Η αστυνομία απαγορεύει τις συναθροίσεις οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα ξενοδοχεία των ομάδων

Η αστυνομία απαγορεύει τις συναθροίσεις οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα ξενοδοχεία των ομάδων

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με την οποία επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση των οπαδών στα ξενοδοχεία των ομάδων.

Την απαγόρευση των συναθροίσεων των οπαδών τους έξω από τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν οι αποστολές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού AKTOR ενόψει του σημερινού 4ου τελικού (21:15,12/6) του πρωταθλήματος μπάσκετ γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση της επισημαίνεται ότι αυτό το μέτρο επιβάλλεται καθώς δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση αλλά και διότι κάτι τέτοιο θα εγκυμονούσε κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: O Ζέλσον Μαρτίνς δουλεύει στα «κόκκινα» ενόψει της νέας σεζόν (pic)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων σήμερα 12-6-2024 και από ώρα 16:00’ έως 02:00’ της 13-6-2024 σε ξενοδοχεία που διαμένουν οι αθλητικές αποστολές των ομάδων καλαθοσφαίρισης του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» και του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ» και κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις καθώς και συνοδειών των αθλητικών αποστολών με μηχανοκίνητη πορεία στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

• Αμβροσίου Φραντζή – Ηλία Ηλιού – Μάχης Αναλάτου – Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου – Αχιλλέως – Λεωφ. Ποσειδώνος – Θησέως – Βεΐκου – Αναστασίου Ζίννη.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ