Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών 86-59

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών 86-59

Σε άτυπο «συλλαλητήριο» υπέρ του Ολυμπιακού και κατά της ζοφερής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ εξελίχθηκε το ματς με τον Προμηθέα (86-59). Πάνω από 6.000 οπαδοί των Πειραιωτών δημιούργησαν «εκρηκτική» ατμόσφαιρα, αποθεώνοντας την ομάδα τους και αποδοκιμάζοντας όσους έφεραν το πρωτάθλημα σε αυτό το τέλμα.

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης του ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.
Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ επικράτησε εύκολα με 86-59, όμως όλο το «παιχνίδι» έγινε στις κερκίδες του γηπέδου.

Εκεί βρέθηκαν πάνω από 6.000 οπαδοί των Πειραιωτών προκειμένου να στηρίξουν μαζικά την αγαπημένη τους ομάδα και την προσπάθεια που κάνει για ανατροπή των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Και κυρίως στο θέμα της διαιτησίας.

Ουσιαστικά το ματς μετατράπηκε σε ένα άτυπο συλλαλητήριο με τον κόσμο από τη μία να αποθεώνει τους ερυθρόλευκους και από την άλλη να αποδοκιμάζει έντονα την Ομοσπονδία, την ΚΕΔ, αλλά και τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό. Συνθήματα, τραγούδια και μαζική στήριξη για τους Πειραιώτες, με τον κόσμο να ανάβει ακόμη και καπνογόνα και να μην σταματά σε κανένα λεπτό να αποθεώνει κάθε καλή προσπάθεια.

Στο ΣΕΦ βεβαίως βρέθηκαν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι που μαζί με τους Σκινδήλια και Σταυρόπουλο έκατσαν σε θέσεις κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Οπως ήταν αναμενόμενο, τα δύο αδέλφια αποθεώθηκαν από τους οπαδούς, οι οποίοι τους ζητήσουν να πάνε την κατάσταση «μέχρι τέλους», όπως άλλωστε είναι το «σύνθημα» που ακολουθεί και η ΚΑΕ.

Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες πριν το τζάμπολ ο ανεπιθύμητος στους Πειραιώτες, διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα και έτσι στο ΣΕΦ βρέθηκε ο Αλεξάνδρος Ψαριανός, οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση μαζί με τους Κορομηλά και Τσώνο.

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Μπλατ παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένη και ορεξάτη και ουσιαστικά καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 20 πόντους διαφορά (50-30). Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (15-22 μετά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα) ενώ κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη σοβαρότητά τους και στο δεύτερο μέρος, πρόσφεραν όμορφο θέαμά μέσα από ωραίες συνεργασίες και έτσι έφτασαν σε αυτό το τελικό 86-59. Πρώτος σκόρερ ο Τσέρι με 17 πόντους, ξεχώρισαν και οι ΛεΝτέι, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρης.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 50-30, 72-48, 86-59

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πρίντεζης 6 , Βεζένκοβ 9 (1), Μιλουτίνοφ 10 (9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάντζατρης, 10 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Αγραβάνης 3, Μπόγρης 2, Γουίλιαμς-Γκος 7 (1, 6 ασίστ), ΛεΝτέι 13 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Ζευγαράς, Κολοβέρος, Τσέρι 17 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Κασελάκης 7 (1), Γκίκας 5 (1), Λίποβι 4, Έλις 10, Μπράουν 4, Κατσίβελης 2, Μέιερ 7 (1), Γερομιχαλός 2, Χολ 6, Σανδραμάνης 2, Παρκς 10 (6 ριμπάουντ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ