Λαύριο – Ολυμπιακός 76-81

Λαύριο – Ολυμπιακός 76-81

Με τα χίλια ζόρια ο κάκιστος Ολυμπιακό γλίτωσε στο φινάλε το κάζο από το Λαύριο παίρνοντας αγχωτική νίκη με 81-76. Κορυφαίοι Πρίντεζης και Σπανούλης με 18 και 12 πόντους αντίστοιχα, καθοριστικό λέι απ από τον Ουέμπερ.

Ίδρωσε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός για να κάμψει την αντίσταση εκτός έδρας επί του Λαυρίου με σκορ 81-76 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους, μάλιστα προηγήθηκαν και με 7 πόντους στο παιχνίδι, όμως Πρίντεζης και Σπανούλης, οι παλιές καραβάνες των Ερυθρόλευκων, προσέφεραν λύσεις στην ομάδα του Μπλατ, η οποία έμεινε στην… λαγάνα της Καθαρά Δευτέρας.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και ο Ολυμπιακός με την εμπειρία του κατάφερε και «κλείδωσε» τη νίκη και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στην Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα.

Θυμηθείτε εδώ το play by play του ματς

Κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ ακολούθησε σε απόδοση ο Μπριάντε Ουέμπερ με 14, με τον Σπανούλη να είναι κομβικός στο τέλος. Για το Λαύριο, Λαμπ (16π.) και Μιλόσεβιτς (11π.) συν η άμυνα ζώνης του Σερέλη ήταν τα «κλειδιά» για να είναι ντέρμπι μέχρι τέλους το παιχνίδι.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΕΙΧΕ ΟΡΕΞΗ

Το Λαύριο έκανε την αρχή στο σκορ με τον Μπιούφορντ, με τον Παπανικολάου να απαντάει για το 2-2, αλλά και το 5-6 με τρίποντο και φάουλ! Ο Μπιούφορντ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ο Βεζένκοφ με τρίποντο διαμόρφωσε το 7-9. Οι δύο ομάδες πήγαν χεράκι με χεράκι στο σκορ, πετώντας…. Αετό στην άμυνα αφού οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο. Ο Ουέμπερ με γκολ φάουλ έπειτα από ασίστ του Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε το 11-14, το Λαύριο αντέδρασε από την μεριά του και προσπέρασε με 17-16 με έμμεσο τρίποντο του Ουίτι, με τον ΛεΝτέι να προσφέρει το +1 στους Πειραιώτες και πάλι.

Ο Μπιούφορντ ήταν ενεργό στην επίθεση, ο ΛεΝτέι και πάλι σκόραρε με το δεκάλεπτο να λήγει στο 22-22 μετά από δίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη.

Το Λαύριο δεν είχε κάτι να χάσει, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει κάκιστα στην άμυνα και με καλάθια των Χαραλαμπόπουλου, Μιλόσεβιτς και Κακλαμανάκη προηγήθηκε με 28-22 αναγκάζοντας σε οργισμένο τάιμ άουτ τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Πρίντεζης μείωσε, ο Κακλαμανάκης πέτυχε το 30-24 και το 32-24 με κάρφωμα, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού με τρίποντο να διαμορφώνει το 32-27.

Ο Ουέμπερ ήταν πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Μπλατ αφού με πέντε προσωπικούς του πόντους έκανε το 34-32, ο Λαμπ τον.. χαβά του με νέο τρίποντο για να τον ακολουθήσει στον αντίποδα ο Γκος για το 37-35. Και πάλι ο νεοφερμένος παίκτης των Πειραιωτών «εκτέλεσε» από την περιφέρεια για το προσπέρασμα της ομάδας του (37-38), ο Λαμπ έγραψε το 40-38, με τον Παπανικολάου να ισοφαρίζει από τις βολές.

Το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των Ερυθρόλευκων και πέρασε με 4 πόντους μπροστά (44-40) με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Σπανούλης δεν σκόραρε στην τελευταία επίθεση και η ομάδα του Σερέλη πέρασε στα αποδυτήρια με τέσσερις πόντους προβάδισμα.

ΙΣΧΝΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι, ο Μιλουτίνοφ πέτυχε 4 σερί πόντους για το 45-44 στο Λαύριο, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει εγκλωβιστεί στην άμυνα ζώνης του Λαυρίου. Χωρίς περιφερειακό σουτ οι Ερυθρόλευκοι έμειναν χωρίς σκορ, ο Λούντζης έγραψε το 49-44 και ο Μπιούφορντ έφτασε το ματς στο 51-44 έχοντας 32 πόντους στη ρακέτα ήδη.

Δύο σερί καλάθια του Πρίντεζη ροκάνισαν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα και ο υπαρχηγός της ομάδας του Πειραιά με ένα ακόμα δίποντο μείωσε σε 51-50. Ο Μιλόσεβιτς ήταν η κύρια απειλή των γηπεδούχων στην επίθεση, ο Γκος προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο Λαύριο με τον Σπανούλη να επαναφέρει το προβάδισμα για τους Ερυθρόλευκους με τρίποντο (57-61).

Από το τάιμ άουτ του Σερέλη οι παίκτες του πέρασαν συγκεντρωμένοι και ισοφάρισαν, ο Πρίντεζης ήταν ζεστός και μετά από ασίστ του Μάντζαρη έκανε το 61-63 και ο Σπανούλης ξανά έφερε τους Ερυθρόλευκους στο +4 (61-65) στο τέλος της περιόδου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ

Οι γηπεδούχοι όσο έμειναν ζωντανοί το πίστευαν και με το παραπάνω και με τον Κακλαμανάκη προσπέρασαν με 66-65. Έντειναν την προσπάθειά τους στην άμυνα, με έμφαση στη ρακέτα, περιόρισαν τον Μιλουτίνοφ αν και ο Πρίντεζης με βολές διαμόρφωσε το 66-67. Ο Σπανούλης ευστόχησε από τα 6,75μ για το 68-70 και με λέι απ έπειτα από κλέψιμο του Πρίντεζη έδωσε ανάσα 4 πόντων στους Πειραιώτες..

Σαν το παλιό καλό κρασί ο αρχηγός της ομάδας του Μπλατ, με ένα ακόμα ντράιβ έκανε το 70-74, με τον Μιλόσεβιτς νωρίτερα να έχει μειώσει στους δύο πόντους. Το τρίποντο του Λούντζη έφερε το ματς στον πόντο με 3:52 για το τέλος και ο Ολυμπιακός από την μεριά του σπατάλησε δύο επιθέσεις με χαμένα τρίποντα, ενώ ο Ουέμπερ υπέπεσε σε βήματα.

Δύο εκατέρωθεν κακές προσπάθειες από τις ομάδες, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το πρώτο τους φάουλ στην περίοδο δίνοντας βολές στον Μιλόσεβιτς με τον ψηλό του Σερέλη να έχει 2/2 για το +1 (75-74) του Λαυρίου.

Στη ζώνη των γηπεδούχων ο Ολυμπιακό κόλλησε, ο Μιλουτίνοφ έκοψε τον Λαμπ και στον αιφνιδιασμό ο Πρίντεζης κέρδισε το φάουλ από τον Κακλανάκη και από τις βολές ισοφάρισε. Παρά το επιθετικό ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ, ο Γκος χάρισε μία μπάλα στο Λαύριο, όπως και ο Μιλόσεβιτς στο Ολυμπιακό με το Ουέμπερ να βάζει το λέι απ στον αιφνιδιασμό για το 75-77.

Το φάουλ του Παπανικολάου με 21,9’’ να απομένει έστειλε τον Μιλόσεβιτς στις βολές, αυτός έχασε τη μία από τις δύο και η κατοχή στον Ολυμπιακό.

Το Λαύριο πίεσε για να κλέψει την μπάλα στην επαναφορά, δεν τα κατάφερε και οδήγησε τον Ουέμπερ στις βολές. Μπορεί να έχασε τη δεύτερη, όμως ο Κουζέλογλου αστόχησε και το ματς «κλειδώθηκε» από τον Μιλουτίνοφ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-40, 61-65, 76-81

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ