Κουφός: «Χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η Α1 θα είναι σαν Α2»

Κουφός: «Χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η Α1 θα είναι σαν Α2»

Ο προπονητής του Κολοσσού ασχολήθηκε με τα γεγονότα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 24ωρα.

Η ομάδα του από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2. Ο Στέργιος Κουφός, προσπάθησε το… απίθανο, δηλαδή να σώσει τον Κολοσσό, όμως δεν τα κατάφερε. Από την επόμενη σεζόν όμως και με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό μπάσκετ, είναι πιθανό να έχει μαζί του και τον Ολυμπιακό!

Ο προπονητής του Κολοσσού λοιπόν, μετά το παιχνίδι στο Φάληρο με τους Ερυθρόλευκους, στάθηκε στο ενδεχόμενο αυτό, τονίζοντας πως: «Αντιλαμβάνεστε πως και μόνο ως ενδεχόμενο να παίξεις με τον Ολυμπιακό, που έχει χαρίσει τόσες μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και στο μπάσκετ είναι κάτι… Με μια μαθηματική προσέγγιση και μόνο υπήρχε περίπτωση με νίκη μας και μία στο εκατομμύριο να διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Κακά τα ψέματα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας.

Απλά είναι λυπηρό να σκέφτεσαι και μόνο πως μπορεί να βρεθεί στην Α2 κατηγορία. Αυτό όμως που έχει γίνει φέτος ίσως είναι εξαιρετική και κατάλληλη η στιγμή για να μπορέσει να βρεθεί το πλαίσιο στο οποίο θα αισθάνονται όλοι καλά και θα συνεχίσουν να προσφέρουν όλοι, γιατί έχουμε ανάγκη πραγματικά στο μπάσκετ και τις δύο οικογένειες, και Αγγελόπουλου και Γιαννακόπουλου, να βρίσκονται στο μπάσκετ. Και μόνο τα δύο ονόματα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μπορούν να στηρίζουν όλο το οικοδόμημα. Χωρίς αυτά τα δύο ονόματα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει σχεδόν τίποτα. Θα έχει μια κατάληξη σαν την Α2 η Α1».

Για να μιλήσει στη συνέχεια αναφορικά με τη δική του ομάδα λέγοντας:

«Έχουμε δώσει ένα λόγο με τα παιδιά και δεν είναι τόσο απλό, ανεξάρτητα με την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα. Είναι υποβιβασμένη ομάδα και είχαμε να πει να παίξουμε για τον μπασκετικό μας εγωισμό. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα και την εμφάνιση που κάναμε. Μου άρεσε η εικόνα του Παπαδάκη, που δεν είχε συμμετοχή όλο το χρόνο, παρά μόνο με εμένα. Με το ίδιο μοτίβο και την ίδια θέληση και ανταγωνιστικότητα θα παίξουμε την Τετάρτη και να τελειώσουμε αυτή τη χρονιά που είναι μεγάλης λύπης για τον Κολοσσό.

Συνήθως όμως, πιστεύω, πως καθετί που περιλαμβάνει λύπη σε κάνει πιο δυνατό και σοφότερο και αυτό είναι και το πιο σοβαρό. Η διοίκηση θα προσφέρει τα πάντα για να επιστρέψει στην Α1 η ομάδα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και να ευχηθώ κάθε καλό στον κόουτς και στην ομάδα σε οτιδήποτε έχει θέσει ως στόχο από εδώ και πέρα».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Κολοσσός για 31’’ ταξίδεψε από τη Ρόδο στην Αθήνα και την λύση που είχε προταθεί να γίνουν έστω με μία μέρα διαφορά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αυτά τα δευτερόλεπτα με το Λαύριο, απάντησε: «Το είχα πει πρώτος να γίνουν έστω με μία μέρα διαφορά. Για τυπικούς λόγους από ότι φαντάζομαι έγινε ότι έγινε. Τα έξοδα όμως ήταν πολύ μεγάλα για μια ομάδα που έρχεται από νησί και μάλιστα δεν είχαμε και έρεισμα. Ανεξάρτητα από αυτό ίσως έπρεπε να γίνει πιο γρήγορα. Το πιο σοβαρό και σωστό θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίς. Να βγει η απόφαση νωρίτερα. Είναι λίγο ευτράπελο. Δυστυχώς δεν είμαι αρμόδιος για να πάρω τέτοιες αποφάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ