Κατηφόρα δίχως φρένα για την ΑΕΚ: Επτά ήττες σε οκτώ ματς μέσα στο 2024 κι ενώ έρχεται ο Παναθηναϊκός (Χ2)

Κατηφόρα δίχως φρένα για την ΑΕΚ: Επτά ήττες σε οκτώ ματς μέσα στο 2024 κι ενώ έρχεται ο Παναθηναϊκός (Χ2)

Έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη η ΑΕΚ που κινδυνεύει να μείνει εκτός όλων των στόχων της μέσα σε λίγες μέρες.

Όταν έχεις χάσει από τους ουραγούς της Basket League, δεν περιμένεις να νικήσεις τη Μούρθια που είναι έκτη στο ισπανικό πρωτάθλημα και πρόσφατα νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη βέβαια, περιμένεις ότι κάπου θα βγει μία αντίδραση και αυτή η ομάδα θα δείξει ότι έχει σφυγμό. Η φετινή ΑΕΚ όμως, αποδεικνύει ότι δεν έχει ούτε το ένστικτο της επιβίωσης και βαδίζει προς την απόλυτη καταστροφή αν και ακόμη διανύουμε τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη.

Η ήττα από τη Μούρθια και το 0/3 στο BCL είναι προφανές ότι ουσιαστικά τελειώνουν οποιαδήποτε συζήτηση για πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει 3/3 στη συνέχεια για να προκριθεί, αλλά ακόμη κι αν το έκανε, είναι πολύ πιθανό πλέον να μην της αρκεί κιόλας. Οπότε ένας από τους μεγάλους στόχους της σεζόν δείχνει να ήδη έχει πετάξει, με την ΑΕΚ να στοχεύει υποτίθεται το περασμένο καλοκαίρι με τις εντυπωσιακές μεταγραφές (μόνο στα χαρτιά) στο Final 4 της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Σαρώνει η Πλατανιώτη στην Ντόχα: Μετά το χρυσό μετάλλιο πήρε και ασημένιο (vid)

Στο μεταξύ, η ήττα από τους Ισπανούς ήταν η έβδομη στα οκτώ ματς που έχει δώσει ο Δικέφαλος μέσα στο 2024. Μοναδική νίκη, στο ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου, το 95-86 στην έδρα της Καρδίτσας για την Basket League. Εκεί όπου αν τελείωνε το πρωτάθλημα τώρα, η ΑΕΚ θα ήταν στα πλέι άουτ αφού βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με τον Κολοσσό (7-10) από τον οποίο μειονεκτεί σε ισοβαθμία καθώς διασύρθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στη Ρόδο καταφέρνοντας να χάσει και τη διαφορά (+19) του πρώτου αγώνα.

Κι όλα αυτά ενώ τα χειρότερα είναι πιθανό να μην έχουν έρθει ακόμη για την ΑΕΚ η οποία την επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και λίγες μέρες μετά παίζει ξανά με τους «πράσινους» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα, θα μοιάζει τεράστια έκπληξη οτιδήποτε πέρα από δύο ήττες άρα και έναν ακόμη αποκλεισμό (Κύπελλο), σε μία διοργάνωση που επίσης παραδοσιακά στοχεύει πολύ ψηλά.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ μπορεί να γίνει ακόμη δυσκολότερη το προσεχές διάστημα κι ενώ η αντικατάσταση του Ζοάν Πλάθα από τον Ζούρο δεν δείχνει να έχει βοηθήσει καθόλου. Η Ένωση οδηγείται ολοταχώς σε αδιέξοδο, σε μία χρονιά που ο σύλλογος γιορτάζει έναν αιώνα ζωής και διψάει για επιτυχίες σε όλα τα τμήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ