Κολοσσός Ρόδου – Άρης 78-88: Πέρασε νικηφόρα από τη Ρόδο

Κολοσσός Ρόδου – Άρης 78-88: Πέρασε νικηφόρα από τη Ρόδο

Ο Άρης πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό, επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 88-78.

Με τον Κρις Μπάνκστον να είναι εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, ο Άρης επικράτησε με 88-78 του Κολοσσού για την πέμπτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League κι έφτασε τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Μπάνκστον με 21 πόντους έκανε την αρχή και ο Γκάλινατ με 19 έβαλε το… κερασάκι στο «διπλό» των «κίτρινων». Για τους γηπεδούχους, ο Γκάουντλοκ έδειξε την ποιότητα του στο ντεμπούτο του σημειώνοντας 22 πόντους.

Με βάση την καλή του άμυνα αλλά και σωστές επιλογές επιθετικά οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη διάθεσή του τον Βασίλη Τολιόπουλο. Με επιθετικές αιχμές μάλιστα τους Σίλβιο Ντε Σόουζα και Κρις Μπάνκστον ο Άρης Midea προηγήθηκε με 20-13 στο 9’. Η είσοδος του Άντριου Γκάουντλοκ στο παρκέ, βοήθησε τον Κολοσσό Η Ηotels Collection να βρει λύσεις, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-18).

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να εκμεταλλεύονται την κυριαρχία τους κοντά στο καλάθι και με επιμέρους σκορ 7-3 στη δεύτερη περίοδο, προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (31-21). Από κει και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το ημίχρονο και μάλιστα προηγήθηκαν με 47-28 στο 18’, έπειτα από τρεις συνεχόμενους πόντους του Λευτέρη Μποχωρίδη. Με επιμέρους σκορ 26-17 και 21 πόντους του Μπάνκστον ο Άρης Midea ήταν μπροστά με 50-35 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Κολοσσός H Hotels Collection παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο. Ο Σεγκούρα έδωσε επιθέσεις στον Γκάουντλοκ και οι «θαλασσί» έκαναν την προσπάθεια τους για την ανατροπή. Οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 23-13 και μείωσαν στους πέντε λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι παίκτες του Σεγκούρα έφεραν την απόσταση στους τέσσερις (64-60), ωστόσο ο Άρης Midea απάντησε με σερί 7-0 «χτίζοντας» ξανά διψήφια διαφορά (71-60) με καλάθι του Σανόγκο στο 33’. Οι «κίτρινοι» επανήλθαν στην απόδοση του πρώτου μέρους, με τον Κολοσσό Η Hotels Collection ν’ απειλεί με τον Γκάουντλοκ, ώστε κρατήσει κοντά στο σκορ την ομάδα του. Με δύο τρίποντα του Γκάλινατ στο τελευταίο δίλεπτο όμως, ο Άρης Midea «σφράγισε» την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 35-50, 58-64, 78-88

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ