Ο αγώνας Κολοσσός-Ολυμπιακός με την… γλώσσα των αριθμών

Ο αγώνας Κολοσσός-Ολυμπιακός με την… γλώσσα των αριθμών

Ο Κολοσσός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (22/10, 17:15) για την 3η αγωνιστική της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ μας βάζει στο... κλίμα.

Η Basket League συνεχίζει με την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Κολοσσό Ρόδου να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε ένα δυνατό παιχνίδι.

Ο ΕΣΑΚΕ μας προετοιμάζει για την αναμέτρηση, δίνοντάς μας ορισμένα στοιχεία και στατιστικά για να μπούμε για τα… καλά σε ρυθμούς αγώνα.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Ο Κολοσσός H Hotels μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Περιστερίου bwin στο ματς της διπλής παράτασης, έφυγε ηττημένος από το Λαύριο. Έτσι δεν κατάφερε να μπει στο Πρωτάθλημα με 2/2 κάτι που έγινε τρεις φορές στην ιστορία του, το 2011-12, το 2012-13 και το 2017-18.

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του τα δύο ντέρμπι με τα οποία μπήκε στη νέα Basket League και τα οποία συνδυάστηκαν με νίκες που σημειώθηκαν έστω και δύσκολα επί του Άρη Midea εκτός και της ΑΕΚ Betsson εντός έδρας. Με αυτές οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν το σερί τους στην κανονική περίοδο στο 41-0, αυτό που άρχισε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 με την εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας με 101-70.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στα 15 χρόνια της συνύπαρξης των δύο ομάδων στην Basket League, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά αφού δεν έχασε σε κανένα από τα 34 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε τον Κολοσσό H Hotels, εντός κι εκτός έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από τη Ρόδο με το διπλό έχοντας διψήφιες διαφορές, για 10 συνεχόμενα παιχνίδια από τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2011 μέχρι την περσινή σεζόν. Στην κανονική περίοδο της σεζόν 2010-11, ο Κολοσσός H Hotels τους κοίταξε στα μάτια πριν ηττηθεί με 68-71 (Π.Καλάθης 23, Τσάμης 13 – Σπανούλης 30, Ερτσεγκ 11). Η ομάδα της Ρόδου έφτασε, στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, πιο κοντά από ποτέ στη νίκη. Του την στέρησε όμως ο Σάσα Βεζένκοφ με ένα τρίποντο στα 5,6’’ διαμορφώνοντας το τελικό 79-80 (Χάρης Γιαννόπουλος 17π, 4/10τρ, Μάικλ Ντίξον 14π, 3/6τρ. – Σάσα Βεζένκοφ 33π, 4/4β, 4/5δ, 7/10τρ, 7ρ, 4ασ, 40rank, Κώστας Παπανικολάου 14π, 4ασ).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

Με τρεις εκτελεσμένες βολές, ο Ιωσήφ Κολοβέρος θα φτάσει τις 100 στην Basket League. Σε 40 αγώνες έχει 70/97 (72,16%).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο αριθμό ranking μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές (57). Είναι 2ος σκόρερ (44) και 1ος ριμπάουντερ (20).

* Ο Λόντεν Περάντες μοίρασε τις 26 από τις 41 ασίστ της ομάδας του, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό και στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Αμερικανός του Κολοσσού H Hotels είχε περισσότερες ασίστ από ολόκληρο τον Παναθηναϊκό (23) και τον ίδιο αριθμό με τον Απόλλωνα Carna και τον Άρη Midea.

* Ο Τάιλερ Πόλεϊ είχε 15+ πόντους και 5+ ριμπάουντ στα δύο πρώτα ματς της σεζόν, όσα είχε συνολικά στα δύο από τα 31 παιχνίδια που έκανε στην περασμένη περίοδο με τον ΠΑΟΚ mateco.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels είχε 49 εύστοχα δίποντα και 41 ασίστ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ήταν οι μεγαλύτερες επιδόσεις  μεταξύ των 12 ομάδων.

– Η ομάδα της Ρόδου έκανε 12 κλεψίματα και μοιράστηκε με τον Ολυμπιακό την τέταρτη μικρότερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

Ο Κώστας Παπανικολάου απέχει μία τάπα από τις 100 στην Basket League. Είναι ένα milestone στο οποίο έφτασαν 47 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Στο ματς της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ Betsson έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Basket League. Αύριο ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα γίνει ο 4ος προπονητής των «ερυθρόλευκων», μετά τους Ιωαννίδη, Ίβκοβιτς και Σφαιρόπουλο που θα φτάσει τα 100 ματς κανονικής περιόδου στον πάγκο τους, από το 1992-93.

* Ο Αϊζάια Κάνααν σημείωσε τα εννιά από τα 20 τρίποντα του Ολυμπιακού στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

* Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν με 63,15% από τη γραμμή του φάουλ στις δύο πρώτες αγωνιστικές και μοιράστηκαν με τον Απόλλωνα Carna τη χαμηλότερη επίδοση.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το 54,54% της πρεμιέρας, με το οποίο εκτέλεσε στα τρίποντα ο Ολυμπιακός, ήταν η μεγαλύτερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών.

– Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία τάπα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όσες και το Μαρούσι. Με 3,5 ανά αγώνα, είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο στην Basket League της περασμένης σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ