Δίδυμο «φωτιά» στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Δίδυμο «φωτιά» στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέποντας τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Μιλουτίνοφ στο Mundobasket, «τρίβει» τα χέρια του, με το δίδυμο των ψηλών που διαθέτει.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πραγματοποιεί το τουρνουά της ζωής του στο φετινό Mundobasket. Είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Σερβίας στην πορεία της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς, προς τον αυριανό τελικό απέναντι στη Γερμανία (10/9, 15:40).

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι με την επιλογή τους να ντύσουν ξανά στα «ερυθρόλευκα» τον Μιλουτίνοφ, μετά το 2020, καθώς ο Σέρβος σέντερ είναι ο κορυφαίος «ψηλός» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μαζί με τον Μουσταφά Φαλ, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίδυμο «φωτιά» που δεν θα έχει αντίπαλο κάτω από τη ρακέτα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Οι «διαβολοβδομάδες»-φωτιά του Ολυμπιακού: Ντέρμπι και… Europa League ανά 4 μέρες

Μέχρι στιγμής σε 7 παιχνίδια στο Mundobasket ο Μιλουτίνοφ έχει κατά μέσο όρο σε 25.2 λεπτά ανά ματς, 13.6 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με 71,2% στα σουτ εντός πεδιάς.

Είναι ο μοναδικός παίκτης στη διοργάνωση που έχει κάνει 4 double-double (3 έχουν οι Βαλανσιούνας, Καρλ-Άντονι Τάουνς και Καρλίκ Τζόουνς).

Ο 28χρονος σέντερ του Ολυμπιακού στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων κόντρα στην Κίνα πέτυχε 11 πόντους και κατέβασε 6 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής και αναδείχθηκε MVP στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων, με το Πουέρτο Ρίκο είχε 12 πόντους, 15 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 30 λεπτά, ενώ έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Κόντιτ, που είναι ένας αθλητικότατος ψηλός, κρατώντας τον μόλις στους 5 πόντους.

Στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής με το Νότιο Σουδάν ο Μιλουτίνοφ είχε απέναντί έναν NBAer. Τον Γουέιν Γκάμπριελ, τον οποίο ισοπέδωσε πετυχαίνοντας 17 πόντους, ενώ παράλληλα κατέβασε 10 ριμπάουντ, μένοντας 25 λεπτά στο παιχνίδι από τον Πέσιτς, για να κάνει ακόμη ένα double-double.

Στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης των ομίλων με την Ιταλία, ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έκανε ένα ακόμα double–double, έχοντας 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, χωρίς να αποτρέψει την μοναδική ήττα της ομάδας του στο τουρνουά με 78-76.

Κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία στο πρώτο must win παιχνίδι των Σέρβων και απέναντι σε έναν super star, όπως ο Τάουνς, ο Μιλουτίνοφ έμεινε στο παρκέ 20 λεπτά και στο διάστημα αυτό πέτυχε 16 πόντους, ενώ μάζεψε ακόμη 5 ριμπάουντ.

Στα προημιτελικά οι Σέρβοι βρήκαν απέναντί τους τη Λιθουανία και ο Μιλουτίνοφ τέσταρε τις δυνάμεις του απέναντι στον Γιόνας Βαλανσιούνας, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά. Ο «Μίλου» είχε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ στο μοναδικό ματς της διοργάνωσης που δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

Απέναντι στον Καναδά των NBAers, ο Σέρβος σέντερ έμεινε στο παρκέ 30 λεπτά και ήταν καθοριστικός για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό της Κυριακής, με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά κυρίως χάρη στα 6/6 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς που είχε.

Μαζί με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Σερβίας στην πορεία προς τον τελικό της Μανίλας και ο Μιλουτίνοφ δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, εν όψει και των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν.

Μαζί με τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος δεν βρήκε το χρόνο που του αναλογούσε, στο άσχημο πρόσωπο που παρουσίασε η Γαλλία στο Παγκόσμιο, οι δύο «δεινόσαυροι» των «Πειραιωτών», δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα και μόνο ο Έντι Ταβάρες (μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague την περσινή σεζόν) μοιάζει να είναι σε θέση να ματσάρει την αθλητικότητα και τη δύναμή τους.

Ο Φαλ πέρυσι στη Euroleague είχε κατά μέσο όρο 7.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ σε 22 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, αποτελώντας έναν πραγματικό «κέρβερο» στο ζωγραφιστό.

Στόχος του Μπαρτζώκα είναι να μοιράσει τον χρόνο μεταξύ των δύο παικτών, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος θα ξεκινά και ποιος θα τελειώνει τα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να μένουν και οι δύο στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, με «back up» τον Γιώργο Τανούλη για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ