Άρης – ΑΕΚ 77-81

Άρης – ΑΕΚ 77-81

Η Ένωση έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος, όμως επικράτησε εντός έδρας του Άρη με σκορ 81-77, ο οποίος δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά.

Σε ένα ματς που δεν έδειχνε στην τέταρτη περίοδο ότι θα είναι ντέρμπι, η ΑΕΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Άρη, επικρατώντας στο Nick Galis Hall Με 81-77 και φτάνοντας στις 6 νίκες στο πρωτάθλημα. Η Ένωση είχε περάσει ακόμα και με 13 πόντους, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Μποχωρίδη έφτασαν μέχρι και στους 2 πόντους το ματς, όμως ο Σάκοτα στο τέλος ήταν ψύχραιμος και έδωσε το τέταρτο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα της ομάδας του.

Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ο Χάντερ με 16 πόντους, ενώ οι 24 πόντοι του Μποχωρίδη δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη εντός έδρας.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με πρωταγωνιστή τον ΜακΓκι ο Αρης προσπέρασε την ΑΕΚ με 10-4 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Από την μεριά της η Ένωση αντέδρασε μέσω του Τσαλμπούρη και με το δικό της 8-0 σερί ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Βαγγέλη Αγγέλου με το σκορ στο 10-12. Οι οδηγίες έφεραν αποτέλεσμα και ο Ντιαλό πέτυχε το 13-12 με τον Άρη να συνεχίζει θετικά στο ματς και με όπλο του τα ριμπάουντ, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 18-17.

Oι γηπεδούχοι… ρόλαραν καλά στο παρκέ, ο Αγγέλου είδε τον Κάιζερ να σκοράρει από μακρινή απόσταση και το σκορ να φτάνει στο 25-20. Ο Μπάνκι από την μεριά του είχε τις λύσεις. Με δυνατή άμυνα και ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι, οι πέντε σερί πόντοι του Σάκοτα έφεραν την ισοφάριση (25-25) για να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι Μασιούλις και Γκρίφιν για το προσπέρασμα της Ένωσης με 3 πόντους (30-33). Ο Μποχωρίδης με το τρίποντό του πραγματοποίησε το 33-33, αλλά οι Λαρεντζάκης και Μωραΐτης βοήθησαν την ΑΕΚ για να οδηγηθεί στην 15λεπτη ξεκούραση του ημιχρόνου ούσα μπροστά με 6 πόντους (33-39).

ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Με πατημένο το γκάζι και όρεξη να λήξει γρήγορα το ματς πέρασε η ΑΕΚ στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Με πρωταγωνιστή τον Γκρίφιν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +11 (35-46), για αν αντισταθεί σθεναρά ο Τζόουνς, ο οποίος με σερί πόντους έκανε το 42-50.

Η Ένωση δεν φοβήθηκε όμως, είχε αρχές στο παιχνίδι της και του Σάκοτα και Λαρεντζάκη κεφάτους. Ο πρώτος πέτυχε από τα 7,5 μέτρα το 45-57, ενώ ο δεύτερος με όμορφη πάσα σέρβιρε στον Ρόμπερτσον για το 47-59. Ένα μικρό ξέσπασμα του Άρη (τρίποντο ο Χριστίδης και δίποντο ο Μποχωρίδης) ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Μπάνκι με το σκορ στο 52-59 για να μπει το ματς στην τελευταία του περίοδο με το σκορ στο 52-61.

Η διαφορά δεν έπεφτε, η ΑΕΚ κυριαρχούσε στο Nick Galis Hall και ο Χάντερ με δίποντο έστειλε στους 13 πόντους το ματς (54-67) με 6:47 για το τέλος του ματς. Το τάιμ άουτ του Αγγέλου σα να ξύπνησε τους γηπεδούχους που σκόραραν δις από την περιφέρεια για το 60-67 με τον Μποχωρίδη να φτάνει στους 19 πόντους. Αντίδραση υπήρξε από την ΑΕΚ, γρήγορα μάλιστα (και πάλι ο Χάντερ) έστειλε την διαφορά και πάλι στους 12, όμως ο Λάκι Τζόουνς επανήλθε και μείωσε εκ νέου στους 7 (65-72).

Με 1:49 για τη λήξη η ΑΕΚ είχε ως αποστολη να κρατήσει αυτήν την διαφορά. Ο Κάιζερ μείωσε στους 6 (70-76), ο Λάκι Τζόουνς στους 5 και ένα λάθος σε επαναφορά της ΑΕΚ έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους για τρίποντο του Μποχωρίδη με το ματς να φτάνει στο 77-79 με 17 δεύτερα για το τέλος. Το φάουλ στον Σάκοτα σε γρήγορο χρόνο, οδήγησε τον Έλληνα φόργουορντ στις βολές. Δεν λαθεψε και ο Άρης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή του.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-39, 52-61, 77-81.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ