Έτσι θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός

Έτσι θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός

Το 10.gr αναλύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων στο Μέτσοβο, ενόψει της πρώτης σεζόν του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του.

Η σεζόν ξεκινάει για τον Ολυμπιακό σε ουσιαστικά 13 ημέρες από τώρα. Οι Ερυθρόλευκοι από τις 17 έως και τις 20 Αυγούστου θα περάσουν τις καθιερωμένες τους ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στις 21 του μηνός θα πουν το παρθενικό «Ολυμπιακός» στο κέντρο του γηπέδου στο ΣΕΦ για τη σεζόν 2018/19.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των Πειραιωτών, θα έχει ένα προνόμιο που κανείς προκάτοχός του είχε. Ολοι οι αθλητές του, με το καλημέρα, θα βρίσκονται στη διάθεσή του!

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με πλήρες ρόστερ την προετοιμασία του καθώς τις 21 Αυγούστου στο Φάληρο θα είναι οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Αγραβάνης, Τολιόπουλος, Γκος, Τουπάν, Τίμα, Μπόγρης, ΛεΝτέι, Βεζένκοφ, Αρσενόπουλος, Ποκουσέφσκι, Τσουμάνης και Ζευγαράς.

Ο Μπλατ θα έχει λοιπόν από το ξεκίνημα 18 ετοιμοπόλεμους αθλητές, για να μπορέσει να «χτίσει» από την αρχή την ομάδα που ονειρεύεται ο ίδιος.

ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ

Αυτή η περίοδος λένε όλοι ότι είναι η πιο σημαντική. Και ο λόγος είναι απλός. 18 λοιπόν άνθρωποι, διαφορετικοί χαρακτήρες, θα συνυπάρξουν σε ένα ξενοδοχείο, σε ένα γήπεδο μπάσκετ, σε ένα γυμναστήριο, σε εξωτερικό γήπεδο στο Μέτσοβο όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Ο Μπλατ είναι λάτρης της δουλειάς και τότε θα βάλει τα γερά θεμέλια για την υπόλοιπη σεζόν. Στην προετοιμασία θα δημιουργηθούν οι ρόλοι και η χημεία της μετά Σφαιρόπουλου εποχής στους Ερυθρόλευκους, με τον Αμερικαϊσραηλινό τεχνικό και τους συνεργάτες τους να ορίζουν τη νέα εποχή του Ολυμπιακού.

Στο Μέτσοβο υπάρχουν όλες οι ανέσεις για τον Ολυμπιακό ώστε να πραγματοποιηθεί ιδανικά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του. Κλειστό γήπεδο μπάσκετ με τις προδιαγραφές που χρειάζεται, οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες (το Ανήλιο, όπου είναι και το ξενοδοχείο Grand Forest που θα μείνει η ομάδα, είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων χτισμένο σε υψόμετρο 1.060μ. στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου, απέναντι από το Μέτσοβο και στη σκιά της βουνοκορφής Φατζέτου της Πίνδου) και εννοείται ο απαιτούμενος στίβος για να «χτιστεί» η φυσική κατάσταση των παικτών για τη νέα σεζόν.

ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Οσο λοιπόν οι παίκτες θα είναι πιασμένοι από τις προπονήσεις στο Μέτσοβο, εκτός από τα οικογενειακά διπλά, θα πρέπει να παίξουν και κάποια φιλικά για να… ξεμουδιάσουν. Τα πρώτα θα λάβουν χώρα στο Μέτσοβο λοιπόν όπου ο Ολυμπιακός θα παίξει με δύο ελληνικές ομάδες, πριν επιστρέψει πίσω στην βάση του, το Φάληρο. Και τα δύο παιχνίδια αναμένεται να είναι κεκλεισμένων των θυρών, μόνο ο Μπλατ και οι παίκτες θα έχουν εικόνα, δυσχαιρένοντας λίγο το έργο όλων για… σκάουτινγκ της καινούριας ομάδας του Ολυμπιακού.

Στις 30 Αυγούστου λοιπόν και στην 1η Σεπτέμβρη, οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ και τον Άρη αντίστοιχα στο κλειστό της περιοχής, με την ομάδα να αναχωρεί για τον Πειραιά μετά την αναμέτρηση με το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι καθώς ακολουθούν ακόμα δυσκολότερες αποστολές για τους Πειραιώτες. Αφού συνεχιστεί η προετοιμασία στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει για τη Μανίλβα το διάστημα 13-15 Σεπτεμβρίου για το τουρνουά Costa de Sol, όπου θα συμμετάσχουν επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάλαγα. Σε αυτό το κομμάτι οι Ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν τους διεθνείς τους καθώς αυτοί θα είναι με τις εθνικές τους ομάδες στα παράθυρα της FIBA. Ο Τουπάν δεν είναι στις επιλογές του Κολέ για την Γαλλία και μένει να δει ο Μπλατ ποιοι από τους Έλληνες (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης) θα λείπουν καθώς οι Τίμα και Στρέλνιεκς (Λετονία) και Βεζένκοφ (Βουλγαρία) θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για τις προεπιλογές των ομοσπονδιακών τεχνικών τους.

Για αυτό πάντως ο Ολυμπιακός έχει 18 άτομα στην αποστολή καθώς σκεφτείτε πως και η Ρεάλ και Μάλαγα θα έχουν πανομοιότυπα προβλήματα. Στο κακό σενάριο, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν 12άδα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, με τον Μπλατ να μπορεί να τσεκάρει και κάποιους αθλητές που θέλει να εξετάσει και με το παραπάνω.

Μετά από αυτό το τουρνουά, ακολουθεί ένα εξίσου δυνατό, αυτό της Κρήτης (21-23 Σεπτεμβρίου), το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τους Ερυθρόλευκους. Εκεί θα συμμετέχουν οι Ούνιξ Καζάν, Γαλατάσαραϊ και Χάποελ Ιερουσαλήμ, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με δύο από τις τρεις ομάδες. Γεμάτο το ρόστερ αυτήν την φορά, με τον Μπλατ σιγά σιγά να βάζει στην άκρη την πιτσιρικαρία και να θέλει να δει πως πηγαίνουν τα πράγματα για τη νέα σεζόν.

Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, θα έχει συνολική εικόνα όλου του ρόστερ του και εάν έχει κάποιες αμφιβολίες, τότε (ίσως και νωρίτερα) μπορεί να έχει γίνει κάποια ακόμα προσθήκη. Μέχρι τότε έχουμε όμως καιρό.

Το τελικό μοντάρισμα της ομάδας και εκεί που θα φανούν πάρα πολλά από τα πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ θα είναι στο Gomelsky Cup στη Μόσχα στις 29 και 30 Σεπτέμβρη. Έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για κάτι παραπάνω από ένα μήνα, οι Πειραιώτες θα κληθούν να αποδείξουν ότι αποκτούν χημεία, σε ένα τουρνουά που συμμετέχει η ΤΣΣΚΑ, η Ούνιξ Καζάν και η Αναντόλου Εφές.

Η πορεία θα βρει την ομάδα να ολοκληρώνει το στάδιο της προετοιμασίας της στη Ρωσία, αφού στις 3 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στο άδειο ΣΕΦ τον Χολαργό για την Β’ φάση του Κυπελλου Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ