ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 94-79

ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 94-79

Η Ένωση κέρδισε με 94-79 τους Ροδίτες χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στην πρώτη εμφάνιση του Θίοντορ

Χωρίς να… ιδρώσει η ΑΕΚ πήρε μια ακόμα νίκη στην Α1, καθώς επικράτησε με 94-79 του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες από τους Ροδίτες και με επιθετικό πλουραλισμό έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι είναι σαφές πως θα ψάξουν σε άλλα παιχνίδια τις νίκες που χρειάζονται για να μείνουν στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 13-0 στο 4’ εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι Ροδίτες μπήκαν «μουδιασμένοι» στο παρκέ και πήρε στα χέρια της τα ηνία του αγώνα με το… καλημέρα.

Η «Ένωση» προηγήθηκε με 18-5, αλλά ο Κολοσσός… μπήκε στο γήπεδο και έκανε αισθητή την παρουσία του. Εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα των γηπεδούχων και με κάποια μακρινά σουτ μείωσε σε 20-14 στο 8’.

Στη συνέχεια όμως η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, πίεσε πολύ στον αντίπαλο πλέι μέικερ, έβαλε τα σουτ από την περιφέρεια με τους Γκρίφιν, Λαρεντζάκη και η διαφορά ανέβηκε στους 22 πόντους (49-27 στο 17’)!

Το παιχνίδι ήταν στα χέρια του Λούκα Μπάνκι και των παικτών του, ενώ στο παρκέ πέρασε και ο Τζόρνταν Θίοντορ, που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 51-38 και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν εκτέλεσαν ούτε μια βολή!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έκανε ακόμα πιό εύκολη τη ζωή της έχοντας ως βασικό της «όπλο» την άμυνα και κατάφερε να κρατάει τη διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους.

Με επιθετικό πλουραλισμό, σωστές επιλογές και συνέπεια στο παιχνίδι της η ομάδα του Λούκα Μπάνκι άρχισε με την πάροδο του χρόνου να ανεβάζει τη διαφορά (68-56 στο 28’), ενώ έφτασε και στους 17 πόντους (90-73 στο 37’).

Οι Ροδίτες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν παρά τις προσπάθειες του Μαυροειδή και του Μπράουνινγκ.

Ετσι η ΑΕΚ έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 94-79 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Από την ομάδα του Μπάνκι οι Τσαλμπούρης (15π.), Θίοντορ (11π.) και Λαρεντζάκης (11π.) ήταν οι καλύτεροι. Μάλιστα ο Αμερικανός στο πρώτο του παιχνίδι έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αν και είναι ακόμα ανέτοιμος, μια και έχει να παίξει περίπου πέντε μήνες.

Από την ομάδα της Ρόδου διακρίθηκαν οι Μπράουνινγκ (23π.), Τσούπκοβιτς (15π.) και Μαυροειδής (14π., 9ριμπ).

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 51-38, 70-56, 94-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ