Πλάθα: «Εγώ είμαι ο ένοχος και όχι ο κάθε παίκτης που δεν βοήθησε σε κάποια φάση» – Εξελίξεις με Καμπενγκέλε στην ΑΕΚ

Πλάθα: «Εγώ είμαι ο ένοχος και όχι ο κάθε παίκτης που δεν βοήθησε σε κάποια φάση» – Εξελίξεις με Καμπενγκέλε στην ΑΕΚ

Ο Ζοάν Πλάθα μίλησε για την ήττα της ΑΕΚ από το Λαύριο ενώ προανήγγειλε ουσιαστικά το τέλος του Φιόντου Καμπενγκέλε πριν καν παίξει το πρώτο του επίσημο ματς με τα κιτρινόμαυρα.

Η ΑΕΚ μπήκε με το αριστερό στην Basket League αφού ηττήθηκε στα Λιόσια με 93-98 από το Λαύριο και στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Ζοάν Πλάθα ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός προανήγγειλε ουσιαστικά το τέλος του Φιόντου Καμπενγκέλε ο οποίος δεν ήταν ούτε στον πάγκο της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκριγκόνις έπαιξε για το… κεφάλι του – Ποιος θα πληρώσει τώρα τη νύφη αν…- Ανοιχτό για μια μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Όσα είπε ο Πλάθα:

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Πρώτα από όλα θέλω να αναφερθώ για τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη. Τον θαύμαζα. Μεγάλωσα και τον έβλεπα με τις ελληνικές ομάδες. Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Λυπάμαι πολύ για τον θάνατό του».

Για το ματς: «Εν συνεχεία θα ήθελα να συγχαρώ το Λαύριο γιατί έπαιξε καλά. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην αρχή, που δεν μας βοήθησαν. Μετά ήρθε το άγχος. Θέλαμε να κάνουμε βιαστικές κινήσεις για να πάρουμε το ματς. Δεν μας βγήκε και φάνηκε στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάναμε πολλά λάθη. Δεν είναι εύκολο να παίζεις κάθε βράδυ για να βάζεις 100 πόντους. Πόσο μάλλον όταν απέναντι σε μια ομάδα που σκοράρει με 50% στο δίποντο και 55% κάποια στιγμή στο τρίποντο. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν κάνεις καλά στην άμυνα. Εγώ είμαι ο ένοχος και όχι ο κάθε παίκτης που δεν βοήθησε σε κάποια φάση. Στο τέλος του αγώνα, τα στατιστικά είναι πάνω-κάτω τα ίδια γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ανακάμψαμε. Πήραμε ριμπάουντ, βελτιωθήκαμε και στις σίστ. Αλλά πρέπει να βελτιωθούμε για να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν αρκεί να κερδίσεις δύο δεκάλεπτα, αν έχεις σπαταλήσει ένα καλό ημίχρονο».

Για την κακή ήττα και τα μεγάλα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κρατήσει: «Πάντα υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κρατήσουμε για το μέλλον».

Για την απουσία του Εμφιόντου Καμπενγκέλε: «Για τους παίκτες που δεν βρίσκονταν σήμερα στον πάγκο ή δεν ήταν διαθέσιμοι, θα πρέπει να μιλήσετε με διοίκηση. Θα είμαι ειλικρινής και δεν θα σας πω ψέματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ