Μενουδάκος: «Συγκινητικός ο τρόπος που ανταπεξήλθαν οι παίκτες, κίνητρο για όλους μας η ατυχία με τον Χέιλ»

Μενουδάκος: «Συγκινητικός ο τρόπος που ανταπεξήλθαν οι παίκτες, κίνητρο για όλους μας η ατυχία με τον Χέιλ»

Ο βοηθός του Ηλία Παπαθεοδώρου στον Προμηθέα, Δημήτρης Μενουδάκος, μίλησε για την πορεία των Πατρινών, αλλά και για την απώλεια του Χάντερ Χέιλ.

Ο Προμηθέας συνεχίζει την πολύ καλή σεζόν που διανύει σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τη νίκη επί της ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική της Basket League να είναι η τελευταία μεγάλη επιτυχία των Πατρινών.

Ο βοηθός του Ηλία Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Μενουδάκος, μίλησε στο Web Radio της ΕΟΚ και αναφέρθηκε στο πως τα πηγαίνει η ομάδα μέχρι στιγμής, στους στόχους που έχει, αλλά και στον τραυματισμό του Χάντερ Χέιλ που βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Μενουδάκος:

Για τη δήλωση του Ηλία Παπαθεοδώρου ότι η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν η μεγαλύτερη του Προμηθέα έως τώρα: «Είχε να κάνει κυρίως με το όνομα του αντιπάλου. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλο μπάτζετ φέτος, μεγάλους στόχους, παίκτες με πάρα πολλά παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ. Εν αντιθέσει με εμάς που έχουμε ένα σαφώς μικρότερο μπάτζετ, μικρότερα ονόματα Ελλήνων και ξενών παικτών.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι προερχόμασταν από μια πολύ δύσκολη βδομάδα, με πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια, δύσκολα ταξίδια, με ακυρώσεις πτήσεων, κοιμηθήκαμε σε άλλες πόλεις απ’ αυτές που υπολογίζαμε. Ήρθαμε να παίξουμε με την ΑΕΚ έχοντας μισή προπόνηση ουσιαστικά στα πόδια μας, συν την ταλαιπωρία και την κούραση. Ο τρόπος που οι παίκτες μας αντέδρασαν και εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά ενεργειακά ήταν συγκινητικός. Δεν είδαμε κανένα σημάδι κούρασης, εκτός από 4-5 λεπτά στο 2ο ημίχρονο».

Για τον τραυματισμό του Χάντερ Χέιλ: «Σίγουρα είναι ένα σοκ και για την ομάδα και για τους συμπαίκτες του. Απ’ την άλλη, είναι ένα κίνητρο για όλους μας. Για ‘μας τους προπονητές να βρούμε τη λύση και για τους παίκτες να κάνουν ένα βήμα μπροστά όλοι και να καλύψουν το κενό του. Δυστυχώς είναι μια δυσκολία που, ομάδες που θέλουν να εξελίσσονται και να λέγονται καλές, πρέπει να είναι έτοιμες να τις αντιμετωπίσουν. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς».

Για το αν θα κινηθούν για παίκτη ώστε να καλύψουν το κενό του: «Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του. Είμαστε στην αγορά, την κοιτάμε, αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση. Θα χρειαστούμε έναν παίκτη εκεί, γιατί ήταν ένας παίκτης που μας προσέφερε 20 πόντους και 5 ασίστ περίπου κατά μέσο όρο, πέρα απ’ τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που δούλευε καθημερινά. Θα κοιτάξουμε να τον αναπληρώσουμε για 2 μήνες με κάποιον παίκτη, θα κινηθούμε πιθανότατα για κάποιον».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Η αλήθεια είναι ότι είναι μια ομάδα που ευχαριστιόμαστε να την προπονούμε καθημερινά. Η φιλοσοφία μας το καλοκαίρι ήταν κατά μεγάλο ποσοστό αυτό εδώ. Θέλαμε μια ομάδα με φρεσκάδα, με νέα παιδιά. Η βάση όλου αυτού που σχεδιάζαμε ήταν η ανιδιοτέλεια, θέλαμε όλοι οι παίκτες να πασάρουν τη μπάλα. Όλοι μας οι παίκτες, πέρα απ’ το ταλέντο ο καθένας στη θέση του, πασάρουν τη μπάλα και σε μεγάλο βαθμό την πασάρουν καλά».

Για τις ευκαιρίες στους νεαρούς αθλητές: «Είναι κάτι που πάντα το επιζητούσε το οργανισμός και το έχει “χτίσει”. Με την άφιξή μας εδώ βρήκαμε αρκετά νέα παιδιά απ’ το πρόγραμμα “ΝΟΥΣ” που είναι σε καλό επίπεδο και τους έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες ώστε να βγουν στο προσκήνιο ενεργά. Για ‘μας αυτό ήταν σχετικά εύκολο, γιατί βρήκαμε παιδιά έτοιμα να “αρπάξουν” την ευκαιρία τους.

Έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο το recruiting και των Ελλήνων παικτών, όπως για παράδειγμα του Αντώνη Καραγιαννίδη, το ότι αναλάβαμε την ομάδα νωρίς, ο σχεδιασμός ξεκίνησε από πολύ νωρίς και ο Θανάσης Σουφλιάς είχε όλο το πλάνο έτοιμο στα χέρια του. Για ‘μας είναι πολύ μεγάλη χαρά να βλέπουμε τους νεαρούς Έλληνες παίκτες να ισορροπούν αγωνιστικά και πνευματικά, να προσφέρουν λύσεις και να αφήνουν το στίγμα τους στην Α1. Επειδή αυτά τα παιδιά τα ζούμε καθημερινά, βλέπουμε ότι θα υπάρχει και συνέχεια».

Για τους στόχους τους στο BCL: «Βήμα-βήμα. Καλώς κακώς, είμαστε μια ομάδα που “χτίστηκε” σχεδόν απ’ το μηδέν, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και μακροπρόθεσμα πλάνα δε μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε. Θέλουμε να εξελίσσουμε την υπάρχουσα ομάδα και τους υπάρχοντες παίκτες καθημερινά και να δούμε πού μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η ατομική βελτίωση. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για όλους. Έχουμε έναν δύσκολο όμιλο και θα πρέπει να καλύψουμε και την ατυχία με τον Χέιλ. Θα κοιτάξουμε το επόμενο ματς, το τέλος του ομίλου μας και να δούμε πού θα καταλήξουμε στη συνέχεια».

Για την ήττα απ’ τη Ρίτας στο φινάλε: «Σίγουρα ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε μέσα απ’ τα χέρια μας. Οι παίκτες έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ανέτρεψαν ένα ματς που φαινόταν χαμένο. Θα ήταν ίσως ένα ματς πρωτιάς αν κερδίζαμε. Οι παίκτες που συνεργαζόμαστε καθημερινά είναι άψογοι χαρακτήρες και επαγγελματίες, δίνουν το 100% τους και όταν συμβαίνει αυτό όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δε μπορούμε να παραπονεθούμε ή να απογοητευόμαστε. Είναι στο χέρι όλων μας να συνεχίσουμε σε καλό επίπεδο στη διοργάνωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ