Ο Μιλουτίνοφ 2ος ξένος, αμυντικός ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Μιλουτίνοφ 2ος ξένος, αμυντικός ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Η αναμέτρηση απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου έκρυβε μερικά σημαντικά επιτεύγματα για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Κολοσσό στη Ρόδο, έχοντας πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ένας από αυτούς ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ πέτυχε ορισμένα σημαντικά επιτεύγματα με τους Ερυθρόλευκους, με ένα εξ αυτών να είναι πως ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστα των ξένων των Πειραιωτών σε ό,τι έχει να κάνει με τα αμυντικά ριμπάουντ, όντας μόλις 14 πίσω από την κορυφή και τον Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ για τον Μιλουτίνοφ:

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ διανύει τη δεύτερη θητεία του με τον Ολυμπιακό και μέσα από την τετραετία –ως προς την Basket League- που προηγήθηκε (2015-19) «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες της ομάδας. Αυτό έκανε χθες στο ματς της Ρόδου φτάνοντας σε μία σειρά επιτευγμάτων. Ίσως το σημαντικότερο ήταν αυτό που τον κατέστησε 2ο ξένο του Ολυμπιακού στη λίστα των επιθετικών ριμπάουντ.
Ο Σέρβος σέντερ…

*Πραγματοποίησε την 119η εμφάνιση του και με αυτήν μπήκε στην 50άδα των ξένων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφού ξεπέρασε τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που μέτρησε 118 παιχνίδια με Ηλυσιακό, Ρέθυμνο, Ολυμπιακό και Άρη.

*Με τους 13 πόντους που είχε στο ματς της Ρόδου, έγινε ο 26ος συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού και ο 8ος ξένος του που έφτασε τους 800.

*Μαζεύοντας τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ μπήκε στη 15άδα της συνολικής λίστας των παικτών του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 341 και ξεπέρασε τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ που είχε 338 στην περίοδο 1993-94.

*Το σημαντικότερο, ίσως, από αυτά τα επιτεύγματα είναι ότι με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ και φτάνοντας τα 341 για να προσπεράσει τον Τάρπλεϊ, ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 2ος της λίστας των ξένων του Ολυμπιακού. Είναι θέμα χρόνου δε, να πιάσει και την κορυφή της αφού εκεί βρίσκεται ο Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ με 14 περισσότερα. Ο Ισπανός μάζεψε 355 αμυντικά ριμπάουντ στην τετραετία 1999-2003.

*Τέλος, ως προς αυτά που κατάφερε χθες ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τις δύο ασίστ που μοίρασε κόντρα στον Κολοσσό H Hotels «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των ξένων του Ολυμπιακού. Είναι πλέον 8ος αφού έφτασε τις 126 και άφησε πίσω του τον Λιν Γκριρ που είχε 125 στη διετία 2007-09.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ