Το νέο depth chart, οι 7 ξένοι του πρωταθλήματος και η απόφαση για τον Πάπας

Το νέο depth chart, οι 7 ξένοι του πρωταθλήματος και η απόφαση για τον Πάπας

Η απόκτηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ δεν αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό, που βλέπει σιγά-σιγά να... γεμίζει το ρόστερ του.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν γρήγορα, τα βρήκαν με τον παίκτη και πλέον θα φορά τη φανέλα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Πειραιώτες έτσι προσθέτουν στο ρόστερ έναν ικανότατο παίκτη, ο οποίος σε λίγο διάστημα θα έχει και το υπερπολύτιμο ελληνικό διαβατήριο.

Ο Ολυμπιακός γεμίζει την περιφέρειά του με έναν αθλητή που μπορεί να του δώσει σημαντικές λύσεις, έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πάνω απ’ όλα δεν θα πιάνει θέση ξένου. Έναν τομέα που οι Πειραιώτες «πονούν» αρκετά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Γεμίζει το ρόστερ με μια σημαντική παράμετρο

Η απόκτηση του Μήτρου-Λονγκ έχει ένα ακόμα θετικό στοιχείο, ότι δεν «ανακατεύει» το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε από το καλοκαίρι στο μυαλό του την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη στην περιφέρεια, θέλοντας να προσθέσει τον Γκος μαζί με τους Σλούκα και Γουόκαπ. Αυτή τη δουλειά πλέον θα την κάνει ο Ελληνοκαναδός. Που προς παρόν θα πάρει τη θέση του Γκος, μέχρι εκείνος να γυρίσει τον Δεκέμβρη.

Η λογική λέει ότι ο νεοαποκτηθέντας γκαρντ θα τον αντικαταστήσει στην Basket League ως ξένος αρχικά. Δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στον Τόμας Γουόκαπ που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ μέσα στην χρονιά, έπειτα από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό καλοκαίρι.

Ένα ακόμα σημαντικό δεδομένο είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα ύστερα από αρκετό καιρό και πλέον μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του. Προσφέροντας άλλη μία ποιοτική λύση.

Το depth chart του Ολυμπιακού:

PG: Τόμας Γουόκαπ (30χρ., 1,93μ.), Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (28χρ., 1,91μ.), Μιχάλης Λούντζης (24χρ., 1,96μ.).
SG: Αϊζάια Κάαναν (32χρ., 1,83μ.), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (29χρ., 1,96μ.), Τζορτζ Πάπας (25χρ., 1,96μ.), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (30χρ., 1.93μ).
SF: Κώστας Παπανικολάου (33χρ., 2,04μ.), Σακίλ ΜακΚίσικ (32χρ., 1,96μ.), Ίγκνας Μπραζντέικις (24χρ., 2,01μ.), Βενιαμίν Αμπόσι (17χρ., 1,97μ.).
PF: Λουκ Σίκμα (34χρ., 2,02μ.), Άλεκ Πίτερς (28χρ., 2,06μ.).
C: Μουσταφά Φαλ (31χρ., 2,18μ.), Νίκολα Μιλουτίνοφ (28χρ., 2,13μ.), Γιώργος Τανούλης (21χρ., 2,10μ.).

Οι 7 ξένοι και ο Παπάς

Φυσικά, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ο Μήτρου-Λονγκ μέχρι το τέλος του έτους θα λογίζεται Έλληνας. Ο αδερφός του, Ελάιζα, έχει πάρει ήδη την ταυτότητα του ελληνικού κράτους και σειρά έχει εκείνος. Το ελληνικό στοιχείο ενισχύεται, με τον Τζορτζ Πάπας να μοιάζει ως το… φαβορί για να αποχωρήσει.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής στην Basket League και η σκέψη που φαίνεται να υπάρχει είναι πως καλό θα ήταν να δοθεί κάπου δανεικός για να βρει χρόνο. Φυσικά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο επόμενο διάστημα και χωρίς βιασύνες.

Με το διαβατήριο του Μήτρου-Λονγκ οι ξένοι θα παραμείνουν στους ίδιους 7 στο πρωτάθλημα και έτσι το πλάνο δεν αλλάζει. Πρόκειται για μια κομβική κίνηση που λύνει τα… χέρια στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, προσθέτοντας έναν Έλληνα παίκτη και κρατώντας ταυτόχρονα στο ελληνικό πρωτάθλημα τη βάση των ξένων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ