Οι διάλογοι στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ: «Το πρωτάθλημα έχει διαλυθεί – Παράνομη η ΚΕΔ!»

Οι διάλογοι στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ: «Το πρωτάθλημα έχει διαλυθεί – Παράνομη η ΚΕΔ!»

Οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τα παράπονά τους για τα πολλά και συνεχόμενα λάθη των διαιτητών.

Στο φλέγον ζήτημα της διαιτησίας επικεντρώθηκαν οι παράγοντες των ομάδων στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, με τους εκπροσώπους των συλλόγων να εκφράζουν τα παράπονά τους για τα πολλά, συνεχόμενα και σημαντικά λάθη των διαιτητών.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Βαγγέλη Λιόλου του Προμηθέα, ο οποίος ανέφερε ότι το πρωτάθλημα και γενικά το ελληνικό μπάσκετ έχει διαλυθεί, τονίζοντας ότι υπάρχουν 120 διαιτητές και σφυρίζουν μόλις 30-40. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ έχουν διαλυθεί. Πάμε τώρα να κάνουμε πασαλείμματα. Είχε πει πριν δυο τρεις μήνες αν είστε ευχαριστημένοι με τη διαιτησία και δεν μίλησε κανένας. Εμείς βάζουμε λεφτά και άλλοι κάνουν κουμάντο. Το σήμα πήγαμε να αλλάξουμε και έπρεπε να πάρουμε έγκριση από την Ομοσπονδία. Και δεν μας άφησε. Υπάρχουν 120 διαιτητές αξιολογημένοι στην Α1 και σφυρίζουν 30-40 για να ορίζει η ΚΕΔ η οποία δεν πληρώνεται. Ξέρετε πόσες φορές είχα σκεφτεί να φύγω  από το παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη να το κάνει εγώ δεν την έχω».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ σημαδεύτηκε από το «θερμό» επεισόδιο που είχαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με τους παράγοντες των δύο αιωνίων να ανταλλάσσουν «καρφιά» και τον Χρήστο Σταυρόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι εμμένουν στην απόφασή τους και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Αναλυτικά οι διάλογοι στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ:

Τζομπανάκης (Ρέθυμνο) «Τα τελευταία δύο χρόνια όλοι παρατηρούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διαιτησία. Υπάρχει αναξιοπιστία. Δεν μιλάω για την ποιότητα να βρεθεί θεσμική λύση».

Μπάνε Πρέλεβιτς (ΠΑΟΚ): «Ότι και να πούμε εμείς ο νόμος λέει άλλα. Έχουμε δεμένα τα χέρια αν μπορούμε να πιέσουμε σε κάποια κατεύθυνση να πιέσουμε».

Ταρνατώρος (Χολαργός): «Με αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό μπορεί να διαλυθεί ο ΕΣΑΚΕ. Δεν συζητάμε να βρούμε λύση και με ποιο νόμο να εφαρμοστούν οι ξένοι διαιτητές. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος νόμος. Υπάρχουν κι άλλα θέματα όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο και μία ακόμη θέση στην Ευρωλίγκα. Σέβομαι απόλυτα θέσεις Ολυμπιακού».

Μπούμπουρας (Ηφαιστος):  «Το καλύτερο για το πρωτάθλημα μας είναι να υπάρχει και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γιατί χρησιμοποιούμε και τα brand name τους και τους χορηγούς τους και τα γήπεδά μας να έχουν κόσμο. Στις θέσεις του Ολυμπιακού δεν ξέρω πως μπορούμε να παρέμβουμε στους νόμους. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος είναι ότι υπάρχει γενικότερη δυσαρέσκεια για τη διαιτησία».

Θεοδώρου (Κύμη): «Είμαι ήρεμος σήμερα. Θέλω να μου πείτε γιατί κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Θα κάνουμε καμία πρόταση; Θα πάρουμε κάποια απόφαση ή συζητάμε για να συζητάμε; Δύο είναι οι διοργανώτριες αρχές. Πρέπει να λειτουργούμε μόνοι μας ή κάτω από τη σκέπη της ΕΟΚ; Θα πρέπει να είμαστε ανεξάρτητη αρχή σε όλα. Έχετε αναρωτηθεί πόσο λεφτά δίνουμε σε δελτία χωρίς οικονομικό όφελος στον ΕΣΑΚΕ; Είμαι πολύ θιγμένος. Όχι γιατί έχασα ή έχω πρόβλημα με το Περιστέρι. Καμία μομφή σε καμία ομάδα. Ξέφυγα στις αναρτήσεις μου. Πρέπει να προχωρήσουμε όμως με μεγάλη πίεση για αλλαγές».

Ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, ανέφερε: «Φαντάζομαι δεν προλαβαίνουμε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και είναι λίγο εκβιαστικό αυτό. Αν μπορεί να γίνει κάτι εγώ θα το υπερψηφίσω».

Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός): «Αυτός που είναι υπεύθυνος τον έχετε ψηφίσει εσείς για να είναι. Δεν εκβιάζουμε. Τα έχουμε πει πριν 20 μέρες. Ούτε στην Αφρική δεν υπάρχει επιτροπή για 18 χρόνια. Δεν γίνονται αυτά. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό πλέον. Η ΓΓΑ πρέπει να παρέμβει γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Και αυτή είναι δουλειά της. να ελέγχει αν εφαρμόζονται νόμοι».

Σκινδήλιας (Ολυμπιακός): «Προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Προσπαθούμε να αν αναγάγουμε πως όλο αυτό είναι κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και αυτό είναι λάθος. Η διαιτησία είναι προβληματική γενικότερα. Ο ΕΣΑΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι αυτοδύναμος. Όπου η διαιτησία δεν είναι καλή δεν είναι καλό και το προϊόν».

Μάνος (Παναθηναϊκός): «Δεν γνωρίζω αν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την Πολιτεία».

Θεοδώρου (Κύμη): «Αν εγώ ήμουν στο γήπεδο στο Περιστέρι θα έφευγα όπως ο Ολυμπιακός».

Λιόλιος (Προμηθέας): «Αλέξανδρε έβαλες λάθος φωτογραφία. Το πρόβλημα δεν είναι ο διαιτητής αλλά αυτοί που τον ορίζουν. Πληρώνουμε παρατηρητές και δεν παίρνουμε τις εκθέσεις τους. Αυτοί που είναι στην ΚΕΔ ορίζουν και παρατηρητές. Δεν είναι λύση οι διαιτητές στον ΕΣΑΚΕ. Στο ποδόσφαιρο άλλαξαν οι κουμανταδόροι αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η διαδικασία πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν θέλουμε να τις προχωρήσουμε. Εμείς είμαστε κορόιδα. Δεν φταίνε οι διαιτητές. Είναι σε ένα σύστημα και είναι μεροκαματιάρηδες. Βρήκαμε ένα σύστημα και μας βόλεψε όλους αυτό. Σε αυτό το σύστημα εγώ δεν μπορώ να μείνω άλλο. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο και αυτό μας κάνει ραγιάδες. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε δηλαδή; Εμείς πληρώνουμε και οι υπόλοιποι… πληρώνονται; Και μετά μου λέτε τι; Δεν μπορούμε να βάλουμε όρους;»

Τζομπανάκης (Ρέθυμνο): «Εμείς βάζουμε λεφτά και μας κάνουν κουμάντο κάποιοι γραφειοκράτες της σειράς. Και εγώ σκεφτεί να πάρω την ομάδα και να φύγω».

Από τον Κολοσσό παρευρέθηκε ο γιατρός της ομάδας, καθώς ο εκπρόσωπος της νησιώτικης ομάδας αδυνατούσε να παραστεί: «Όλοι αναγνωρίζουμε το πρόβλημα η διαιτησία κάνει κακό στο μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ να χαράξει γραμμή».

Πανταζόπουλος (Περιστέρι): «Το Περιστέρι είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε κάθε συζήτηση, αλλά να πούμε για όλα. Ένα μεγάλο πρόβλημα παγκοσμίως είναι ο στοιχηματισμός. Η διαιτησία επίσης. Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αλλάξουν πράγματα».

 Γουλιέλμος (Αρης):  »Είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση και μπορεί να γίνει νομική αλλαγή τώρα. Εμείς θα πρέπει να καινοτομήσουμε. Πρέπει να κάνουμε το μπάσκετ σωστό προϊόν. Κερδίζει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός γιατί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Αυτό αποδυναμώνει το προϊόν. Αν θα γίνει ανεξάρτητη η διαιτησία ή θα την πάρει ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να το συζητήσουμε. Οι κανονισμοί και οι θεσμοί όμως είναι για να αλλάζουν. και όχι να εξυπηρετούν τις καταστάσεις του ΄90. Οι ίδιοι διαιτητές σφυρίζουν συγκεκριμένες ομάδες. Η ώρα για αλλαγές είναι χτες. Να γίνει ανεξάρτητη αρχή. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για ξένους διαιτητές. Πρέπει να το δούμε.  Δεν πρέπει να αφήσουμε το πρωτάθλημα να διαλυθεί αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Δουβής (ΑΕΚ): «Ακούστηκαν πολλά και σωστά. Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη αρχή είναι άσχημο που είπες Βαγγέλη στον Λιόλιο πως οι διαιτητές είναι μεροκαματιάρηδες. Δεν μπορεί η ΓΓΑ να παρέμβει στους Νόμους αλλά να κάνει διαπιστωτική πράξη εφαρμογής των νόμων».

Αδάμος (Νομικός εκπρόσωπος Ολυμπιακού): «Αυτό λέμε ότι δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι, η ΚΕΔ είναι παράνομη με 4 μέλη».

Δουβής (ΑΕΚ): «Μπορεί να γίνει εφαρμογή του υπάρχοντος Νόμου. Μπορεί η ΚΕΔ να αλλάξει τα πρόσωπα της ΚΕΔ. Πράγματι δεν είναι τα καλύτερα. Μόνο η ΕΟΚ μπορεί να το κάνει. Μπορεί να επιλέγει 42 διαιτητές και από αυτούς να βγαίνουν 21  σε κάθε αγωνιστική. Να υπάρχει καθαρή και νόμιμη διαδικασία είτε ορισμού είτε με κλήρωση. Άλλης μορφής. Όχι αυτό που γίνεται  τώρα. Να μπαίνουν δύο διαιτητές και να βγαίνει ένας. Οι παρατηρητές δεν μπορεί να είναι και μέλη της ΚΕΔ. Εκπαίδευση από τους καθηγητές και η Επιτροπή έμμισθη».

Ζούπας (Εκπρόσωπος ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ):  «Όλοι ξέρετε ποιοι χρηματίζονται και δεν το λέτε εδώ μέσα. Κάποιοι από αυτούς έχουν μόνιμο μισθό. Και αντί να πάτε να πείτε στη ΚΕΔ να τους βγάλουν έξω, εσείς με το που γίνεται η κλήρωση τους παίρνετε τηλέφωνο. Εσείς φταίτε. Εσείς κοροϊδεύεται τους εαυτούς σας. Η διάβρωση είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε ούτε παιδοεφηβικά να παίξουμε με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό και να μπορούμε να κερδίσουμε. Οι διαιτητές παίζουν υπέρ τους».

Τζομπανάκης (Ρέθυμνο): «Αν συνεχίσουμε έτσι θα επέμβει η δικαιοσύνη. Φτάσουμε στο σημείο να παραδεχτούμε τώρα πως υπάρχει διαφθορά στη διαιτησία».

Γουλιέλμος (Αρης): «Να πούμε ένα ευχαριστώ στον Ολυμπιακό γιατί με την κίνηση που έκανε έσπασε το κακό σπυρί να μην μιλάει κανείς. Και επιτέλους κάπου οδηγούμαστε».

Ταρνατώρος (Χολαργός): «Ο Ολυμπιακός να το ξανασκεφτεί και να μην αποχωρήσει από το πρωτάθλημα».

Σκινδήλιας (Ολυμπιακός): «Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και βρίσκουμε δικαιολογίες. Όλοι ξέρουμε τον ρόλο της ΕΟΚ και τη δύναμη του ΕΣΑΚΕ. Όλοι τα λέτε αλλά φοβάστε. Αν φτιάξουμε τη διαιτησία δεν σημαίνει ότι θα φτιάξουμε και τα αποτελέσματα. Έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη προσπάθειες. Έχουμε τεράστια δύναμη ως ΕΣΑΚΕ. Αλλά πρέπει να το αποφασίσετε. Και όχι τι βολεύει εμάς ή εσάς ή τη κάθε ομάδα αλλά τι είναι σωστό για το μπάσκετ».

Γαλατσόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Για πρώτη φορά έγινε σωστή συζήτηση. Οι ομάδες βάζουν τα λεφτά. Για πρώτη φορά ειπώθηκαν πράγματα που γράφονταν μόνο σε σάιτ. Θα ήθελα να αλλάξετε απόφαση για το παιχνίδι που έρχεται (σ.σ. απευθυνόμενος στον Ολυμπιακό). Σήμερα είναι η αρχή για να δούμε με ποιο τρόπο και ποια βήματα πρέπει να γίνουν. Η πρόταση του Ολυμπιακού δεν μπορεί να ισχύσει άμεσα. Όλοι μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε και νομίζω μπορούμε να συζητήσουμε τις προτάσεις του κ. Δουβή».

Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός): «Να μην κατέβει ο Ολυμπιακός. Θα είναι καλύτερο το πρωτάθλημα».

Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός): «Μην έχεις άγχος δεν θα κατέβουμε…»

Γουλιέλμος (Αρης): «Με ευχολόγια δεν αλλάζει η απόφαση του Ολυμπιακού. Πρέπει οι προτάσεις του Δουβή να μοιραστούν σε όλες τις ομάδες, να περάσει μια εβδομάδα να υπάρξουν κι άλλες προτάσεις και να ψηφιστεί τι πρέπει να κάνουμε».

Λιόλιος (Προμηθέας): «Κάνουμε τις προτάσεις για να αλλάξουμε το υπάρχον καθεστώς αλλά θέλω να ξέρω τι θα κάνουμε. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αν πας να αμφισβητήσεις την εξουσία κάποιου».

Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός): «Πάω στην τουαλέτα. Εσύ Βαγγέλη και Άρη παίρνετε συνέχεια τη θέση του Ολυμπιακού. Αν θέλετε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και εμείς δεν θα κατεβούμε άμα το θέλετε και έτσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ