Τα δύο προσωπικά ρεκόρ του Τζέιμς Γκιστ στη Basket League

Τα δύο προσωπικά ρεκόρ του Τζέιμς Γκιστ στη Basket League

Ο Τζέιμς Γκιστ συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο 32χρονος έκανε δύο προσωπικά ρεκόρ.

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν αρκετά καλός στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με σκορ 104-72, πραγματοποιώντας μάλιστα δύο σημαντικά προσωπικά ρεκόρ για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, ο 32χρονος φόργουορντ έγινε ο πέμπτος ξένος σε συμμετοχές στη Basket League, παράλληλα έφτασε τους 1.500 πόντους με τη φανέλα των «πρασίνων» και έτσι έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία που «τριφυλλιού» που πραγματοποιεί κάτι ανάλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για τον Τζέιμς Γκιστ:

«Στα 17:10 που έμεινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ, ο Τζέιμς Γκιστ κατάφερε να φτάσει σε δύο ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα. Μπήκε στην πρώτη πεντάδα των ξένων σε συμμετοχές στην Betshop Basket League και παράλληλα έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, που φτάνει τους 1.500 πόντους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο δεύτερος μακροβιότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά τον Μάικ Μπατίστ, έφτασε χθες τις 184 συμμετοχές Πρωταθλήματος κι έτσι “έπιασε” στην 5η θέση της σχετικής λίστας της Betshop Basket League, τον Στέφαν Νάτζφεϊ. Ο Σέρβος όμως έφτασε τον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στο ελληνικό Πρωτάθλημα παίζοντας με πέντε διαφορετικές ομάδες (Πανελλήνιος, Ρέθυμνο, Μαρούσι, Πανιώνιο, Κολοσσός) ενώ ο Αμερικανός τα κατάφερε φορώντας μόνο τη φανέλα των “πράσινων”. Παρεμπιπτόντως, στην πρώτη 30άδα της ίδιας λίστας μπήκε χθες ο Ματ Λοτζέσκι με το 135ο παιχνίδι του, αφού ξεπέρασε τον Ντάριλ Μίντλετον.

Παράλληλα ο Γκιστ με τους οχτώ πόντους που είχε στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, έφτασε και ξεπέρασε τους 1.500 πόντους, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο άλλοι 11 παίκτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Betshop Basket League. Ο Γκιστ μάλιστα, έγινε ο 12ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, προσπερνώντας τον Στόγιαν Βράνκοβιτς που στην τετραετία 1992-96 μέτρησε 1.4797 πόντους.

Ακόμη ο Γκιστ με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία των “πράσινων” στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που φτάνει τα 600».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ