Άνοιξε… λογαριασμό στην Α1

Άνοιξε… λογαριασμό στην Α1

Με κορυφαίους τους Τόμας και Καλάθη ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 93-65 του Ηφαίστου Λήμνου και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.

Οι πράσινοι δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τους νησιώτες, καθώς επέβαλε το ρυθμό του από την αρχή και με κορυφαίους τους Τόμας, Καλάθη κέρδισε εύκολα.

Ο Ήφαιστος από την άλλη πλευρά δεν είχε την ποιότητα κι τις λύσεις για να… στριμώξει τον αντίπαλό του και συγκεντρώνεται ήδη για τα επόμενα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να βάλει το παιχνίδι στο δικό του ρυθμό και να μην επιτρέψει στον Ηφαιστο να επιβάλει αργό τέμπο. Με τον Καλάθη να οργανώνει σωστά, τον Παπαπέτρου να δίνει λύσεις στην επίθεση και τον Μήτογλου να μαζεύει τα ριμπάουντ οι πράσινοι πήραν προβάδισμα με 19-10 στο 7’.

Ο Μανωλόπουλος άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη και για κάποια λεπτά μπέρδεψε τους γηπεδούχους που έκαναν λάθος πάσες και κακές επιθέσεις.

Η είσοδος του Λοτζέσκι όμως έδωσε λύσεις στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, που προηγήθηκε με 36-20 στο 14’. Στο ίδιο διάστημα ο Παππάς είχε 4 ασίστ και ο Τόμας 2/2 δίποντα και 3/3 τρίποντα, ενώ ο Παπαγιάννης περιόρισε τη δράση του Φρεϊμάνις και ο Εβανς προσπαθούσε να βρει τις απαντήσεις για τους νησιώτες.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 49-32, με τους γηπεδούχους να έχουν 16 ασίστ.

Στη συνέχεια ο Αντετοκούνμπο με τον Λάσμε έκαναν ακόμα πιο δυνατή την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι με τον Λάνγκφορντ να συνδέεται με το καλάθι άρχισαν να ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο στο σκορ.

Ο Ήφαιστος δεν είχε την ποιότητα και τις λύσεις για να αλλάξει την κατάσταση και είδε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 25 πόντους διαφορά (60-35 στο 25΄) και να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 29 πόντους (90-61 στο 37’ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με το τελικό 93-65.

Καλύτεροι παίκτες για την ομάδα του Πασκουάλ οι Τόμας (16π.), Καλάθης (11π., 10ας) και Παππάς (11π, 5ας), ενώ από τον Ηφαιστο προσπάθησαν οι Εβανς (18π.) και Σμιθ (18π.)

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 49-32, 70-46, 93-65.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ