Η τρομερή εμφάνιση του Κιλπάτρικ (vid)

Η τρομερή εμφάνιση του Κιλπάτρικ (vid)

Τα στοιχεία που αναμέναμε στο παιχνίδι του και το παράδοξο του τριπόντου.

Μετά από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να δείχνει επιτέλους σημάδια βελτίωσης. Την εβδομάδα που μας πέρασε κατάφερε να επικρατήσει μόλις για δεύτερη φορά φέτος εκτός έδρας και γενικώς, τρέχει έπειτα από πολλούς μήνες ένα μικρό νικηφόρο σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων.

Βέβαια μεγάλο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει και η δυναμικότητα των αντιπάλων. Τα καλά νέα είναι μέχρι στιγμής, δεν έχει εκτροχιαστεί από τον μεγάλο στόχο της εισόδου στην οκτάδα της Ευρωλίγκας. Τα κακά αφορούν το υπερβολικά περιορισμένο αγωνιστικό δείγμα.

Με άλλα λόγια είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε ολοκληρωτική αλλαγή της συνολικής εικόνας – η παλινδρόμηση στη μέση τιμή καραδοκεί. Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν η βελτίωση είναι πραγματική, ή αν οφείλεται σε διαφορετικούς, εξωτερικούς παράγοντες (όπως η ποιότητα των ομάδων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει).

Για το εγχώριο πρωτάθλημα τώρα, το απογευματάκι της Κυριακής οι Πράσινοι ταξίδεψαν μέχρι την μαγευτική Κρήτη, για να μονομαχήσουν με την τοπική ομάδα του Ρεθύμνου. Το ματς φυσικά δεν αντέχει πολλές αναλύσεις – ο αγώνας είχε καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα για το Τριφύλλι. Παρόλα αυτά, έχει νόημα να σταθούμε λίγο περισσότερο στην εξαιρετική εμφάνιση του Kilpatrick.

Ο Αμερικανός guard μετακόμισε στη χώρα μας στη μέση της σεζόν, με τις περγαμηνές που συνόδευαν το όνομα του να κάνουν λόγο για έναν αθλητή που αρέσκεται να επιτίθεται με ντρίμπλα, ενώ ταυτόχρονα παραμένει συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο πρωταγωνιστής μας αποτελεί έναν καθαρόαιμο slasher – το παιχνίδι του διακρίνεται από μια ισχυρή τάση να εφορμά προς τα μέσα και σχεδόν ποτέ, δεν φημιζόταν για τις επιδόσεις του στο περιφερειακό σουτ.

Μέχρι εδώ η παρουσία του αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Καταρχάς επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόβλεψη για τα μετόπισθεν, καθώς έχει βοηθήσει αρκετά τον Rick Pitino στην εφαρμογή των σύνθετων, πιεστικών αμυνών που τόσο λατρεύει. Κόντρα μάλιστα στους Ισπανούς, αγωνίστηκε πολύ ώρα στη θέση «3» και πραγματικά διέπρεψε, συμβάλλοντας και αυτός με τη σειρά του στην αδιάκοπη κίνηση της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Απέναντι στο Ρέθυμνο, μας παρουσίασε ορισμένα από τα στοιχεία που περιμέναμε από αυτόν. Δείτε για παράδειγμα ένα ωραίο πλάγιο Pick n roll που έστησε με τον Gist.

Το παράδοξο της υπόθεσης, αφορά τα ποσοστά του στο τρίποντο. Στην Κρήτη ευστόχησε σε πέντε από τα έξι μακρινά σουτ που δοκίμασε, πράγμα που θεωρητικά δεν αποτελεί μέρος του ρεπερτορίου του. Σχεδόν όλες οι προσπάθειες του εντάσσονται στην κατηγορία του catch and shoot (όχι δηλαδή σουτ μετά από ντρίμπλα) – κάτι που μεταξύ μας δεν έχει καμία σημασία.

Ο Rick Pitino είχε δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή, πως ο Kilpatrick διαθέτει καλή μηχανική απελευθέρωσης της μπάλας και το γεγονός πως στην Ευρώπη η γραμμή του τριπόντου βρίσκεται πιο κοντά συγκριτικά με το ΝΒΑ, σίγουρα θα τον ευεργετήσει. Η στατιστική βέβαια, μοιάζει να μην δικαιώνει τον τρόπο σκέψης του. Ο Αμερικανός σουτάρει μόλις με 22,7% στην Ευρωλίγκα – παρόλα αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα το αντίστοιχο νούμερο προσεγγίζει το 47%.

Φυσικά ο ανταγωνισμός και η ποιότητα των αμυνών, είναι ολότελα διαφορετική ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις. Μόνο ο χρόνος θα δικαιώσει ή θα διαψεύσει τις πεποιθήσεις τους καλού coach.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ