Ο Μαργαρίτης 2ος σε δίποντα με τον ΠΑΟΚ

Ο Μαργαρίτης 2ος σε δίποντα με τον ΠΑΟΚ

Ιστορία έγραψε στον ΠΑΟΚ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μετά την επίδοσή του στα δίποντα στην αναμέτρηση κόντρα στην Καρδίτσα.

Σε ένα παιχνίδι που είχε απρόσμενη εξέλιξη, με βάση τον τρόπο με τον οποίο κύλησε στο πρώτο ημίχρονο, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε σημαντική συμβολή στη νίκη του ΠΑΟΚ mateco επί της Καρδίτσας Ιαπωνική και παράλληλα έφτασε σε ένα ιστορικό επίτευγμα με δίποντα.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου είχε 2/3 δίποντα και φτάνοντας τα 548 εύστοχα με τη φανέλα του, έγινε ο 2ος της ιστορικής λίστας του στη Stoiximan Basket League αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη που μέτρησε 546 στην επταετία 1994-2001.

Για τον 42χρονο πια διεθνή φόργουορντ, δεν είναι πολύ μακριά και η κορυφή της λίστας αφού εκεί βρίσκεται ο Ουόλτερ Μπέρι. Ο «truth» είχε σημειώσει 581 δίποντα σε μόλις δύο σεζόν με τα ασπρόμαυρα, στο 1993-94 και στο 1998-99.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τη μοναδική τάπα του στο παιχνίδι, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 107 και ανέβηκε στην 41η αφού ξεπέρασε τους Τζέιμς Γκιστ και Δήμο Ντικούδη που είχαν από 106.

Παράλληλα με αυτήν την τάπα, ο διεθνής σέντερ μπήκε στη 15άδα της λίστας του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League, αφού έφτασε στη 15η θέση τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες που φόρεσε τα ασπρόμαυρα στη διετία 1997-99 και στη σεζόν 2001-02.

*Ο Σταύρος Σχίζας είχε επτά πόντους και με αυτούς έφτασε και ξεπέρασε τους 700 σε 198 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League.

*Ο Νίκος Τσιακμάς πρόλαβε σε 9:59 λεπτά συμμετοχής να κάνει τέσσερα κλεψίματα που συνιστούν νέο ρεκόρ καριέρας αφού δεν είχε ξεπεράσει τα δύο μέχρι το χθεσινό παιχνίδι. Τόσα είχε τρεις φορές στην περσινή σεζόν. Ο Τσιακμάς ισοφάρισε παράλληλα την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco, αφού τόσα είχε και ο Μάικλ Γκίλμορ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ο Τσιακμάς με τους τέσσερις πόντους που είχε χθες, έφτασε και ξεπέρασε τους 200 στην 60ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Άντριου Χάρισον ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους και παράλληλα έφτασε τον Έλβαρ Φρίντρικσον στις δύο επιδόσεις 20+ πόντων μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ