Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85: «Πάρτι» στο Περιστέρι με το μυαλό στον… Γουόκαπ

Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85: «Πάρτι» στο Περιστέρι με το μυαλό στον… Γουόκαπ

Χωρίς να ανεβάσει «στροφές» ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Περιστερίου με 85-67 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League. Αποχώρησε τραυματίας ο Γουόκαπ.

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι κόντρα στην τοπική ομάδα με 87-65 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη νίκη περνά σε δεύτερη μοίρα, μιας και άπαντες στο… στρατόπεδο του Ολυμπιακού βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα αναφορικά με την κατάσταση του Τόμας Γουόκαπ.

Ο άσος των ερυθρόλευκων είχε μια άτσαλη προσγείωση στο παρκέ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον αποσύρει στον πάγκο μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Γρήγορο προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, «ανησυχία» για τον Γουόκαπ

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 19, ενώ τον ακολούθησε ο Μιχάλης Λούντζης με 12.

Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ με 14 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου πήρε προβάδισμα 7 πόντων με το τρίποντο του Κάνααν (7-14), ενώ ανέβασέ την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (14-25) έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Πίτερς που είχε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, παρά το προβάδισμα οι ερυθρόλευκοι… καρδιοχτύπησαν όταν είδαν τον Γουόκαπ, 2 λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, να προσγειώνεται άτσαλα και να ζητάει αλλαγή. Το ιατρικό τιμ αμέσως έδεσε το πόδι του διεθνούς γκαρντ και τον κράτησε στον πάγκο για προληπτικούς λόγους.

Μείωσε στους τρεις το Περιστέρι, ο Πετρούσεφ κράτησε μπροστά τον Ολυμπιακό

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε καλά και είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση κάτι που της επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ. Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ με 12 πόντους έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι μείωσαν στους τρεις πόντους (33-36), όμως δεν υπήρξε συνέχεια αφού ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Πετρούσεφ να πετυχαίνει 10 πόντους και να κρατάει μία απόσταση ασφαλείας στο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια στο +9 (39-48).

Δεν «μάσησε» από τις απουσίες κι έφτασε στο +20

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση νίκη. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλοί στο αμυντικό τους πλάνο, επιτρέποντας στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων μόλις 9 πόντους σε όλη την τρίτη περίοδο. Ο Πίτερς έφτασε τους 18 πόντους, ενώ οι Κάνααν και Λούντζης πέτυχαν σημαντικά καλάθια εκτοξεύοντας την διαφορά στους 22 πόντους (48-70).

Τυπική διαδικασία το τέταρτο δεκάλεπτο

Με την διαφορά να έχει φτάσει σε ασφαλής επίπεδα για τον Ολυμπιακό το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία στο φινάλε να δώσει ανάσες σε σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας, μιας και την Πέμπτη (7/3) ακολουθεί στο ΣΕΦ η κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 39-48, 48-70, 67-85

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Ράγκλαντ 2 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη) , Ντάνγκουμπιτς 2, Λοβ 3 (1/3 τρίποντα, 4 λάθη) , Κασελάκης 6 (2) , Τόμπσον 10 , Μήτρου-Λονγκ 14 (3/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 λάθη) , Ξανθόπουλος (5 ασίστ) , Πουλιανίτης 3 (1) , Ρένφρο 2 , Γουίλιαμς 8 (1/6 τρίποντα, 3 ασίστ) , Χουγκάζ 10 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ζούγρης 7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ) , Κάναν 13 (3/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 5 λάθη), Φαλ 4 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 19 (2/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Ράιτ 9 (7 ριμπάουντ) , Λούντζης 12 (3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Πετρούσεβ 10, Παπανικολάου 7 (1), Τανούλης, ΜακΚίσικ 9 (2/4 τρίποντα, 3 ασίστ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ