Ο ΠΑΟΚ πνίγεται, ο Σαββίδης και οι «ΠΑΟΚάρχες» αγνοούνται…

Ο ΠΑΟΚ πνίγεται, ο Σαββίδης και οι «ΠΑΟΚάρχες» αγνοούνται…

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από τον γκρεμό και τα βαθιά πορτοφόλια, με πρώτο τον Ιβάν, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου να βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού».

Το σκηνικό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι απογοητευτικό, καθώς τα οικονομικά προβλήματα «πνίγουν» την ΚΑΕ και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει το μέλλον του μπασκετικού τμήματος του ΠΑΟΚ.

Τα ταμεία είναι άδεια, οι παίκτες αποχωρούν γιατί μένουν απλήρωτοι και το χειρότερο όλων; Δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με τον Προμηθέα με έξι επαγγελματίες. Γνώρισε την ήττα στην Πάτρα αλλά αυτό είναι το λιγότερο την κρίσιμη τούτη ώρα για τον σύλλογο.

Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ; Υπάρχει «αύριο» για την ομάδα μπάσκετ του δικέφαλου; Θα δοθούν λύσεις στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Αυτά είναι τα «καυτά» ερωτήματα αλλά απαντήσεις δεν υπάρχουν. Όπως, δυστυχώς για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, δεν φαίνεται να υπάρχουν και επενδυτές για να βγάλουν την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου από το αδιέξοδο.

Οι… σωτήρες του ΠΑΟΚ εξαφανίστηκαν. Οι ΠΑΟΚάρχες παρακολουθούν από μακριά τις καταστροφικές εξελίξεις για την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, χωρίς όμως διάθεση να προσφέρουν το παραμικρό για να αντιμετωπίσει ο δικέφαλος τα πολλά προβλήματα που απειλούν την ύπαρξη της ΚΑΕ.

 Οι υποσχέσεις του Ιβάν που έμειναν… υποσχέσεις

Και ο Ιβάν Σαββίδης; Παρακολουθεί και αυτός, από μακριά βεβαίως – βεβαίως, την κατάρρευση της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου. Ίσως να μην έχει βρει χρόνο για ν’ ασχοληθεί με την βοήθεια που υποσχέθηκε στην ΚΑΕ γιατί πανηγυρίζει ακόμα το νταμπλ, αλλά το θέμα είναι πως τα χρέη δεν περιμένουν.

Και είναι τόσα πολλά που έχουν μετατραπεί σε αβάσταχτο βρανά για την ιστορική ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που στο παρελθόν κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1959 και 1992), τρία Κύπελλα Ελλάδος (1984, 1995 και 1999) καθώς και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1991) κι ένα Κύπελλο Κόρατς (1994).

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις υποσχέσεις, από τις διαβεβαιώσεις αν θέλετε της οικογένειας Σαββίδη, πως θα είναι δίπλα στην ομάδα μπάσκετ για να βοηθήσουν την διοίκηση της ΚΑΕ στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.

Τα πολλά χρέη σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις «πνίγουν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά κανένα αυτί δεν… ιδρώνει. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος την στάση που κρατούν οι ΠΑΟΚάρχες την ώρα που ο δικέφαλος του Βορρά χρειάζεται πράξεις και όχι λόγια;

Και οι πράξεις αγνοούνται. Κανένα «μεγάλο πορτοφόλι» δεν άνοιξε για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ασχολείται με τον ΕΣΑΚΕ και ψάχνει να βρει τι… γίνεται και το άθλημα οδεύει προς την καταστροφή.

Εκεί έφτασαν το μπάσκετ όσοι το διοικούν τα τελευταία χρόνια και δεν τους αρέσει που ο Ολυμπιακός καταγγέλει την ανομία.

Το θέμα εδώ βέβαια έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ και το σίγουρο είναι πως άλλα περίμεναν στην ΚΑΕ από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κι άλλα βλέπουν.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι δεν… βλέπουν το χρώμα του χρήματος που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως οι ιθύνοντες της μπασκετικής ομάδας του δικέφαλου, είχαν στηρίξει όλες τους τις ελπίδες στον Ιβάν Σαββίδη.

Η ουσία πάντως αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν υπάρχει κανείς για να βάλει το χέρι στην τσέπη. Με απλά λόγια τα χρέη «τρέχουν» αλλά ουδείς ενδιαφέρεται.

Όπως προαναφέραμε η κατάσταση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι χαοτική και με τα δεδομένα που υπάρχουν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Είπαμε, όλοι είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά αυτές οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.

Τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται ένα βήμα από την καταστροφή.

Προφανώς όμως αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους… ΠΑΟΚάρχες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ