει πώς θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ενδιαφερθεί για κάποιον από τους δύο. Άλλωστε και οι δύο παίκτες αποχώρησαν από τους «Ερυθρόλευκους» και είτε αμέσως είτε μετά από κάποια χρόνια φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μάλιστα έγιναν «κόκκινο πανί» για τον κόσμο των Πειραιωτών με αυτήν τους την επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ