Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Πάπας, οδεύει προς Προμηθέα

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Πάπας, οδεύει προς Προμηθέα

Ο Τζορτζ Πάπας αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ως ελεύθερος και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Προμηθέα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μετά από 1,5 χρόνο ο Τζορτζ Πάπας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό! Ο 26χρονος ομογενής σούτινγκ γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, αλλά δεν θα μείνει για πολύ καιρό… άνεργος.

Για την ακρίβεια, φαίνεται πως έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός θα είναι ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας θα προσθέσει τον Πάπας στο δυναμικό της μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι παρότι έχει ελληνικό διαβατήριο και έχει παίξει στην Εθνική ομάδα, λογίζεται ως ξένος.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Ραπτόπουλο και Βουλγαράκη: Τα σχόλια για τη σχέση της με τον Ιωαννίδη και η απάντηση της παρουσιάστριας (vids)

Στο BCL δηλαδή δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει ως γηγενής, καθώς για να συμβεί αυτό θα έπρεπε από τα 12 ως τα 20 του χρόνια να έχει αγωνιστεί για τρία συνεχόμενα χρόνια με διαβατήριο της χώρας. Μπορεί ωστόσο να αγωνιστεί ως ξένος, αλλά στο BCL επιτρέπεται η συμμετοχή 7 μη γηγενών σε κάθε ματς και με την προσθήκη του Πάπας ο Προμηθέας θα έχει 8 στο ρόστερ του. Άρα είναι θέμα επιλογής του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Παρότι είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, ο Πάπας αναγνωρίζεται ως ξένος από την FIBA στη διοργάνωση, καθώς το απέκτησε μετά την ηλικία των 16 ετών. Ο Πάπας είχε ελάχιστο χρόνο στον Ολυμπιακό όπου κατέγραψε φέτος 2.9 πόντους (55 % στα δίποντα, 26% στα τρίποντα), 0.9 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ σε 07’20» μέσο όρο ανά αγώνα, σε 10 συμμετοχές στην Basket League ενώ έχει αγωνιστεί δύο φορές στην EuroLeague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ