Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μάχη των… θηρίων και δυο καπνισμένες κάνες

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μάχη των… θηρίων και δυο καπνισμένες κάνες

Η μάχη στη ρακέτα που θα κρίνει πολλά στο ντέρμπι «αιωνίων», αλλά και το σκορ που αναμένουν οι δύο ομάδες από τη θέση «2».

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στην 15η αγωνιστική της Basket League, στο τέταρτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. Οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγάλες εμφανίσεις και εντός έδρας νίκες στη Euroleague απέναντι σε Παρτίζαν και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ το ποιος από τους δύο θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι είχαν κερδίσει την πρώτη «μάχη» έχοντας ένα πλεονέκτημα 12 πόντων, ενώ οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για να ισορροπήσουν και να διεκδικήσουν την πρωτιά στον τρίτο γύρο της Basket League.

Στο ματς, θα συναντηθούν δύο ομάδες που παίρνουν μεγάλη ενέργεια από την άμυνά τους, ενώ διαθέτουν δύο από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Euroleague, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Ματίας Λεσόρ. Μια «μάχη» στα πεντάρια που θα κρίνει πολλά. Σημαντικό στοιχείο στην αναμέτρηση πως θα αντιδράσουν τα δύο… πολυβόλα, Κέντρικ Ναν και Αϊζάια Κάνααν που επίσης προέρχονται από μεγάλες εμφανίσεις.

Λεσόρ και Μιλουτίνοφ τραβούν τα βλέμματα

Είναι οι MVP των δύο τελευταίων αγωνιστικών της Euroleague. Ο ένας διέλυσε τη Μονακό στην 21η αγωνιστική έχοντας 23 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη, 7 κερδισμένα και 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Ο άλλος έκανε κάτι που είχε να συμβεί 17 ολόκληρα χρόνια στη Euroleague, να έχει δηλαδή 20+ πόντους με 20+ ριμπάουντ. Ήταν φυσικά ο κορυφαίος της 22ης αγωνιστικής αφού ορισμένες φορές έμοιαζε να παίζει απέναντι σε… παιδάκια κόντρα στη Μακάμπι. Απολογισμός, 20 πόντοι, 20 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 1 μπλοκ και 6 κερδισμένα φάουλ σε 31:31.


Και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η «μάχη» τους λοιπόν στα καλάθια θα κρίνει πολλά. Θα είναι καθοριστική στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Δύο παίκτες κορυφαίου επιπέδου, δύο από τους καλύτερους σέντερ αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Ο καθένας με τα ξεχωριστά του χαρακτηριστικά. Ο Σέρβος, άρτιος τεχνικά και τρομερός ριμπάουντερ. Ο Γάλλος ένα… τέρας της φύσης και εξαιρετικός finisher. Τα φώτα θα είναι πάνω τους και όχι άδικα…

Δύο… καπνισμένες κάνες

Αν αφήσουμε τη «μάχη» των ψηλών, θα βρούμε μια άλλη «μάχη», αυτή των κοντών. Δύο παικτών με τη δική τους καριέρα στο ΝΒΑ που έχουν έρθει στα μέρη μας. Ο λόγος φυσικά για τα δύο επιθετικά υπερόπλα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αϊζάια Κάνααν vs Κέντρικ Ναν.

Ο Ναν δείχνει όλο και περισσότερο πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί. Αποτελεί ήδη κομβικό παίκτη για τον Εργκίν Αταμάν. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να τρυπά τις αντίπαλες άμυνες, αλλά και να απειλεί από μακριά όταν χρειαστεί. Ξέρει πότε πρέπει να κάνει τι. Χθες (19/1) φόρτωσε το καλάθι της Παρτίζαν με 21 πόντους, όσους είχε και κόντρα στη Μονακό. Αυτήν την στιγμή μοιάζει ασταμάτητος και ο Ολυμπιακός θα έχει πολλή δουλειά.

Από την άλλη πλευρά βρίσκουμε τον Κάνααν. Ο Αμερικανός «μπομπέρ» έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν. Σίγησε για ένα μικρό διάστημα, όμως πλέον έχει πάρει ξανά το… όπλο του. Οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν μια μεγάλη νίκη εναντίον της Μακάμπι και εκείνος δεν απογοήτευσε. Απολογισμός 20 πόντοι. Νωρίτερα είχε βάλει 19 στην Μπασκόνια. Σε αυτά τα δύο ματς μετρά 9/16 τρίποντα! Είναι «καυτός» και έχει δείξει πως… ζει για τα ντέρμπι. Μένει μόνο να το αποδείξει και τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ