Αρης – Χολαργός 58-59

Αρης – Χολαργός 58-59

Οδυνηρή ήττα με 58-59 μέσα στο Παλέ, παρουσία 3.000 οπαδών του γνώρισε ο Αρης από τον Χολαργό στο ντεμπούτο του Γιάννη Καστρίτη. Αποδοκιμασίες στο φινάλε από τον κόσμο, τεράστια νίκη για τους νεοφώτιστους.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε την θητεία του στο Άρη ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Αρης ηττήθηκε από τον Χολαργό με 58-59 στο «Nick Galis Hall», με τους νεοφώτιστους να χάνουν ακόμα και με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και να κερδίζουν με δίποντο του Αγκμπελέσε στα 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Θυμηθείτε εδώ το play by play του ματς

Το ματς δεν ήταν και το πιο ποιοτικό που έχουμε δει φέτος στην Betshop Basket League, όμως το συγκρότημα του Αρη Λυκογιάννη, απέδειξε για άλλη μία φορά πως είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς, ψάχνουν την επιστροφή τους στα θετικά αποτελέσματα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ζερμέιν Λαβ με 14 πόντους, το καλάθι της προσπέρασης και την ασίστ που έκρινε το ματς, ενώ για τους ηττημένους ο Γκάρι Μπελ πέτυχε 14 πόντους, με τους περισσότερους πάντως να είναι στο πρώτο ημίχρονο.

ΕΙΧΕ ΣΦΥΓΜΟ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΠΟΧΗ

O Άρης ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με δύο τρίποντο προηγήθηκε με 6-2 μέσω του Μπελ. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, όμως και πάλι ο Αμερικανός γκαρντ έγραψε το 13-6 με συνεχόμενους πόντους. Ο Μπελ παρέμεινε καυτός, έγραψε το 17-10 για να τον ακολουθήσουν οι Βεργίνης και Σλαφτσάκης, σε μία περίοδο όνειρο για την ομάδα του Καστρίτη.

Ιδανικο πρώτο ματς για τους γηπεδούχους, που πέρασαν στην δεύτερη περίοδο με 22-10, η οποία προσπέρασε με 27-12 έπειτα από βολές του Ντιαλό.

Το συγκρότημα του Λυκογιάννη ήταν λες και δεν είχε έρθει καν στο «Nick Galis Hall», o ΜακΓκι πραγματοποίησε το 31-14, για να έρθει ενα ξέσπασμα των νεοφώτιστων με το 8-0 σερί τους να φέρνει το ματς στο 34-22.

Ο Χολαργός είχε ξεκινήσει την αντεπίθεσή του, ανησύχησε τον Άρη και έκλεισε το ημίχρονο στο -9 (36-27), με 20 λεπτά να απομένει για το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Και όμως δεν το παράτησε η ομάδα του Λυκογιάννη, αν και έχουμε συνηθίσει αυτήν την εικόνα από τους νεοφώτιστους.

Γρήγορα έφερε το παιχνίδι στους 2 πόντους (36-34), με τον Άρη να αντιλαμβάνεται την απειλή και να απαντάει με ένα 6-0 με το δίποντο του Σλαφτσάκη (40-34).

Και πάλι όμως υπήρξε αντίδραση από τους φιλοξενούμενους. Το ματς έφτασε εκ νέου στους δύο (41-39) με τον Γιάνκοβιτς να βοηθάει με μία άμυνα τον Χολαργό. Ο Τάλτον μείωσε στον πόντο το ματς (41-40) και ο Γιάνκοβιτς για πρώτη φορά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για να λήξει το δεκάλεπτο στο 44-42.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε στην Θεσσαλονίκη, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να έχουν ρίξει το βάρος στην άμυνα, με τις επιθέσεις του να είναι κάκιστες και στις δύο μεριές του παρκέ.

Τόσο ο Αρης, όσο και ο Χολαργός… κακοποιούσαν το μπάσκετ με την τακτική να επικρατεί του θεάματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 54-53 με δύο λεπτά για το τέλος, ο ΜακΓκί έκανε φάουλ στον Φιτζπάτρικ, ο οποίος σκόραρε και στις δύο βολές με το παιχνίδι να θέλει 1:30 για τη λήξη.

Στην επόμενη επίθεση ο Φλιώνης τα έβαλε με όλη την ομάδα του Χολαργού και πέτυχε το 54-55 και ο Άρης έπαιξε μία καλή άμυνα ακόμα με 59’’ να απομένουν. Η ομάδα του Λυκογιάννη απάντησε με.. κλέψιμο του Λαβ και λέι απ με το σκορ να φτάνει στο 56-57, αλλά οδήγησε στις βολές τον Μποχωρίδη ο οποίος με 2/2 έδωσε νέο προβάδισμα στον «Αυτοκράτορα».

Ο Λαβ το πήρε και πάλι επάνω του, έπαιξε τον προσωπικό του αντίπαλο στα πόδια, πάσαρε τη κατάλληλη στιγμή στον Αγκμπελέσε, με τον σέντερ του Χολαργού σε έναν χαμό από Κιτρινόμαυρα χέρια να γράφει το 58-59 με 3 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Μετά από τάιμ άουτ, η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του Βεργίνη, ο οποίος σούταρε από τα 6,75μ χωρίς επιτυχία, με τον Χολαργό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα και τον Καστρίτη να ξεκινάει με το.. αριστερό την θητεία του στον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 36-27, 44-42, 58-59

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ