Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής στο ΟΑΚΑ

Μεγάλο ματς σήμερα (22/1, 20:15) στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει εν πολλοίς την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League

Σπουδαίο ματς απόψε (22/1, 20:15) στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ, στην αναμέτρηση που φυσικά ξεχωρίζει και κλείνει το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτό είναι το τέταρτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Στα προηγούμενα τρία, δύο νίκες έχει ο Ολυμπιακός (75-51 στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο και 78-88 στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague) και ο Παναθηναϊκός μία (54-66 στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα).

Αμφότερες οι ομάδες έρχονται με… φόρα από νίκες στη Euroleague, με τους «πράσινους» να επικρατούν τηςΠαρτίζαν, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έτσι, οι δύο ομάδες αναμένεται να βρεθούν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με καλή ψυχολογία.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Εργκίν Αταμάν μετράει απουσίες. Εκτός θα είναι οι Λούκα Βιλντόσα, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι και Λευτέρης Μαντζούκας. Διαθέσιμος είναι ξανά ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ το «βάπτισμα του πυρός» σε ντέρμπι «αιωνίων» θα πάρει και ο Κέντρικ Ναν, καθώς δεν είχε παίξει σ’ αυτά που προηγήθηκαν. Επίσης, σε σχέση με τα προηγούμενα ντέρμπι θα υπάρχει πια στο ρόστερ των «πράσινων» ο Κάιλ Γκάι.

Στην αντίπερα όχθη, οι τελευταίες μέρες κύλησαν ήρεμα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Η νίκη κόντρα στη Μακάμπι για τη Euroleague, αλλά και η εμφάνιση, έφεραν πολλά χαμόγελα στις τάξεις των «ερυθρόλευκων», με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ως μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα τον τραυματία Μουστάφα Φαλ που παραμένει εκτός δράσης.

Διαιτητές του ντέρμπι θα είναι οι Τσαρούχα, Συμεωνίδης και Πιτσίλκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ