«Βόμβες» Αταμάν: «Απαράδεκτη η εικόνα ορισμένων παικτών»

«Βόμβες» Αταμάν: «Απαράδεκτη η εικόνα ορισμένων παικτών»

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκός ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα με το Μαρούσι και έδειξε βασικά στελέχη της ομάδας του! Για ποιον ή ποιους χτυπάει η καμπάνα και γιατί έπαιξε μόνο στα πρώτα 6 λεπτά ο Σλούκας;

Ποιος είδε τον Αταμάν και δεν τον φοβήθηκε. Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού έβραζε μετά το τέλος του αγώνα με το Μαρούσι όπου η ομάδα του κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη παρότι ήταν κάκιστη στο πρώτο 10λεπτο ενώ στο τελευταίο από το +27 έπεσε στο +11 με τον Αντετοκούνμπο να αποβάλλεται με ντισκαλιφιέ, τον Λεσόρ να κάνει αντιαθλητικό και γενικότερα την εικόνα της ομάδα του να μην είναι σε κανένα σημείο αυτή που θέλει.

Ο Αταμάν που μάλιστα παρότι ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Σλούκα, μετά το 6ο λεπτό και το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας του τον κράτησε στον πάγκο και δεν τον ξαναέβαλε ποτέ. Ήταν εκνευρισμένος από το πώς έπαιζε ή είδε πως από την στιγμή που άλλαξε το σχήμα ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις και από ντέρμπι «πάτησε γκάζι», έπαιξε στο δεύτερο 10λεπτο καλό μπάσκετ και εκεί «καθάρισε» το ματς; Ή και τα δύο; Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως ο λόγος που κράτησε τον Έλληνα γκαρντ στον πάγκο είναι οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην γάμπα. Πάντως το σίγουρο είναι πως και κατά την διάρκεια του αγώνα όποτε η κάμερα έπεφτε πάνω του το πρόσωπο του «μιλούσε» για τον εκνευρισμό και προβληματισμό του.

Διαβάστε επίσης: Άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε Αντετοκούνμπο και Λούκοβιτς (vid)

Το είπε και στο τέλος ρίχνοντας τις «βόμβες» για τους παίκτες του. «Δεν με νοιάζει η διαφορά που πήραμε για τρία δεκάλεπτα. Παίξαμε πολύ άσχημα, ήταν απαράδεκτη η εικόνα ορισμένων παικτών. Δεν θέλω να παίζουμε έτσι. Παίξαμε πολύ άσχημα» τόνισε αρχικά με νόημα ενώ για το αν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θέλει χρόνο απάντησε στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα: «Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος, όμως όχι με αυτή τη συγκέντρωση και αυτή την απόδοση».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: 

«Μπορεί να κερδίσαμε και να κυριαρχούσαμε απόλυτα στο ματς, τουλάχιστον μέχρι 5-6 λεπτά πριν το τέλος, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τη συγκέντρωση και τη στάση των παικτών και κάποιες ατομικές αποδόσεις. Είναι επικίνδυνη αυτή η νοοτροπία. Πρέπει αμέσως να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Μιλήσαμε και στα αποδυτήρια για αυτό. Αύριο θα ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για την Μπάγερν.

Είμαστε καινούργια ομάδα, οπότε εγώ δίνω πολύ μεγάλη βάση σε τέτοια παιχνίδια. Όλοι πιστεύουν ότι είναι εύκολα, έιναι όμως σημαντικά για την προετοιμασία μας. Σήμερα κάναμε μόνο κάποια σουτ για 45′ το πρωί. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά σήμερα το βράδυ. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ‘»εντάξει, αυτή η ομάδα δεν είναι στο επίπεδο μας».

Ας πούμε σήμερα δώσαμε χρόνο στον Σαμοντούροβ και ήταν πολύ καλός. Με εξαίρεση έναν – δύο παίκτες, δεν είμαι ευχαριστημένος με τις ατομικές αποδόσεις, δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά όλοι ξέρουν την απόδοσή τους. Τους είδατε κι εσείς. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η νοοτροπία και πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να είμαστε πιο σκληροί πνευματικά. Χάσαμε το ντέρμπι, όχι γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς, αλλά γιατί κάναμε κάποια χαζά λάθη, ιδίως στην 4η περίοδο. Χάσαμε το ντέρμπι γιατί δεν παίξαμε καλά. Αυτή είναι η άποψή μου.

Οι γιατροί μου συνέστησαν να μην χρησιμοποιήσω πολύ τον Σλούκα γιατί έχει κάποιους πόνους στην γάμπα. Για αυτό έπαιξε μόνο 5΄λεπτά και ο ίδιος ζήτησε να ξεκουραστεί. Και ο Χουάντσο ξεκουράστηκε γιατί είχε ένα πρόβλημα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Έχουμε όμως μεγάλο ρόστερ, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έπαιξαν δύο παίκτες. Αν δεν αγωνίζεται ο Σλούκας έχουμε τον Βιλντόσα και τον Γκραντ.

Όταν θα γυρίσουν οι Μήτογλου και Παπαπέτρου θα μας δώσουν πολλά. Είδατε πόσο καλά παίξαμε όταν τους είχαμε στα ματς προετοιμασίας. Μας λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες και αυτό μας κάνει ζημιά. Θα δούμε στα επόμενα ένα δύο ματς. Αν χρειαστεί θα βγούμε στην αγορά, θα αλλάξουμε παίκτες. Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι και αν καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές.

Κάθε παιχνίδι για μας είναι must win. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας στην παράταση. Θα παίξουμε συνολικά 34 αγώνες στη regular season, χάσαμε τον πρώτο. Στην EuroLeague κάθε παιχνίδι είναι must win», ανέφερε αναλυτικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ