Ολυμπιακός: Πρότεινε οριστική διακοπή της Basket League και κεντρική διαχείριση

Ολυμπιακός: Πρότεινε οριστική διακοπή της Basket League και κεντρική διαχείριση

Αύξηση των ομάδων της Basket League από 14 σε 16 πρότεινε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από το επόμενο πρωτάθλημα. Παράλληλα οι Πειραιώτες ζητούν την διακοπή του τρέχοντας πρωταθλήματος και τη μη διεξαγωγή των πλέι οφ.

Την πρόταση της για τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος συνολικά ως προϊόν, κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Μεταξύ άλλων οι Πειραιώτες προτείνουν την αύξηση των ομάδων από 14 σε 16 και παράλληλα κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε να ενισχυθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.

Η αύξηση των ομάδων αφορά το επόμενο πρωτάθλημα, δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2019/20. Οι Πειραιώτες προτείνουν ο αριθμός των ομάδων να ανέβει στις 16, πιθανότατα για να παραμείνει το Λαύριο το οποίο ουσιαστικά οδηγήθηκε σε υποβιβασμό μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί χθες κόντρα στην Κύμη.

Από εκεί και πέρα η πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσον αφορά τη φετινή σεζόν είναι το πρωτάθλημα να μην συνεχιστεί, δηλαδή να μην διεξαχθούν τα πλέι οφ.

Επίσης οι ερυθρόλευκοι προτείνουν την επιστροφή της κεντρικής διαχείρισης αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δηλαδή να υπάρχει κοινή τηλεοπτική «στέγη», εξέλιξη που θα βοηθήσει οικονομικά τις πιο αδύναμες οικονομικά ομάδες οι οποίες τώρα «στεγάζονται» στην κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τις ομάδες της Basket League ότι προτίθεται άμεσα να παραιτηθεί από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει με την Cosmote και να γίνει κοινό τηλεοπτικό συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ, για όλες τις ομάδες. Πρόταση του Ολυμπιακού είναι να πάνε μαζί όλες οι ομάδες στον υφυπουργό Αθλητισμού και να αξιώσουν αυτά που ζητάει το μπάσκετ και τα οποία αρμόζουν και αξίζουν στο μπάσκετ.

Οχι ποσά όπως 1.6 και 1.7 εκατ. ευρώ, αλλά να πάρει το μπάσκετ αντίστοιχα ποσά τουλάχιστον με αυτά που προβλέπονται για τη Β’ Εθνική του ποδοσφαίρου. «Να φτιάξουμε την επαγγελματική διαιτησία μέσα από αυτή τη διαδικασία. Να φτιάξουμε τα γήπεδα, να τα φτιάξουμε όλα. Αλλά για να γίνει αυτό, οριστική διακοπή του πρωταθλήματος», όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ