Ποινή -6 βαθμών για τον Ολυμπιακό!

Ποινή -6 βαθμών για τον Ολυμπιακό!

Με βάση τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ (και όχι της ΕΟΚ) δίκασε ο... «Φάρος» τον Ολυμπιακό που τιμωρήθηκε με μείον έξι βαθμούς από το πρωτάθλημα για την αποχώρησή του από τον ημιτελικό του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της Basket League. Οι Πειραιώτες υποχωρούν πλέον στην 6η θέσης της βαθμολογίας.

Η αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ μία ημέρα μετά την απολογία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ εξέδωσε απόφαση που προβλέπει ποινή αφαίρεσης βαθμών από την Basket League και πρόστιμο 7.000€. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι η τιμωρία επιβλήθηκε κατ’ ακολουθίαν των κανονισμών του ΕΣΑΚΕ παρότι πρόκειται για αγώνα Κυπέλλου που διοργανώτρια είναι η ΕΟΚ και θα έπρεπε με βάση τους δικούς της κανονισμούς να προκύψει η τιμωρία.

Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει από την Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να τιμωρηθεί βάσει των νόμων της ΕΟΚ καθώς ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος και γενικότερα ο θεσμός, ανήκει στην ομοσπονδία. Κάτι που αυτόματα θα έφτανε την ποινή από έναν έως και δύο βαθμούς από το πρωτάθλημα. Αντ΄αυτού η Αθλητικός Δικαστής τον τιμώρησε βάσει του ΕΣΑΚΕ με την τιμωρία να φτάνει στην χείριστη τιμή της, δηλαδή τους έξι βαθμούς.

Η απόφαση της αθλητικού δικαστή αναφέρει:

«Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ