Σπανούλης: Πίσω από τα λόγια του (μάνατζερ) Μίσκο…

Σπανούλης: Πίσω από τα λόγια του (μάνατζερ) Μίσκο…

Ο γνωστός και πάντα εκκεντρικός Σέρβος μάνατζερ, άφησε υπόνοιες περί φυγής του Βασίλη Σπανούλη και το 10.gr αναλύει την κατάσταση για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Την περίοδο που πραγματοποιείται το Final 4 της Ευρωλίγκας, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι μάνατζερ να… σουλατσάρουν απέναντι στους διοικητικούς ηγέτες των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά και να προτείνουν, ακόμα και να «κλείσουν» στους πελάτες τους νέες δουλειές.

Πάρα πολλά deal έχουν γίνει σε αυτά τα παιχνίδια και πολλές φορές μάλιστα οι παίκτες υπερβάλλουν εαυτό στο παρκέ, παίζοντας και για το επόμενό τους συμβόλαιο.

Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις, που απλά μάνατζερ είναι στο Final 4 για να προτείνουν αθλητές τους που δεν αγωνίζονται σε αυτό το τριήμερο.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μίσκο Ραζνάτοβιτς, είναι αυτή τη στιγμή ο…. Μέσι των μάνατζερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Διαθέτει περίπου 40 παίκτες στην Ευρωλίγκα, με έναν από αυτούς, να είναι ουσιαστικά και ο λόγος που θεωρείται ο κορυφαίος στην… πιάτσα.

Εννοείται πως αναφερόμαστε στον Βασίλη Σπανούλη, με τον Ραζνάτοβιτς να βάζει «φωτιά» στους απανταχού μπασκετόφιλους, μιλώντας στην κάμερα της Nova πριν το Final4 του Βελιγραδίου.

Ερωτώμενος λοιπόν για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα και θα είναι σίγουρα σημαντικός για τον Ολυμπιακό ή για κάποια άλλη ομάδα αλλά είναι δύσκολο να περιμένει κάποιος το ανάλογο για ακόμα δύο χρόνια».

Ας κοιτάξουμε λίγο την περίπτωση του ηγέτη των «ερυθρόλευκων». Μετά την υπογραφή του τελευταίου του συμβολαίου στο μεγάλο λιμάνι, μόνο κοινό μυστικό δεν ήταν τότε ότι τα δύο χρόνια είναι συμβολικά, καθώς επιθυμία του ήταν να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Θα ρωτήσετε απευθείας: «Γιατί τότε έριξε αυτήν την… βόμβα ο Μίσκο;». Αρχικά να πούμε το… τετριμμένο, πως είναι η δουλειά του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τονίζει ότι ο Σπανούλης είναι ελεύθερος και ότι δεν έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Κακό δεν είναι. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» γνωρίζοντας αρχικά ότι ο Μίσκο είναι κορυφαίος σε αυτό που ασχολείται, ξέρει ότι δεν είναι και ο πιο εύκολος διαπραγματευτής. Αναμενόμενο να θέλει να κερδίσει όσα περισσότερα γίνεται σε κάθε περίπτωση, πόσω μάλλον δε όταν μιλάμε για τον Σπανούλη.

Ποια ήταν η κίνηση του αρχηγού του Ολυμπιακού μετά την πρώτη φορά που υπέγραψε στην ομάδα του Πειραιά; Στις επόμενες δύο που συναντήσεις του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, τόσο στην κομβική βραδιά του καλοκαιριού το 2013 μετά την χρονιά με την back to back Ευρωλίγκα, όσο το 2016, όταν και τέθηκε και πάλι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, πήγε μόνος του για να μιλήσει με τους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας του. Χωρίς τον ατζέντη του, αφού προτιμάει την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που έχει καταφέρει μαζί να αναγκάσει την Ευρώπη να πίνει νερό στο όνομα του Ολυμπιακού.

Ο Μίσκο λοιπόν ουσιαστικά πάροτι μάνατζερ του, δεν είναι αυτός που μπορεί να επηρεάσει την κρίση του. Εξάλλου έχουν διαφορετική σχέση μεταξύ τους, στα 36 του ειδικά ο «V-Span» είναι κύρης των επιλογών του και ο Ραζνάτοβτις απλά τον ακολουθεί.

Εννοείται πως ο πελάτης του είναι ελεύθερος και ανάλογα τις προτάσεις που θα του έρθουν στα χέρια του, θα ενημερώσει τον ηγέτη του Ολυμπιακού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει αυτός την τελική απόφαση και θα επηρεάσει την κρίση του Σπανούλη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ