Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Θρύλος στη Θεσσαλονίκη, τεράστιο «διπλό»

Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Θρύλος στη Θεσσαλονίκη, τεράστιο «διπλό»

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε μια μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 2-1 του Άρη - «Καθάρισαν» μέσα σε τέσσερα λεπτά οι ερυθρόλευκοι με Ναβάρο και Ροντινέι, μείωσαν οι κίτρινοι με αυτογκόλ του Κίνι.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ένα «εκρηκτικό» τετράλεπτο, όπου σκόραρε δύο φορές με τους Ναβάρο και Ροντινέι.

Οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν τον ρυθμό του ματς, δεν απειλήθηκαν και πήραν τη νίκη, παρότι οι κίτρινοι μείωσαν με αυτογκόλ του Κίνι στο 90′, πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο μεσοβδόμαδα και παρότι παρατάχθηκε με αλλαγές, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, σκόραρε δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην έδρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει ανέβει στους 38 βαθμούς και βρίσκεται στο -6 από την κορυφή.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Κορυφαίος του ματς για τους Πειραιώτες ήταν ξανά ο Ροντινέι, ο οποίος είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Ναβάρο μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά, ενώ σκόραρε και το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός τρία λεπτά αργότερα, με μια εξαιρετική εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Έτσι ξεκίνησαν οι Μάντζιος και Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποφάσισε να προχωρήσει σε αρκετές εκπλήξεις και αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς Κυπέλλου μεσοβδόμαδα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος ξεκίνησε στα αριστερά της επίθεσης, ενώ βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Κίνι αντί του Ορτέγκα. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Παναγιώτης Ρέτσος στο πλευρό του Ντόη, καθώς δεν αγωνίστηκε στο ματς Κυπέλλου λόγω τιμωρίας, ενώ εκτός ενδεκάδας ήταν οι Μαντί Καμαρά, Ντάνιελ Ποντένσε και Κώστας Φορτούνης.

Από εκεί και πέρα, κανονικά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Μασούρας και Ναβάρο, όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης ξεκίνησε με τον Χουτετσιώτη στην εστία, τους Φεράρι, Ρόουζ, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο στην τετράδα της άμυνας, ενώ οι Βερστράτε και Νταρίντα μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή με τον Πάρντο. Ο Σουλεϊμάνοφ με τον Παναγίδη ήταν στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Μορόν στην κορυφή ως φορ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και προηγήθηκε δικαίως

Το ματς άρχισε με καλό σουτ του Αλεξανδρόπουλου στο 3′, όπου έδιωξαν οι αμυντικοί και στη συνέχεια ο Ροντινέι με μία φοβερή προσπάθεια, σέντραρε, αλλά δεν μπήκε κάποιος στην πορεία της μπάλας και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από την εστία του Άρη.

Ο Ολυμπιακός συνεχώς δημιουργούσε κινδύνους από τα δεξιά και από εκείνη την πλευρά κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη του γκολ στο 17′. Ο Ροντινέι πραγματοποίησε τη σέντρα, ο Χουτεσιώτης υπολόγισε λάθος, έκανε κακή έξοδο και ο Ναβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, κάνοντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Ο MVP Ροντινέι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό

Μόλις δύο λεπτά αργότερα (19′), ο Φαμπιάνο έριξε αγκωνιά στον Φραν Ναβάρο και ο Κροχ Χάνσεν Μόρτεν έδειξε την άσπρη βούλα καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και ευστόχησε με ψυχραιμία για το 2-0 των Πειραιωτών στο 21′. Στο 28′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα.

Το σύνολο του Κάρλος Καρβαλιάλ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την υπεροχή στην αναμέτρηση, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για γκολ. Στο 40′ έγινε μια σέντρα-ξυραφιά από τον Ροντινέι, αλλά δεν πρόλαβε κανείς να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα (42′), ο Ζέλσον Μαρτίνς αναπτύχθηκε με εξαιρετικό τρόπο από αριστερά, τους πέρασε όλους, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

«Έσβησε» ο ρυθμός στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά με τον Ολυμπιακό να κάνει εξαιρετική διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος. Πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο ήταν για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Καρβάλιο στο 81′ να χτυπά στα σώματα και να φεύγει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 91′ χάρη στο αυτογκόλ του Κίνι. Πιο συγκεκριμένα ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά ο Ζαμόρα ακούμπησε λίγο την μπάλα, η οποία βρήκε στον Κίνι και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (67′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο (56′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (56′ Σαβέριο), Παναγίδης (76′ Φετφατζίδης), Μορόν (67′ Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85′ Μπιανκόν), Κίνι, Αλεξανδρόπουλος (78′ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς (64′ Ποντένσε), Ναβάρο (85′ Φορτούνης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ