Σπανούλης: «Μακάρι να έχουμε στο Final 4 Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Σπανούλης: «Μακάρι να έχουμε στο Final 4 Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία του Περιστέριου, στη Euroleague, αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Το Περιστέρι πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν, τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη, και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι δίχως αμφιβολία ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ΕΡΤ για το πως τα πηγαίνει η ομάδα του, στάθηκε στην Εθνική ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Euroleague και τους δύο «αιωνίους».

Οι δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Δεν σκεφτόμουν την προπονητική όταν έπαιζα μπάσκετ. Πάντα είχα καλή συνεργασία με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, σκεφτόμουν τρόπους που θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα για να είμαστε καλύτεροι. Το μπάσκετ κυλάει στο αίμα μου, με εκφράζει και με κάνει χαρούμενο. Νιώθω ευλογημένος».

Για την παρουσία του στον πάγκο του Περιστερίου τα τελευταία δύο χρόνια: «Πέρσι ήταν μια ιστορική χρονιά. Φέτος χτίσαμε την ομάδα από το μηδέν, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αλλά ήταν δημιουργικό. Τα παιδιά είχαν τη διάθεση, το κίνητρο και την εργατικότητα. Μπορώ να πω ότι τώρα είμαστε στο πικ της απόδοσής μας. Το θέμα είναι τι όραμα έχεις και τι όρια βάζεις στον εαυτό σου για αυτό που θες να πετύχεις. Η επιθυμία μου να δημιουργήσω κάτι είναι μεγάλη, μπορώ να αντέξω δύσκολες στιγμές που είναι λογικό να έλθουν κάποια στιγμή

Εμείς αυτή τη στιγμή παίρνουμε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς. Υπάρχουν παιδιά που έχουν κάνει το step up. Είμαι απαιτητικός, χρειάζεται χρόνο ώστε τα παιδιά να καταλάβουν τι θέλω. Πέρσι και φέτος ακόμα περισσότερο οι παίκτες έχουν εμπεδώσει τη φιλοσοφία μου. Αν οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να λάβουν την πληροφορία, τίποτα δεν θα δουλέψει. Είχαμε υπομονή μέχρι να δέσει η ομάδα. Η χημεία είναι πάνω από όλα. Το turning point ειδικά στην Ευρώπη ήταν όταν νικήσαμε την Καρσίγιακα».

Για την Εθνική ομάδα: «Ποτέ δεν κάνω κάτι αν δεν πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω καλά. Η Εθνική είναι τεράστιο κίνητρο, έχουμε όλοι καθήκον να συμβάλουμε ώστε να φέρουμε το μπάσκετ ψηλά σε εθνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι η Εθνική είναι ένα σύνολο που διαθέτει μέγεθος και υψηλό IQ. Έχουμε εμπειρία, θέλουμε να τη συνδυάσουμε με το φρέσκο αίμα. Είναι μια ομάδα που θα παίξει άμυνα και θα τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Να πάρουμε το καλύτερο από τους παίκτες, να το συνδυάσουμε και να βρούμε τις κατάλληλες πεντάδες για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μια Εθνική που θα δίνει τη ψυχή της».

Για το ενδεχόμενο να προκριθούν στο Final 4 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός: «Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν φοβάμαι να αποτύχω ούτε να χάσω, είναι η φιλοσοφία μου. Αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες. Το θέμα είναι να βελτιώνεσαι, να δουλεύεις σκληρά όλη την εβδομάδα. Μακάρι, θα ήταν ευχής έργον να δούμε δυο ελληνικές ομάδες στο Final Four! Μακάρι να το δούμε μετά από τόσα χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ