Φάκελος Game 5: Ο παράγοντας «X» του Ολυμπιακού, οι λεπτομέρειες και το πλάνο του Αταμάν

Φάκελος Game 5: Ο παράγοντας «X» του Ολυμπιακού, οι λεπτομέρειες και το πλάνο του Αταμάν

Το πρωτάθλημα θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι και οι δύο προπονητές ετοιμάζονται για την τελική «μάχη» στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πάλεψαν σε όλες τους δυνάμεις σε τέσσερις αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα 2-2. Δύο μπρέικ και δύο φορές που ο γηπεδούχος κράτησε την έδρα του. Όλα αυτά οδήγησαν στο έσχατο παιχνίδι. Game 5 στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (14/6, 21:15) όπου οι δύο «αιώνιοι» θα λύσουν τις διαφορές τους μια καλή με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια είδαμε που είχαν στοχεύσει οι δύο προπονητές και που θέλησαν να κινηθούν. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Κάθε ματς ήταν διαφορετικό, όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν λίγο παραπάνω και τις δύο ομάδες. Πράγματα που θα θελήσουν να κάνουν σωστά στο Game 5 για να πάρει είτε ο ένας, είτε ο άλλος το τρόπαιο.

Ο παράγοντας «X» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έδειξε μια εντυπωσιακή κατανομή όσον αφορά το σκοράρισμά του. Πήρε πολλά από πολλούς παίκτες. Στο πρώτο ματς είχε 6 διψήφιους, στο δεύτερο 5 και στο τέταρτο 6. Μόνο στο τρίτο έμεινε στους 3. Η παρουσία ενός παίκτη όμως είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Που είναι παράγοντας «Χ».

Ο λόγος για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Η απουσία του Μουστάφα Φαλ έφερε νέα δεδομένα στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα που στηρίχθηκε πολύ στον Σέρβο σέντερ. Εκείνος απέδωσε τα μέγιστα στα τρία πρώτα. Μέτρησε 12π. και 13ρ. στο 1ο, 17π. και 9ρ. στο 2ο και 13π. με 3ρ. στο 3ο. Στο 4ο παιχνίδι έμεινε χαμηλά με 6π. και 3ρ. Η παρουσία του Σέρβου είναι καθοριστική για το Game 5. Αν είναι σε καλή κατάσταση τότε οι Ερυθρόλευκοι έχουν πλεονέκτημα ακόμα και απέναντι σε έναν παίκτη όπως ο Ματίας Λεσόρ.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Στο τέταρτο ματς ο Ολυμπιακός έκανε τα λιγότερα λάθη του, μόλις 6. Ένας παράγοντας που θα παίξει τον δικό του ρόλο. Μπορεί στο Game 2 να είχε 14 και να νίκησε, όμως οι Ερυθρόλευκοι είναι ομάδα ρυθμού και όσο λιγότερες φορές χαρίζουν κατοχές, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να νικήσουν.

Επίσης στο Game 4 οι Πειραιώτες μέτρησαν 1.07 πόντους ανά σουτ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε το εξαιρετικό 1.39 σουτάροντας με υψηλά νούμερα. Τα ριμπάουντ είναι ένας ακόμα τομέας που θα κρίνει πολλά, αφού και οι δύο ομάδες έχουν τους παίκτες για να εξασφαλίσουν, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά, το μεγάλο ζήτημα είναι το πως θα τα εκμεταλλευτούν όταν έχουν την ευκαιρία.

Το ξεκάθαρο πλάνο του Αταμάν

Ο Εργίν Αταμάν έχει ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, ξέρει να παίρνει πολλά από τους παίκτες του. Η πιο ελεύθερη φύση που έχει ο τρόπος παιχνιδιού του ευνοεί αθλητές όπως ο Κέντρικ Ναν και ο Κώστας Σλούκας. Στα δύο πρώτα παιχνίδι ο Αμερικανός γκαρντ είχε 21 και 13 πόντους, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός, είχε πολλές χαμένες προσπάθειες και αυτό στοίχισε.

Στα άλλα δύο μέτρησε 19 και 25 πόντους όμως ήταν πολύ πιο εύστοχος. Αυτό έφερε περισσότερο σκορ ουσιαστικά σε λιγότερες προσπάθειες. Όταν λοιπόν παίκτες σαν τον Ναν και τον Σλούκα κάνουν το παιχνίδι τους τότε ο Παναθηναϊκός πατά πολύ καλά στο παρκέ ανεξαιρέτου αντιπάλου. Συνεπώς η παρουσία των δύο, και ειδικότερα του Ναν, θα είναι το κλειδί για το κατά πόσο οι Πράσινοι θα είναι εκείνοι που θα χαμογελάσουν στο τέλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ