Μήτογλου: Από την τιμωρία στην υπόκλιση… 20 πόντοι δρόμος (vid)

Μήτογλου: Από την τιμωρία στην υπόκλιση… 20 πόντοι δρόμος (vid)

Ο Ντίνος Μήτογλου με την εμφάνισή του στο ΣΕΦ αποδεικνύει πόσο πολύ έλειψε από τον Παναθηναϊκό, αλλά και από το ίδιο το μπάσκετ.

Ο στίχος: «Γιατί ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», στην περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου ισχύει απόλυτα.

Η περιπέτεια που πέρασε, για την οποία η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο, όπως όλα δείχνουν τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά γύρω από το μπάσκετ και να παρουσιαστεί έτοιμος, σαν να μην έλειψε μια μέρα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το «μαύρο κουτί» της ήττας στο ΣΕΦ (vids)

Η επιστροφή και η Εθνική

Μόνο που το διάστημα αποχής του, ήταν τεράστιο. Ο Έλληνας φόργουορντ για ενάμισι χρόνο βρισκόταν τιμωρημένος και εκτός αγωνιστικής δράσης. Η απόφαση που λήφθηκε στις αρχές Ιουλίου για μείωση της ποινής του στο μισό, του επέτρεψε να τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Παναθηναϊκός κινήθηκε γρήγορα και δεν δυσκολεύτηκε να τον ξαναντύσει στα «πράσινα».

Ο Ιτούδης τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα και στα φιλικά προετοιμασίας ήταν μαζί με τον Τόμας Γουόκαπ τα πρώτα «βιολιά» του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος, όμως στάθηκε άτυχος, αφού την παραμονή της πρεμιέρας της Εθνικής ομάδας στο Mundobasket, υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού και αναγκάστηκε να γυρίσει στην Ελλάδα, χάνοντας τη διοργάνωση για να ξεκινήσει άμεσα αποθεραπεία.

Ξανά άτυχος…

Δύο μέρες πριν από το Super Cup της Ρόδου, ο Μήτογλου τραυματίστηκε ξανά (θλάση στο αριστερό γαστροκνήμιο) και έχασε τα δύο πρώτα ραντεβού των αιωνίων. Στον τελικό της Ρόδου ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα θέμα να επικρατήσει με 75-51 και στο παιχνίδι της Euroleague στο ΟΑΚΑ, αν και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε μόνο με τον Μιλουτίνοφ στο «5», μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην παράταση με 78-88.

Ο Έλληνας φόργουορντ επέστρεψε και μετά την εξαιρετική του εμφάνιση με 23 πόντους κόντρα στη Μπασκόνια, ήρθε η ηγετική εμφάνισή του στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι στο ΣΕΦ για τη Basket League, να αλλάξει το status του μέσα στην ομάδα και να δείξει στον Αταμάν πως  μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια με τον ίδιο διαθέσιμο.

Το σημείο κλειδί

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Μήτογλου τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους (6/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 μπλοκ σε 32 λεπτά συμμετοχής, με 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το «double double» που πραγματοποίησε δεν μαρτυρά απόλυτα την υπεροχή του και την επίδρασή του στο παιχνίδι, καθώς τα χρονικά σημεία στα οποία «χτύπησε» ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό.

Στα μέσα της 3ης περιόδου, με το σκορ στο 39-39 πέτυχε τα ευστόχησε σε 2 τρίποντα, με τους «Πράσινους» να ξεφεύγουν με 5 πόντους (40-45). Μέσα σε ένα λεπτό στα μέσα της 4ης περιόδου, σταμάτησε ψηλά στους Πίτερς και Γκος και έβαλε ένα πολύ δύσκολο δίποντο εκτός ισορροπίας, κρατώντας το «Τριφύλλι» στο +6 (54-60).

Φάνηκε πως η επιλογή να παίξει στο «5», του έδωσε τη δυνατότητα να μένει μακριά από τη ρακέτα και βρήκε αμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια, παιχνίδι το οποίο και του αρέσει, αλλά φαίνεται πως του ταιριάζει.

Ο Μήτογλου έκανε το παιχνίδι της ζωής του στο ΣΕΦ, ξέσπασε σε κλάματα στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης και έδειξε στον Αταμάν πως αν τον εμπιστευτεί μπορεί να αποδειχθεί ο game changer του φετινού Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ